وزير كشور در اجلاس وزراي كشور همسايه عراق تاكيد كرد: ضرورت تشكيل دولت منتخب ملي، تقويت نقش مردم در تعيين سرنوشت خود و پايان حضور نيروهاي خارجي در عراق
وزير كشور گفت : جمهورى اسلامى ايران با تاكيد بر وحدت ملى، تماميت ارضى، حاكميت ، ثبات و استقلال سياسى عراق ، اعتقاد دارد كه تحقق اين اهداف، تاثير مثبتى بر منطقه و صحنه بين المللى خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به نقل از سايت وزارت كشور، سيد عبدالواحد موسوى لارى در آيين گشايش اجلاس وزراى كشور همسايهي عراق در تهران ، افزود : جمهورى اسلامى ايران از تحولات مثبت سياسى اين كشور از جمله تشكيل شوراى حكومتى، انتقال حاكميت و تشكيل دولت موقت و مجلس مشورتى استقبال كرده و خواستار احترام به خواستها و واقعيات جامعهي عراق در همه مراحل تكميل روند سياسى اين كشور مىباشد.
وى خاطرنشان كرد: ما معتقديم حل مسالمتآميز تنشها، گفتگوى سياسى، وفاق ملى و اجتناب از هرگونه اقدامى كه منجر به بروز اختلافات قومى و طائفهاى در اين كشور مىگردد از مهمترين اولويت هاى عراق در اين مرحلهي حساس مىباشد.
وزير كشور افزود: در اين راستا، جمهورى اسلامى ايران بر ضرورت تلاش به منظور تشكيل يك دولت منتخب ملى كه داراى روابط دوستانه با همسايگان بر اساس احترام متقابل، عدم مداخله و پايبند به تعهدات بين المللى و دو جانبه باشد، تاكيد ورزيده و حمايت و اقدام عملى جامعهي بين المللى را به منظور تقويت هرچه بيشتر نقش مردم در تعيين سرنوشت خود و خاتمه حضور نيروهاى خارجى در اين كشور، خواستار است.
وى تاكيد كرد: مامعتقديم آنچه تحقق اهداف فوق را ممكن مىسازد، برگزارى انتخابات آزاد و سالم در موعد مقرر و احترام به نظرات همه گروه هاى قومى و مذهبى در عراق مىباشد.
موسوى لارى اظهار داشت: جمهورى اسلامى ايران با توجه به اقدامات دولت موقت عراق در اين راستا، از ايفاى نقش موثر و محورى سازمان ملل در روند برگزارى انتخابات استقبال مىكند و هرگونه اقدامى كه خدشهاى به انجام بموقع انتخابات در چارچوب قطعنامه 1546 شوراى امنيت وارد سازد را براى آينده عراق و منطقه خطرناك مىداند و معتقد است اتخاذ هر گونه سياستى، خارج از اين چارچوب و حركت بسمت روشهاى غير دموكراتيك و بهانه تراشى در اين روند و عدم توجه به آراى واقعى مردم، نه تنها موفقيتآميز نخواهد بود بلكه تمامى گروههاى قومى و مذهبى عراق را نيز دچار آسيب هاى جدى خواهد كرد.
وى افزود : همچنين آمادگى خود را جهت همكارى با حكومت عراق و سازمان ملل در برگزارى انتخابات براى عراقي هاى مقيم در جمهورى اسلامى ايران اعلام مى داريم.
وزير كشور تصريح كرد: جمهورى اسلامى ايران كليه اقدمات تروريستى، آدم ربايى و انفجارها در عراق را بشدت محكوم مىكند. عاملان اين جنايات و اهداف آنها كماكان بصورت مشكوكى نامعلوم است چرا كه اين قبيل اعمال به هيچ هدفى جز تداوم و تثبيت حضور نيروهاى خارجى در عراق كمك مىنمايد. ما انزجار خود را از همه اقدامات خشونت آميز و تروريستى و نيز از نقض شديد اساسىترين اصول حقوق بشر و قوانين بين المللى حقوق بشردوستانه، بويژه بدرفتارى با زندانيان و تداوم استفاده از زور و تحميل خسارات غير قابل قبول انسانى و هتك حرمت اماكن مقدسه در عراق اعلام مىداريم.
وى اضافه كرد: بمباران شهرها و كشتار مردم عراق با توجيه مقابله با اقدامات تروريستى هرگز قابل قبول نمىباشد. حملات نظامى عليه شهرها كه باعث افزايش درد و رنج مردم، تحريك احساسات آنان و در نتيجه تشديد ناامنىها مىگردد بايد سريعا متوقف شود.
وزير كشور در ادامه گفت: تحولات عراق، از جمله موضوعات مهم و حساس منطقهاى و بينالمللى مىباشد. لذا جمهورى اسلامى ايران معتقد است براى كاهش عوارض و تاثيرات منفى ناشى از تحولات اين كشور، دول منطقه بويژه همسايگان عراق و همچنين جامعه بين المللى بايد همه توان و پتانسيل خود را براى كمك به ملت و دولت عراق بكار گيرند.
موسوى لارى در آيين گشايش اجلاس وزراى كشور همسايه عراق افزود: پيگيرى تفكرات يكجانبه گرايانه نه تنها هيچ كمكى به تثبيت اوضاع عراق نمىنمايد بلكه يكى از عوامل مهم در افزايش پيچيدگى و آشفتگى تحولات و همچنين افزايش خشونت و درد و رنج ملت عراق بوده است.
