مجتهدزاده: رايس به زبان جديدي اعلام جنگ با كشورها را مطرح كرد
رايس در مقابل سناي آمريكا به زبان جديدي جنگ با ايران و برخي كشورهاي ديگر را مطرح كرد.
دكتر پيروز مجتهد زاده، استاد دانشگاه و رييس موسسه يوروسويك لندن در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: كونداليزا رايس فردي تندرو و از سردمداران محافظه كاران نو محسوب ميشود. اگرچه اين شخص در سالهاي گذشته و قبل از ورود به دولت بوش ظاهرا فردي ملايم و متمايل به عدالت و برابري در مسايل سياسي بود، اما در دولت بوش طي 4 سال گذشته هر روز كه گذشت او بيشتر به طرف راست افراطي گرايش پيدا كرد تا جايي كه در مسايل خاورميانه نه تنها طرفدار سياستهاي اسراييلي و طرفدار حمايت يك جانبه آمريكا از اسراييل و مسايل خاورميانه شد بلكه جز دعا كنندگان و ثناگويان سياستهاي اسراييل شد و او امروز به مقام وزارت خارجه آمريكا منصوب گرديد؛ در شرايطي كه حيرت انگيز است.
وي ادامه داد: اين شرايط حيرت انگيز اين است كه بوش در فرداي انتخاب مجدد خودش اعلام كرد كه دور دوم رياست جمهوري او دوره صلح و آرامش در سياست خارجي خواهد بود و خود رايس هم روز گذشته در مقابل سنا ادعا كرد كه دوره وزارت خارجه او دوره نقش آفريني و ديپلماسي خواهد بود؛ نه اينكه آمريكا يك طرفه با دنيا صحبت كند.
مجتهدزاده اضافه كرد: عليرغم اين ادعا و ادعاي بوش در اينكه اين دوره دوره صلح و آشتي خواهد بود ديديم كه رايس در برابر سناي آمريكا به زبان جديدي اعلام جنگ با ايران و بعضي از كشورهاي ديگر را مطرح كرد؛ يعني ضمن اينكه صحبت از آرامش و بازگشت به همكاري با متحدان اروپايي آمريكا به ميان آورد از ايران و برخي از كشورهاي ديگر به عنوان كشورهايي كه جانب ديكتاتوري را دارند نام برد و مبارزه عليه اين كشورها را اعلام كرد.
رييس موسسه يوروسويك لندن ادامه داد: رايس مطالبي را به زبان آورد كه درست مغاير ادعاي بوش در زمينه سياست خارجي در دوران دوم رياست جمهورياش است و مغاير حرفهاي خود او در همان جلسه.
وي در خصوص مقالهي اخير نيويوركر و جهتگيريهاي اخير بوش گفت: بوش حمله به ايران را مطرح نكرده و شخص ديگري كه از سياستمداران آمريكايي است مدعي شد كه آمريكا قصد دارد به ايران حمله نظامي كند اما دولت آمريكا بلافاصله اين موضوع را تكذيب كرد و مطلبي كه اين فرد گفت بيشتر بر اساس حدس و گمان بود نه بر اساس در دست داشتن خبر درستي.
مجتهدزاده در خصوص حمايت وزراي خارجهي آلمان و انگليس از پيگيري گفتوگو با ايران و تغييرات رويكردي آمريكا نسبت به ايران گفت: آنچه وزراي خارجهي انگليس و آلمان گفتهاند مطلب جديدي نيست اين بيانات در ادامه سياستهاي جاري اتحاديهي اروپا نسبت به ايران است كه آن حفظ ديالوگ با ايران براي رسيدن به توافق و همكاري و به ثمر رساندن مذاكرات موجود در زمينه انرژي هستهيي است و در اين جا هيچ گونه تغييري مشاهده نميشود.
وي با بيان اينكه در رويكرد اروپا وضع به مانند گذشته است، گفت: اتحاديهي اروپا نه امروز بلكه از ابتداي اعلام و پيگيري اين سياست دچار يك تناقض گويي بوده است كه اين تناقض گويي به تعمد است نه به صورت غير قابل كنترل. اين اتحاديه اروپا هر از چند گاهي ايران را به دليل مسايل مربوط به حقوق بشر و اينگونه مسايل محكوم ميكند فقط به دليل اينكه ميخواهد به آمريكا ثابت كند كه اتحاديه اروپا با آمريكا در خصوص وضعيت ايران همراه و همگام است و مهمتر اين است كه ميخواهد به اين قدرت به آمريكا بگويد كه اروپا فشار بر روي ايران را تخفيف نخواهد داد اما مذاكرات موجود ميتواند مسايل جاري را حل كند و اروپا در تلاش است كه نتيجه مذاكرات جاري را به آمريكا بقبولاند كه در اين زمينه مشكل زيادي دارد و ناچار است كه برخي از خواستههاي آمريكا را برآورده كند كه از جمله اين خواستها ادامه فشار سياسي روي ايران براي مدتي است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات