دههي 60 براي تمام وفاداران به دين و ميهن، دههاي فراموش نشدني است. حماسهي هشت سال شعور و شور و ايستادگي آحاد ملت فداكار، بوم و برمان را و تاريخ و هويتمان را از لوث وجود ناپاكان عنود و اجنبي، مصون و پاك ساخت.
اينك سالها پس از دفاع مقدس، هويت تاريخي ايران عزيز در معرض تعدي همان حراميان ديروز قرار گرفته است و باز نوبت يكايك ما است كه به سهم خود، حريم تاريخ، تمدن و فرهنگ ايران اسلامي را پاس داريم.
با توجه به نقش جنبش دانشجويي در دفاع از هويت تاريخي ايران خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اين زمينه گفتوگوهايي را انجام داده است كه در پي ميآيد:
***دبير انجمن اسلامي دانشگاه اميركبير:
جنبش دانشجويي اجازه نميدهد با منافع ملي و هويت تاريخي ايران بازي شود
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميركبير با اشاره به تحريف نام خليج فارس از سوي موسسهي نشنال جئوگرافي و كشورهاي حاشيهي خليج فارس گفت: به نظر من كليهي فعالان سياسي بايد نسبت به اين امر واكنش نشان دهند و دستگاه ديپلماسي كشور به صورت جدي و فعال نسبت به اين قضيه برخورد كند.
«مهدي حبيبي» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) افزود: وجود حكومتها و رژيمهاي نامشروع بريده از مردم در اين منطقه باعث رشد جريانهاي بنيادگرا شده و آمريكا و ديگر كشورها به اين بهانه به منطقهي خليج فارس لشگركشي كردهاند و ميتوان گفت وجود رژيمهاي نامشروع در اين منطقه خود باعث ناامني است.
وي گفت: با توجه به اينكه جنبش دانشجويي برآمده از متن جامعهي ايران است، اجازه نميدهد كه با منافع ملي و هويت تاريخي آن بازي صورت گيرد. جريان جنبش دانشجويي با توجه به كاركرد خود نسبت به اين قضيه بايد واكنش مناسب نشان دهد و نبايد انفعالي كه در جريان جنبش دانشجويي وجود دارد اين انفعال به دفاع از منافع ملي و هويت تاريخي سرايت كند و باعث شود كه جنبش دانشجويي اجازه دهد كه برخي از كشورهاي خليج فارس كه چندين دهه از ايجاد و تشكيل آنها نميگذرد، نسبت به جزاير ما ادعاهاي كذب خود را مطرح كنند.
وي در پايان گفت: البته در مقاطعي ديپلماسي كشور ما منفعلانه و ضعيف عمل كرده است و در اين قضيه بايد دقت داشته باشد كه به صورت منفعلانه برخورد نكند.
***عضو دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه):
هر چه هويت تاريخي را به مخاطره اندازد باعث واكنش جنبش دانشجويي ميشود
عضو دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه)، گفت: جنبش دانشجويي مهمترين رسالتش دفاع از هويت تاريخي و آرمانهايي است كه با منافع ملي ما همخواني دارد.
«امير پاكزاد» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي برخي تعرضات به نام تاريخي خليج فارس، افزود: هر چيزي كه هويت تاريخي و منافع ملي ما را به مخاطره بياندازد ميتواند باعث واكنش جنبش دانشجويي شود.
وي ادامه داد: جنبش دانشجويي به عنوان نمايندهاي از جامعه، بايد با رساندن صداي اعتراضش و اتكا به منافع تاريخي، به نوعي ضمن استيفاي حقوق ملت ايران، نشان دهد كه نميتوان با هويت تاريخي يك ملت بازي كرد.
وي با تاكيد بر لزوم ايجاد اجماع ملي عليه ماجراهايي مانند تعرض به نام خليج فارس گفت: جنبش دانشجويي در اين مسير با برپايي ميتينگها و نوشتن نامههايي به سازمان ملل اعتراض خود را نشان دهد.
عضو دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه)، همچنين اظهار داشت: البته انتظار هم هست كه ديپلماسي ما در سياست خارجي ضمن تاكيد بر نام تاريخي خليج فارس و هويت تاريخي ايران به گونهاي باشد كه اجازهي تعرض به اين هويت ما به هيچ كسي داده نشود.
***عضو انجمن اسلامي دانشگاه تهران:
از هويت تاريخي خود دفاع كنيم
جامعهي دانشگاهي در مقابل تهاجم به هويت تاريخي ايران حساس است
عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با اشاره به برخي تهاجمات نسبت به هويت تاريخي از جمله نام خليج فارس، گفت: همدلي اجتماعي و هويت فرهنگي غني ما بايد حفظ شود و همگي بايد از هويت تاريخي خود دفاع كنيم.
«جلوخاني» در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: جنبش دانشجويي كه برآمده از مردم است ميخواهد كه دربارهي منافع ملي يكپارچه عمل شود، لذا از هر تلاشي براي جلوگيري از تهاجم به هويت تاريخي ايران فروگذار نميكند.
وي ادامه داد: دفاع از هويت تاريخي از جمله وظايف و نقشهاي جنبش دانشجويي بوده است. جنبش دانشجويي از مسوولان ميخواهد كه در سياست خارجي با ثبات و همدلي در اين زمينه فعال باشد؛ همچنين بايد در سياست خارجي يكپارچه بود و از تصميم خود كوتاه نيامد.
وي دربارهي مواضع اخير كشورهاي حاشيهي خليج فارس نسبت به نام خليج فارس، گفت: اين كشورها كه در حد يك جزيره هستند و حكومتهايشان نسبتي با مردم خود ندارند، به راحتي به معامله با ديگران ميپردازند و از سويي بيگانگان كه در صدد فشار بر ما هستند، به سراغ اين كشورها ميروند.
عضو انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران، افزود: كشورهاي حاشيهي خليج فارس كه خود فاقد يكپارچگي و هويت غني هستند، كشورهايي مانند ما كه از هويت غني برخورداريم را تحمل نميكنند، لذا دست به دامان آمريكا و انگليس ميشوند و دربارهي مسائلي از جمله نام خليج فارس اظهارنظر ميكنند، اما جامعهي ما به ويژهي جامعهي دانشگاهي در مقابل تهاجم به هويت تاريخي ايران حساس است و اجازهي چنين تهاجمي را نخواهد داد.
***مجتهدزاده: ما ايرانيها بايد در اين رابطه دقت بسياري به كار ببريم
شيخكهاي ابوظبي و قطر و شاهك اردن، فرمانبر دونالد رامسفلد هستند
دكتر مجتهدزاده گفت: شيخكهاي ابوظبي و قطر و شاهك اردن، فرمانبرداري مستقيم از دونالد رامسفلد دارند.
پيروز مجتهد زاده، استاد دانشگاه و رييس موسسه يوروسويك لندن در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: بيشتر كشورهاي عربي در خليج فارس سرگرم يك زندگي محترمانه و اين هستند كه در محيطي خالي از تهديد، اهانت و تجاوز بيگانه به زندگي بپردازند و در همكاري با ديگر ملل منطقه آينده خوبي براي خود و مردم خود تامين كنند؛ در اين ميان فقط دو شيخ نشين ابوظبي و شيخ نشين قطر از اين قاعده مستثني هستند.
وي ادامه داد: همان طور كه همگان امروز شاهدند، اين دو اولا در كاروان پيشرفت به طرف توسعه سياسي و دموكراسي در منطقه خليج فارس مطلقا حضور ندارند؛ در حاليكه كشورهايي مانند كويت، بحرين، عربستان سعودي و عمان اقدامات گستردهاي را براي توسعه سياسي، و رفتن به طرف دموكراسي و مردم سالاري در پيش گرفتهاند. اما در دو شيخ نشين ابوظبي و قطر مطلقا كوچكترين اقدامي در اين زمينهها نميشود؛ اما هر آنچه از توطئه ضد منطقهاي، ضد عربي و ضد اسلامي است از آنها ميبينيم.
مجتهد زاده خاطر نشان كرد: ما شاهديم كه ابوظبي نه تنها از تاريخ تشكيل امارات متحده عربي در سال 1971 عليرغم نص صريح قانون آن كشور حكومت را غصب كرده است و عليرغم نص صريح قانون اساسي كه ميگويد رياست جمهوري بايد در ميان روساي هر يك از امارت هفت گانه براي يك دوره پنج ساله دور بزند، نه تنها پشت رياست جمهوري را آل نهيان در انحصار نگه داشت، بلكه حتي همه پستهاي كليدي امارات را به فرزندان خود و حتي كودكان شير خواره سپرد.
اين استاد دانشگاه گفت: امروز پس از فوت شيخ امارات عليرغم نص صريح قانون اساسي اين كشور نائب رييس كه شيخ دبي است را مجبور به استعفا كردند تا اين پست همچنان به وارث شيخ آل نهيان برسد و امروز پسر او نايب رياست جمهور را بر عهده گرفته است.
مجتهد زاده با اشاره به اينكه اين رژيم فرمانبرداري مستقيم از رامسفلد، تحريكات رامسفلدي عليه همكاري و برادري ايراني - عربي در خليج فارس دارد، گفت: اين شيخ نشين چه پسر و چه پدرش كه فوت كرده، از وقتي كه رامسفلد توطئه تفرقه بيندازد و حكومت بكن بين ايرانيان و عربها را آغاز كرد، ديديم كه مساله جزاير ادعايي غير قانوني و بيپايه و اساس نسبت به جراير تنب و ابوموسي را بهانه و وسيله قرار داده و ضربات مهلكي به كمك شيخ قطر به همكاري ايراني و عربي كه از حدود 12 سال پيش در منطقه خليج فارس آغاز شده بود و صلح و امنيت و شك آوري را در اين منطقه سبب شده بود، وارد كرده است.
وي افزود: امروز ميبينيم كه اين توطئه به تحريك رامسفلد آنچنان گسترش پيدا ميكند كه بحث تحريف نام خليج فارس از طريق پول دادن به نشريات و موسسات آمريكايي آنچنان دامن زده ميشود كه تقريبا همه مسايل حياتي كه امروز در عراق ميگذرد را تحتالشعاع قرار داده است.
مجتهد زاده تصريح كرد: امروز ميبينيم شاهك اردن با يك تلفن رامسفلد حركت ميكند و بدون هيچ گونه دليل، سابقه و مشكلي كه ممكن است در روابط ايران با اردن وجود داشته باشد زبان ميگشايد و هر آنچه ناسزا و شايسته وجود خود اوست، نثار ايران ميكند.
مجتهد زاده در خصوص وابستگي اين كشورها به غربيها و بيتوجهيشان به مساله فلسطين و عراق و تضعيف نهادها و سازمانهاي اسلامي گفت: از وقتيكه ادعاي غير قانوني نسبت به جزاير ايراني و اين توطئه تغيير نام خليج فارس توسط اين دو شيخك در خليج فارس آغاز شده است، همه چيز را تحتالشعاع قرار دادهاند و مسايل مهم ديگري مانند فلسطين و عراق را فراموش كردهاند.
وي تاكيد كرد: ما ايرانيها بايد در اين رابطه دقت بسياري به كار ببريم كه مبادا در پاسخ به اين توطئهها آنچنان حرارت زده و احساساتي شويم كه منطق را از دست بدهيم و وضعيتي به وجود آوريم كه اين وضعيت به يك بحث جديد در عرب ستيزي تبديل شود كه اين كار مطلقا رد ميشود و دولت نبايد رسما وارد اين بحثها شود؛ چرا كه هدف اين توطئهها اين است كه دولت ايران هم عكسالعمل مشابهي انجام دهد تا آتشهاي تفرقه اسلامي زبانهي بيشتري بكشد.
وي افزود: اما به اين معني نيست كه وزارت خارجه ما در برابر تهاجم نظامي عليه آب و خاك ما هيچ نگويد و اعتراض نكند. اين كار يك خطاي بزرگ است كه بايد جبران شود و اگر جبران نشود، آيندهمان را به كلي در منطقه از دست دادهايم.
اين استاد دانشگاه يادآور شد: بايد نگاه كنيم كه مطلقا اكثريت قاطع عربها داخل اين توطئه نيستند و اين توطئه به شيخ ابوظبي و شيخ قطر محدود است و امروز بدون هيچ دليلي و منطقي شاهك اردن هم خودش را وارد اين برنامه كرده است.
رييس موسسه يوروسويك لندن با اشاره به اينكه دستور شاه اردن براي امروز از طرف رامسفلد همين است، گفت: به خصوص اينكه عبدالله اردني از بحران هويت رنج ميكشد و ميخواهد در برخورد با اينگونه مسايل جنجالي برپا كند تا به عربها ثابت كند كه او انگليسي نيست و او هم عرب است و با داشتن يك چنين عقده رواني و يك اين چنين بحران هويتي كافي است كه او يك تلفن از رامسفلد دريافت كند و به حركت در آيد و زبان بگشايد به آن چيزهايي كه فقط و فقط شايسته خود اوست.
مجتهدزاده تاكيد كرد: بايد در اين برخوردها صفوف توطئه گران و عوامل و پادوهاي توطئه غربي را با حساب اكثريت قاطع عرب جدا كنيم؛ چرا كه آنها ميبينند فقط در سايه تفرقه ايراني - عربي بوده است كه آريل شارون توانسته همه اميال شيطاني خودش را عليه فلسطين پيش ببرد و ميبينند كه هدف اين توطئههاي ضد ايراني ايجاد آتش جنجال بين ايران و كشورهاي عربي است تا باقيمانده سياستهاي تجاوزكارانه در منطقه را به خوبي پيش ببرند، لاجرم سر نقطه و اصلي همه اين توطئههاي جديد در دستور كار رامسفلد پيدا ميشود.
انتهاي پيام
نظرات