وى اظهار اميدوارى كرد با برگزارى اجلاسهاى منطقهاى و بينالمللى و تداوم اينگونه نشستها، زمينهي حضور فعالتر جامعهي بين المللى در آيندهي عراق براى كمك به ملت و دولت اين كشور فراهم شود.
وزير كشور اظهار داشت: مرحلهاى كه مردم عراق در آن قرار دارند بيش از پيش نيازمند وحدت ، يكپارچگى، آرامش، ثبات و امنيت داخلى مىباشد تا در سايهي آن ملت عراق بتوانند به مهمترين هدف سياسى اين كشور يعنى تدوين قانون اساسى و تشكيل دولت منتخب و دائمى و مقبول جامعهي بين الملل، نائل آيند. همچنين نوع عملكرد و رفتار در مقابل مردم عراق و همسايگان اين كشور، خود از عوامل تاثيرگذار و كمك كننده براى تامين امنيت و ثبات عراق مىباشد چرا كه ثبات و امنيت عراق و كشورهاى همسايه جداشدنى نيست.
وى افزود: در اين راستا و با توجه به نقش برجستهي كشورهاى همسايه در كمك به بازگردان ثبات و امنيت به عراق ، وزراى كشور عراق و دول همجوار امروز در تهران گردهم آمده تا با تبادل نظر در اين خصوص به نتايج مورد نظر دست يابند.
موسوى لارى اضافه كرد: شايسته است همسايگان عراق با تداوم كمك به مردم عراق در جهت برقرارى آرامش و مشاركت فعال در بازسازى اين كشور تلاش كنند. جمهورى اسلامى ايران نيز به نوبه خود آماده است تا در اين زمينه به همكارى بپردازد. تقويت همكاري ها به منظور جلوگيرى از قاچاق سلاح، كالا و مواد مخدر از طريق مرزها به كشورهاى يكديگر و هدايت مبادله كالا به مسير صحيح و قانونى در چارچوب موافقت نامهها و معاهدات دو جانبه و همچنين در قالب همكارىهاى اقتصادى و بازرگانى در دوران جديد همواره مورد تاكيد جمهورى اسلامى ايران بوده است.
وى افزود : تقويت نظارت و هدايت ترددهاى مرزى و كنترل مرزها و نقاط ورودى براى جلوگيرى از تردد عراق تروريستى و خرابكار به كشورهاى يكديگر در چارچوب معاهدات دو جانبه موجود نيز مى تواند منجر به كمك در برقرارى امنيت منطقه شود. در همين راستا جمهورى اسلامى ايران آمادگى خود را براى آموزش و تجهيز نيروهاى پليس و مرزبانى عراق ، جهت كمك به برقرارى ثبات و ايفاى نقش موثر در حفاظت و كنترل مرزها اعلام مىدارد.
وزير كشور تاكيد كرد: ضمن اينكه مىتوان متناسب با نوع همكاري هاى امنيتى دو جانبه با تدوين مكانيسمهاى همكارى در چارچوب موافقتنامهها و در قالب تشكيل كميتههاى دو جانبه و فعالسازى اين كميتهها، گام موثرى براى دستيابى به ثبات و امنيت منطقهاى برداشت. همچنين لازمست، احترام به قواعد و مقررات حقوق بين الملل و عهدنامههاى دو جانبهي موجود در خصوص مرزها و ضرورت تمسك به مكانيزم هايى كه براساس اين مقررات تنظيم گشته، مورد تصويب قرار گيرد.
وى گفت: بمنظور برخورد موثر با تروريسم ضروريست كه استاندارهاى مشابه در همه جا اعمال شود. هيچ چيز نمىتواند حضور گروه هاى شناخته شده تروريستى در عراق را كه سابقه همكارى با رژيم صدام و ارتكاب جنايات بىشمار عليه مردم عراق و همسايگان آن داشته اند و كماكان نيز به اين جنايات ادامه مى دهند توجيه كند.
وزير كشور افزود: ما از دولت كشور برادر عراق انتظار داريم كه به حضور غير قابل قبول و مخرب تروريستها در خاك خود پايان داده و در برابر ملاحظات سياسى كوتهبينانه نيروهاى خارجى و برخى عناصر داخلى كه اجراى تصميمات و وظايف آن دولت را در اين خصوص به تاخير انداختهاند مقاومت كند.
وى تصريح كرد: ما همچنين بر محاكمهي سران رژيم بعثى عراق در يك دادگاه عادلانه بواسطه تجاوز نظامى به ايران و كويت و همچنين ارتكاب جنايات جنگى و جنايت عليه بشريت در عراق تاكيد مىنماييم.
موسوى لارى در ادامه گفت: ما همچنين بايد در برابر تلاش هايى كه به منظور تحت الشعاع قرار دادن بحران فلسطين و گسترش و تشديد جنايات رژيم صهيونيستى كه در سرزمينهاى اشغالى عليه ملت فلسطين صورت مىپذيرد، هشيار باشيم نبايد اجازه دهيم كه موضوع فلسطين تحت الشعاع ديگر تحولات منطقه قرار گرفته و مورد غفلت واقع شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات