بيانيهي طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت: انتخاب رييس جمهور تنها آغاز يك راه طولاني است
طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت در آستانهي انتخابات رياست جمهوري، بيانيهي تحليلي شمارهي يك خود را منتشر كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين بيانيه آمده است: نهمين انتخابات رياست جمهوري تا چند روز ديگر برگزار ميشود. شرايط حساس كشور و تاكيد همهي مسؤولان بر همبستگي ملي و مشاركت عمومي درانتخاب آگاهانهي مردم، وظيفهي همهي نخبگان، انديشمندان و گروههاي مرجع را سنگينتر كرده است.
اين تشكل سپس نكاتي را يادآور شده است: پس از كش و قوس فراوان در بارهي حضور كانديداها در انتخابات و نيز بحث تائيد صلاحيتها، اينك زمينه براي انتخابات رقابتي و آزاد بيش از پيش فراهم شده است. تحقق عملي و عيني اين امر علاوه بر بسترمناسب فوق به برنامهها و نحوهي تعامل نامزهاي محترم انتخابات با مردم بستگي كامل دارد. متاسفانه شعارهاي تكراري و وعدههاي كلي بدون ارائهي برنامههاي روشن و عملياتي، عمدهي مسالهي مردم در انتخاب رئيس جمهور آينده است. در حالي كه همهي نامزدها بر دستيابي به اهداف برنامهي چهارم و چشمانداز بيست ساله تاكيد ميكنند، اما راهكارهاي اجرايي براي رسيدن به اين اهداف چيست؟ در روزهاي اندك باقيمانده ارائهي روشهاي اجراي برنامهها و همكاران احتمالي رئيس جمهور منتخب در دولت به انتخاب آگاهانهي مردم كمك ميكند.
اين بيانيه ميافزايد: نكتهي مهم ديگر در اين انتخابات ضرورت حضور گستردهي مردم و تعيين مسير كشور در سالهاي آينده است. بايد متذكر شد كه اگر نبود كارشكنيهاي مستمر در مسير اعمال ارادهي ملي در انتخابات قبلي از سوي گروههاي رقيب دوم خرداد، اينك زمزمههاي بيتاثيري راي مردم و عدم مشاركت درانتخابات توسط عدهاي پررنگ نميشد. با اين حال ظلم تاريخي به حركت متعالي ملت شريف ايران، محروم كردن آنان از حق تعيين سرنوشت خويش است. بيشك هر حركت اجتماعي و اصلاحطلبي با چالشهايي در درون مواجه است. تصميم ملت براي ايجاد اصلاحات در كشور و رفع فقر، فساد، تبعيض و بيعدالتي و اعمال حق حاكميت خويش در همهي عرصهها، فرآيند مستمر و پايداري است كه اشكال تراشيهاي عدهاي در اين مسير و كمكاري و ناكارآمدي برخي حاملان اين شعارها نميتواند توجيه كساني براي رسيدن به نقطهي انحرافي بيتفاوتي و يا ساختارشكني باشد.
به گمان ما اين انتخابات فرصت را براي تصميم تاريخي ملت ايران مهيا كرده است. عدم شركت در انتخابات اگرچه به عنوان يك حركت دموكراتيك و تصميم به اصطلاح مدرن از سوي برخي افراد در داخل و نيروهاي اپوزوسيون خارجي مطرح شده است، لكن داراي خاستگاه انفعالي و مبتني بر تحليلهاي غيرواقعي از شرايط اجتماعي، فرهنگي و سياسي ايران است. جامعهي ما پس از تحولات بسيار و فراز و نشيب تاريخي امروز به ميزاني از رشد و آگاهي رسيده است كه نميتواند روشهاي افراطي و تفريطي در مسير فرآيند توسعهي پايدار را قبول كند.
در ادامهي اين بيانيه آمده است: اشكالات و ايرادات وارده به نظام قضايي كشور و ناكارآمدي برخي دستگاهها نبايد به تكرار تجربههاي غلط تاريخي منجر شود. دفتر تحكيم وحدت كه خود از پايهگذاران جنبش اصلاحطلبي است، براين باور است كه ايجاد فضاي منفي و تلاش براي عدم شركت مردم درانتخابات شمشير دولبهاي است كه به كار گيرندگان آن در گام بعدي مورد نوازش قرار خواهد داد. در صورت از بين رفتن اميد و مايوس شدن ملت از اعمال ارادهي ملي در صندوقهاي راي، دو اتفاق نامبارك ممكن است به وقوع بيانجامد. اول روي كار آمدن دولت بدون پشتوانهي مردم و بياعتنا به مطالبات آنها، كه اين دولت خود مانع تحقق خواستهاي مردم ميشود و كساني كه به نام مردم آنها را از اعمال حق حاكميت ملي باز ميدارند بايد پاسخگوي اين تناقض باشند. دوم اينكه كاهش اعتماد ملي و افزايش شكاف دولت ـ ملت با توجه به عزم آمريكا براي تغييرات سياسي، امنيتي گسترده در منطقه تنها ميتواند كشور را بيش از پيش در معرض خطر قرار دهد. جواناني كه با مشاهدهي برخي كاستيها و كجيها و نقض حقوق شهروندي در حوزههاي سياسي و فرهنگي به سرعت راه قهر و ستيز را انتخاب ميكنند (به جز كساني كه با برنامهي مشخص و هماهنگ با بيگانگان به اين امر مبادرت ميكنند) بايد وجدان خويش را به قضاوت گيرند كه حركت در مسير به خطرانداختن هويت، امنيت و استقلال كشور كه اولين نتيجهي آن از بين رفتن آزاديهاي موجود نيز خواهد بود، بر چه منفعتي استوار است. متاسفانه ضعف دولت و قطع ارتباط رئيس جمهور با دانشگاهيان، روشنفكران، نخبگان و دانشجويان در سالهاي اخير از يك سو و نفي واقعيتهاو موفقيتهاي كشور در همهي عرصهها توسط مخالفان دولت از سوي ديگر، راه را بر گفتمان تماميت خواهي كه در عالم واقع و عينيت جامعه هيچ جايگاهي ندارد باز كرده است.
نويسندگان بيانيه افزودهاند: با توجه به نقد منطقي و برشمردن نكات ضعف و قوت چشم خود را بر واقعيت نبنديم. گامهاي برداشته شده در زمينهي حفظ و صيانت از حقوق شهروندي و نيز ايجاد روحيهي پاسخگويي در فضاي مديريت كشور و نيز غلبهي گفتمان تحولخواهي، قانونگرايي و عقلانيت سياسي در همهي گروههاي سياسي كشور و احزاب و كانديداهاي فعال اگر چه ممكن است تا ظهور و بروز عملي فاصله داشته باشد، اما چشمانداز روشني پيش روي ما قرار داده است. به نظر ميرسد جنبش دانشجويي نيز بايد با درك اين واقعيات و ايثار و ازخودگذشتگي و ناديده گرفتن برخي كاستيها و ضعفها كه در فضاي دانشگاهها حاكم بوده، رسالت تاريخي خود را در چند روز آينده تا انتخابات به انجام رساند. تلاش براي افزايش مشاركت مردم در انتخابات و انتخاب آگاهانه و درست و تعيين مسير كشور در اين نقطهي عطف تاريخي اگر با حركت عمومي صاحبان حق انتخاب همراه شود قطعا منجر به ايجاد تحولات اساسي در زندگي مردم خواهد شد. حضور اكثريت ملت در انتخابات و اعلام خواست و ديدگاههايشان با آراي قاطع پس از تجربهي 8 سالهي جناب آقاي خاتمي حاوي پيام روشني خواهد بود كه فرآيند تصميمگيريها و تصميمسازيها با اتكاي آراي عمومي، تنها گزينهي مشروع براي تغيير و تحولات سياسي و اجتماعي است. در صورت تحقق اين امر مخالفان و منتقدان نيز بايد در عمل خود را با اين فرآيند تطبيق دهند. نهادينه كردن اين گفتمان در فضاي سياسي، اجتماعي كشور، زمينه را براي حركتهاي افراطي و تخريب و بحرانسازي براي دولت منتخب به حداقل ممكن خواهد رساند. بار ديگر از دانشجويان و دانشگاهيان عزيز دعوت ميكنيم، فراخوان ما را در اين مرحلهي حساس مورد تامل قرار دهند و با اعلام نظرات و راهنماييهاي خويش ما را بيش از پيش ياري كنند.
در پايان اين بيانيه نيز آمده است: مطبوعات، احزاب، روشنفكران، دانشگاهيان و نخبگان نيز به خوبي واقفند كه در فرآيند تشكيل دولت، انتخاب رئيس جمهور تنها آغاز يك راه طولاني است. پس از اين بايد زمينهي حضور جدي و نظارت همگاني و پيگيري مطالبات عمومي با همراهي همهي گروههاي فوقالذكر و تودهي مردم فراهم شود. نقد مستمر و ارائهي راهنمايي و رساندن پيام ملت به دولت وظيفهي سنگيني است كه با پافشاري بر آن در جلوگيري از انحراف دولتمردان موثر خواهد بود. در پايان ضمن دعوت مجدد براي حضور گسترد مردم در انتخابات رئيس جمهور شايسته، صادق، مدير، مدبر و آشنا به حقوق و وظايف قانوني خويش از نامزدهاي محترم ميخواهيم با اعلام صريح و شفاف روشهاي اجرايي و همكاران خود در حد امكان، زمينهي انتخاب بهتر مردم را فراهم آورند. از دستگاههاي اجرايي و نظارت انتخابات نيز ميخواهيم از آراي ملت محافظت كرده و با امانت و سلامت نتيجهي اعمال ارادهي ملت را اعلام كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات