جهانگيرزاده: در سياستهاي آمريكا هيچ تغييري ايجاد نشده است
در سياستهاي آمريكا هيچ تغييري ايجاد نشده و سياست پنهان آنها هميشه همين بوده و عمده هدف آنها مخالفت جدي با نظام ما بوده است.
جواد جهانگيرزاده، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد تغيير رويكرد آمريكا نسبت به ايران با توجه به انتخاب رايس به عنوان وزير خارجه آمريكا، گفت: با توجه به ماهيت دور دوم انتخابات آمريكا و گرايشاتي كه در دوره اول رييس جمهوري بود و با توجه به اظهارات اخير بوش كه عنوان كرده بود كه انتخابات مجدد وي نقطه تاييدي بر عملكرد وي در چهار سال گذشته است؛ آن احساس خودبيش بيني كه در آمريكاييها وجود دارد، اكنون گل كرده است و آنها با جديت بيشتر نسبت به موضوعاتي كه احساس ميكنند سد راه توسعه استيلاي خود در جهان است با آنها برخورد خواهند كرد.
وي افزود: حال اين كه رايس انتخاب شد و يا قبلا پاول بود، فرق نميكند چون هدف يكي است و گرايشها و ايدههاي تقريبا مشترك و عموميتر وجود دارد. لذا نميتوان گفت كه تحولات عميق و گستردهيي در سياست خارجي آمريكا نسبت به ايران اتفاق خواهد افتاد. اگرچه نقش كارگزاران به ويژه وزير خارجه و دستياران وي و جهتگيري اساسي آمريكاييها را نبايد از نظر دور داشت؛ ولي در عين حال بايد گفت كه گرايش، گرايش سابق است، امكان دارد در شدت و ضعف آن تغييراتي ايجاد شود.
نمايندهي مردم اروميه در مجلس ادامه داد: اين كه همكاري استراتژيكي بين آمريكا و متحدين اروپايي او آغاز خواهد شد قبلا نيز بوده است. آمريكا نگران بود كه ايران انشقاق جدي را در برخي مباحث ميان نگاه آمريكاييها و اروپاييان ايجاد كند. خروجي مجموعه عملكرد آمريكاييها در طول چهار سال گذشته اگر چه در برخي مواقع با موضعگيريهاي منفي يا مخالف برخي كشورهاي اروپاييها مواجه شده اما جهتگيريها تقريبا عموميتر است و اروپا به عنوان جديترين متحد آمريكا در بسياري از مسائل جهاني عمل ميكند.
وي تصريح كرد: لذا بايد هم به وعده آنها شك كرد هم تهديدات آنها را نبايد جدي گرفت. اين كه رايس در سنا سخناني را از موضع تندي بيان ميكند نگراني زيادي ندارد. در طول 25 سال گذشته اين سخنان گفته شده اگر آنها ميتوانستند كاري انجام دهند قطعا انجام ميدادند. چرا كه آنها از قدرت داخلي كشور ما مطلع هستند و ميدانند موضع ايران موضوع عراق يا افغانستان نيست و با يك دولت قدرتمند و مردمي كه پشت سر آن هستند مواجهاند. لذا در حرفهاي رايس حرفهاي نويي نميتوان ديد و تكرار حرفهاي گذشته يا كلام جديد است.
جهانگيرزاده در مورد تهديد آمريكا براي حمله به ايران و نفوذ نئومحافظهكاران در دستگاه سياست خارجي دولت دولت بوش، گفت: با تغيير اسامي مانند نئومحافظهكاران از ماهيت استكباري و خوي امپرياليسمي آمريكا چيزي كم نميشود. آنها بيان ميكنند طرحهاي متعددي براي مقابله با ايران داريم ولي مورد علاقهترين طرحهاي آنها حمله براي از جا كندن حكومت اسلامي و از بين بردن ملت ايران است. به نظر ميرسد اين حرفها ادامه همان روند و ديپلماسي كهنه و همان گرايش سابق است.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در خاتمه تصريح كرد: اين سياست در خوي و خصلت حكومت آمريكاست؛ لذا هيچ چيزي تغيير نكرده و نخواهد كرد و به تعبير امام راحل آمريكاييها از اين خوي گرگستيزي خود دست نخواهند كشيد. در اينجا تدبير ما بسيار جدي است. بايد تلاش كنيم كه ارتباط خود را با دنيا افزايش دهيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات