حملهي گروهي به محمدرضا خاتمي در گيلان محمد رضا خاتمي: دولت دكتر معين فرصت سوزي هاي گذشته را تكرار نمي كند
محمد رضا خاتمي دبيركل جبهه مشاركت طي سفر يك روزه خود به گيلان درجمع حدود 2 هزارنفر از مردم رشت حاضر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محمد رضا خاتمي طي سخناني اظهار داشت : ما وارث انقلابي هستيم كه براي تامين استقلال كشور، رهايي از سلطهي خارجي و استبداد داخلي ايجاد شد. اين انقلاب براي هويت بخشي به ملت شكل گرفت، هويتي ديني و ملي كه تحقير ميشد. بنابراين اين ملت چارهاي جز انقلاب نبود و ما امروز ميراث دار جنبش اصلاحاتي هستيم كه ان نيز براي هويت، استقلال و آزادي ملت شكل گرفت.
وي افزود: اصلاحات جنبشي است كه نميتوان در يك فرد يا جريان سياسي بتوان آن را خلاصه كرد بلكه نياز اصلي ملت ايران بود و به همين دليل تا اين ملت هست، جنبش اصلاحات زنده خواهد بود و پوينده به پيش خواهد رفت.
خاتمي با اشاره به دلايل شكل گيري جنبش اصلاحات گفت: جنبش اصلاحات براي اين شكل گرفت كه ميديد هويت تاريخي ملت به دست عدهاي متحجر و واپسگرا به فرهنگ نفاق و دورويي تبديل ميشود، فرهنگي كه باعث ميشد مردم حتي در عرصه زندگي خصوصي خود تامين نداشته باشند و حاكميت روابط ناصحيح در عرصههاي مختلف سبب شد كه ملت احساس كند براي رهايي از اين تحقير تاريخي به جنبش اصلاح طلبانه، مدني و قانوني روي بياورد .
وي ادامه داد : اين جنبش براي اين شكل گرفت كه مي ديد در سايه سياستهاي نابخردانه كه وجود دارد وحدت ملي دچار خدشه شده است وايرانيان به شهروندان درجه 1و2 تبديل مي شوند همچنين تبعيض حقوق شهروندي سبب مي شود كه واگرايي ها در بخش هايي از كشور شكل بگيرد .
وي سپس به نتايج مثبت اين جنبش پرداخت وگفت : امروز شاهد ان هستيم كه براي اولين بار ايران وايراني با گفتگوي تمدنها شناخته مي شود نه با عنوان تروريست امروز نمادهاي ايران در دنيا به عنوان نمادهاي فرهنگي به رسميت شناخته مي شود .
وي تاكيد كرد : امروز در عرصه داخلي كشور ، قوميتها ، مذاهب وسليقه هاي مختلف سياسي مي توانند اين احساس را داشته باشند كه در سايه جنبش اصلاحات همپا وهمراه بقيه از حقوق شهروندي كشور بهره مند مي باشند وبراي پيروزي اين جنبش همه گروههاي سياسي و كساني كه روش مسالمت اميز را انتخاب كرده اند به عرصه مي آيند.
دبير كل جبهه مشاركت به هزينه هايي كه براي اصلاحات بايد پرداخت اشاره كرد وگفت : بايد انتظار داشت كه در اين مسير اقتدار گراياني كه با جنبش اصلاحات ، خواب خوششان آشفته شده است آرام ننشينند وهزينه هايي چون ترور ، بستن زبانها ، شكستن قلم ها وزنداني كردن بزرگان را به ملت تحميل كنند البته نتيجه ان اين مي شود كه اين مردم پر شور تر ومتفكرانه تر از گذشته به ادامه مسير بيانديشند و به دنبال راههايي باشد كه بتواند با كمرتين هزينه ،آرزويي ديرينه مردم يعني دموكراسي را محقق سازد .
همچنين خاتمي در جمعي ديگر از مردم رشت گفت: دولت دكتر معين فرصت سوزي هاي گذشته را تكرار نمي كند و به پشتوانه نهادهاي مدني قوي كه در كشور بوجود آمده اند ، ارتباط همه جانبه و گسترده خود را با بخش هاي مختلف اجتماع برقرار خواهد كرد تا بتواند ازهمه توان ملي اين كشور براي جبران عقب ماندگي هاي فراوان استفاده كند و اصلاحات بهترين راه براي تحقق خواسته هاي برحق اين ملت است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران محمد رضاخاتمي دبير كل جبهه مشاركت در جمع مردم رشت با بيان مطلب فوق اظهار داشت: انتخابات فرصت خوبي براي تحقق خواسته ها و آرزوهاي ملي مردم است، اما گمان نكنيم كه مي توان با يك يا چند انتخاب مسير طولاني اصلاحات را به نهايت رساند .
وي با اشاره به تاييد صلاحيت معين گفت: آنهايي كه گمان مي كردند با انتخابات مجلس هفتم و نظارت استصوابي مي توانند راه ورود نمايندگان واقعي ملت را به درون حاكميت ببندند ، امروز با امواج سهمگين مطالبات بر حق اين ملت مواجه هستند كه خوشبختانه سبب مي شود قبل از آنكه كوچكترين بحراني براي كشور پيش آيد خود از كرده ناثواب خود عقب بنشينند و مجبور به تاييد صلاحيت شخصي شوند كه مي تواند كاروان اصلاحات را به پيش ببرد و اين نشانه عظمت و قدرت جنبش اصلاحات است.
وي افزود: در درون نيروهاي ضد اصلاحات آنچنان تشددي حاكم است كه حتي نمي توانند در انتخاباتي كه براي آنها به غايت سرنوشت ساز است به يك نتيجه واحد دستوري برسند و بطور واحد در انتخابات شركت كنند و اين نشانه زنده بودن اصلاحات و اضمحلال روز افزون همه حركتهاي ضد مردمي و ضد اصلاحي است . بنابراين باور كنيم كه با پيشرفت جامعه مدني در كشور ، توسعه رسانه ها و تشكيل نهادهاي مدني ، اصلاحات به مراتب قوي تر از هشت سال پيش خواهد بود.
معاون اول دكتر معين به اهداف و برنامه هاي دولت معين اشاره كرد و گفت: دكتر معين و دولت او متعهد است كه اجازه ندهد هيچ كس در زندگي خصوصي مردم دخالت بكند. از حقوق دگر انديشاني كه مي خواهند با روشهاي مسالمت آميز و قانوني به فعاليت بپردازند ، دفاع كند. همچنين از توان محذوفيني كه به ناحق از عرصه هاي مختلف به كنار زده شده اند ، در عرصه هاي مختلف استفاده كند .
وي به سياستهاي خارجي دكتر معين اشاره كرد و افزود: دكتر معين مصمم است تا براي استفاده از همه فرصتهاي جهاني و تبديل تهديدها به فرصتها ، روابط مسالمت آميز خود را با همه كشورهاي دنيا گسترش بدهد و گفتگو، تفاهم و صلح را جانشين منازعه و دعوا كند . همچنين به جاي نگاه ايدئو لوژيك و امنيتي به روابط جهاني ، ديدگاهي را جايگزين كند كه سبب توسعه اقتصادي كشور شود يعني در روابط خارجي اولويت توسعه هنگامي است كه بيشترين فرصت براي توسعه اقتصادي كشور وجود داشته باشد.
محمد رضا خاتمي تصريح كرد: هنوز كساني كه از پشتوانه مردمي برخوردار نيستند ، بخاطر رانت هاي قانوني و غير قانوني ، بخش هايي از حكومت را در دست دارند و به خود اجازه كارشكني در مقابل منتخبين مردم را مي دهند ولي دولت معين متعهد خواهد بود كه همه ناقضين حقوق شهروندان، قانون اساسي و حقوق بشر را به ملت معرفي كند تا خود مستقيما پاسخگو به مردم باشند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران در پي سفر يك روزه محمدرضا خاتمي به گيلان و حضور وي در شهر شفت، در پايان مراسم سخنراني، چند نفر به محمدرضا خاتمي حمله ور شدند كه با حمايت مردم حاضر در مراسم و حضور نيروي انتظامي، به وي آسيبي وارد نشد.
محمد رضا خاتمي همچنين در گفتوگو با ايسنا، گفت: تفاوتي كه اين دورهي اصلاحات با دوره هاي قبلي دارد اين است كه اين بار دكتر معين عزم خود را جزم كرده و تعهد مي دهد كه با ريشه هاي اصلي مشكلات برخورد كند و با شفاف سازي از تمام اختيارات و امكاناتي كه در اختيار رئيس جمهور است براي برداشتن موانع اصلي استفاده كند.
دبير كل حزب مشاركت كه به دعوت ستاد انتخاباتي دكتر معين به استان گيلان سفر كرده بود در گفتگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار داشت: امروز مردم مي دانند كه يكي از مشكلات اصلي عدم پيشرفت در كارها مداخله نهادهاي موازي و غير انتخابي است. كانديدايي كه امروز شعار توسعهي اقتصادي و سرمايه گذاري خارجي را مطرح مي كند در حالي كه كه شوراي نگهبان با هر قانون سرمايه گذاري خارجي مخالفت كرده و سياست بخشي از قدرت، ايجاد تنش با دولتهاي خارجي است، چگونه ميتواند اين شعار را محقق كند. به نظر من حسن اصلي اصلاح طلبان و دكتر معين در اين است كه با مردم صادقند و مشكلات اصلي را ريشهاي مطرح ميكنند.
وي با اشاره به بحث تحريم انتخابات از سوي عدهاي از افراد جامعه افزود: تحريمي ها در جامعه چند دسته اند . يك عده كه به دليل دلخوري و گله هايي كه از اصلاحات دارند معتقدند اصلاح طلبان در برخورد با مشكلات قاطع عمل نكردند كه امروز با شعارهاي دكتر معين و همراهان او و حمايت هايي كه از سوي بخش هاي مختلف سياسي ، اصلاح طلبان درون حكومتي ، نيروهاي ملي مذهبي ، نهضت آزادي و غيره وجود دارد ، اين اطمينان در مردم حاصل شده كه اينبار اصلاح طلبان با قاطعيت و صلابت بيشتري به پيش خواهند رفت . گروه ديگر نظام را اصلاح پذير نمي دانند و آن را تحريم مي كنند . بحث اصلي ما با آنها اين است كه خودشان چه آلترناتيوي دارند ؟ تمام سرمايه ما همين مردم هستند و آنها هم به دنبال انقلاب و هرج و مرج و شورش نبوده و مي خواهند از طريق مسالمت آميز امور خود را اصلاح كنند .
وي در ادامه گفت: بخشي ديگر از تحريمي ها هم چشم به خارج دوخته اند و منتظرنهادهاي خارجي و بين المللي هستند كه ما به هيچ وجه نه آن را به صلاح مي دانيم و نه امكان پذير و معتقديم كه بايد از تمام توان خود در داخل براي اصلاح امور استفاده كنيم . گروهي هم چون خسته و نا اميد شده اند و كاري هم نمي خواهند انجام دهند شعار تحريم را بهانه اي براي انزواي خود قرار داده اند . بعد از بررسي همه اينها با وجود اينكه همه مي دانيم اصلاحات هزينه دارد و نتيجه اش هم در طولاني مدت حاصل مي شود ، اما تنها راهي است كه براي پيشبرد امور جامعه و اصلاح حكومت وجود داشته و هيچ بديل ديگري ندارد امروز گفتمان غالب در جامعه گفتمان اصلاحات بوده به نحوي كه تحريمي ها هم اهداف اصلاحات را قبول دارند و حتي محافظه كاران هم شعار اصلاحات مي دهند
دبير كل جبهه مشاركت با اشاره به تشكيل جبهه دموكراسي خواهي در آستانه انتخابات گفت : اين جبهه حول دكتر معين و شعارهاي مطرح شده تشكيل شده است و در واقع اساس كار هم اين نياز كشور است كه نيروهاي طرفدار دموكراسي دور هم جمع شده و قوي تر عمل كنند و طبيعي ست كه با ورود به شرايط جديد و نياز به مشاركت بيشتر مردم موقعيت مناسبي فراهم شد در عين اينكه اين عقلانيت و تدبير هم درون حكومت به وجود آمده كه اجازه فعاليت به كسانيكه با سلايق خودشان هماهنگ نيستند را بدهد. در حال حاضر فقط اعلام اين جبهه مطرح شده وبراي تشكيل آن بايد با تمام گروههايي كه قصد عضويت دارند صحبت شود تا خط مشي جبهه ، چارچوب هاي فكري ، نظري و عملي ، خط قرمزها و سير آينده آن مشخص شود .
خاتمي در ادامه بيان كرد : مرزهاي خودي و غير خودي كه عده اي به عنوان موانع تشكيل اين جبهه مطرح مي كردند در واقع در ما وجود نداشت . ما يك هويتي داريم وبه خاطر همين هويت جبهه مشاركت را تشكيل داديم . البته از اهداف ما اين بود كه از حقوق همه براي فعاليت سياسي آزاد قانوني دفاع كنيم ، هر چند عضو گروه ما نبوده و مباني شان با ما متفاوت باشد . و تشكيل جبهه دموكراسي خواهي نتيجه روند تكاملي ست كه تا امروز طي شده و حركت سياسي حول حداقل هايي ست كه در جامعه وجود دارد و اين به معناي شكستن مرزهاي هويتي نيست .
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات