معاون فرهنگي نمايندگي وليفقيه در دانشگاهها: فضاي انتخاباتي دانشگاهها مطلوب است نگاه تكليفي به انتخابات بايد تغيير كند تعداد آرا براي سرنوشت كشور مهم است
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها معتقد است: با توجه به نظرسنجيهاي انجام شده، حضور دانشجويان در عرصهي انتخابات همانند حضور ساير جامعه و شايد بيشتر از آن خواهد بود.
حجت الاسلام «اكبري جدي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه «فضاي انتخابات يك فضاي ويژه است»، گفت: دانشجويان براي انتخابات رياست جمهوري امسال نسبت به انتخاباتهاي گذشته فعاليتهاي بهتري داشتهاند و حضور كانديداهاي احتمالي در پيش از اعلام صلاحيتها و استقبال خوب دانشجويان نشانگر فضاي مساعد انتخاباتي در دانشگاههاست، بنابراين در مجموع فضاي عمومي دانشگاهها در بحث انتخابات مطلوب است و نگراني خاصي نبايد داشت.
وي تصريح كرد: بدنهي دانشجويي استقبالي از قشر محدود از دانشجويان طرفدار عدم شركت نكرد و در نتيجه طرفداران آن به چند دسته تقسيم شده و وارد فعاليتهاي انتخاباتي شدند، البته در دانشگاه مانند جامعه برخي مسايل مانند طرح عدم شركت در انتخابات پيش ميآيد اما بدنهي دانشجويي انگيزهي خوبي براي فعاليت انتخاباتي دارد.
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها با اعتقاد به اينكه افرادي كه در جامعه يا دانشگاهها بحث عدم شركت را مطرح ميكنند، يكسري خواستههاي فراقانوني دارند گفت: ما قانون اساسي را به عنوان ميثاق ملي پذيرفتهايم و مبناي فعاليت مشروع و قانونمند در نظام اين قانون است لذا اگر قرار باشد مجموعهاي خواستههايي فراتر از قانون اساسي داشته باشد، ديگر نميتواند در چارچوب نظام تعريف شود.
وي افزود: مكانيزمهاي خاصي براي برگزاري انتخابات در قانون اساسي تعريف شده كه البته ممكن است ايرادات و اشكالات و انتقاداتي به آنها وجود داشته باشد كه مطرح كردن آن حق مجموعههاي دانشجويي و فعالان سياسي است. همه بايد چهارچوب نظام و قانون اساسي را با وجود انتقاداتشان بپذيرند.
معاون فرهنگي نهاد رهبري در دانشگاهها، بخشي از مردم و دانشجويان را فاقد انگيزهي شركت در انتخابات عنوان كرد و اظهار داشت: اين عده عنادي ندارند بلكه بي انگيزه هستند.
وي تنوع كانديداها، تغيير ديدگاهها نسبت به انتخابات و افزايش اطمينان از تعيين كننده بودن آرا را از علل مهم ايجاد انگيزه در مردم براي شركت در انتخابات برشمرد و افزود: به جاي اينكه انتخابات را تكليف بدانيم بايد با ديد يك حق و امتياز به آن نگاه كرد، چون برخي كه شركت در انتخابات را يك تكليف ميدانند و ميخواهند به آن تن ندهند.
وي با بيان اينكه «شركت در انتخابات حق تك تك افراد و حقي اجتماعي است» ادامه داد: علي رغم اينكه حق انتخاب كردن حقي شخصي است اما منافع جمعي با آن گره ميخورد و تبديل به حق جمعي ميشود و بنابراين نميتوان از حق جمعي گذشت چرا كه منافع ملي در ميان است.
اكبري جدي همچنين با بيان اينكه هرچه ميزان اعتماد افراد به سلامت انتخابات بالا رود، انگيزهها بيشتر ميشود و هرچه اعتماد پايين آيد، انگيزهها كاهش پيدا ميكند، اظهار داشت: كشور ما از كشورهايي است كه سالمترين روند انتخاباتي را دارند. شاهد روشن اين است كه در ايران هر دولتي كه بر سر كار بوده در انتخابات آن دوره مخالفان دولت راي آوردهاند.
معاون فرهنگي نهاد رهبري در دانشگاهها، آگاهي و اطلاع از حساسيت اوضاع كشور در زمان انتخابات را بسيار مهم ارزيابي كرد و افزود: تعداد آرا براي سرنوشت كشور مهم است.
وي دربارهي حضور تمام سلايق موجود در نظام در عرصهي انتخابات گفت: تقريبا تمام جناحهاي فعال در چهارچوب نظام نمايندهاي مناسب با افكار خود در عرصهي انتخابات دارند.
اكبري جدي وضعيت تاييد صلاحيت دو نفر از كانديداها را حاصل فرايند خاص حقوقي دانست و افزود: شوراي نگهبان بر اساس معيارهايي بايد صلاحيت افراد را احراز كند يعني قطعا بداند يك كانديدا شرايط لازم را دارد اما اگر شبههاي باشد ديگر رد صلاحيت نميكند بلكه تنها نام تاييد شدگان را اعلام ميكند.
وي با بيان اينكه «بخشي از معيارهاي احراز صلاحيت افراد كيفي هستند»، اظهار داشت: به عنوان مثال اگر شوراي نگهبان ذهنيتي دال بر عدم التزام عملي كانديداها به ولايت فقيه دارد اما خود ولي فقيه ميگويد تجديد نظر كنيد مشخص ميشود كه ايشان به اين مساله اشراف دارد و ترديد شوراي نگهبان رفع ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات