معاون رييس جمهور عراق درجمع خبرنگاران: به زودي علاوي و غازي عجيل الياور از ايران ديدار خواهند كرد كنفرانس تهران بهترين فرصت براي حل مشكلات و سوء تفاهمات است
معاون رييس جمهور عراق اعلام كرد: مراجع عالي نجف و در راس آنها آيتالله العظمي سيستاني انتخابات عراق را تاييد و بر شركت مردم در آن اصرار دارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ابراهيم جعفري، معاون رييس جمهور عراق كه شب گذشته در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي در ايران سخن ميگفت، اظهار داشت: تمام مراجع ديني عراق و در راس آنها آيتالله العظمي سيستاني بر برگزاري انتخابات عراق تاكيد و اصرار دارند و در آخرين ديداري كه با آيتالله سيستاني در روز گذشته (يكشنبه) داشتم، وي تاكيد كرد كه هم چنان به حمايت خود از اين انتخابات ادامه خواهد داد و هر چند ايشان چندين بار به شيوههاي مختلف و بواسطهي معاونين و نمايندگان خود حمايت خود را اعلام كرده و از مردم خواستهاند كه در اين انتخابات حضور گسترده داشته باشند؛ بنابراين ما معتقديم روند سياسي آيندهي عراق با حمايت مراجع عالي همراه خواهد بود.
معاون رييس جمهور عراق ادامه داد: دربارهي موضوع توافق نظر يا آشتي ملي ميان احزاب و گروههاي عراقي فعلي بايد بگويم اين گروهها و احزاب قبل از سقوط نظام سابق عراق در ارتباط با يكديگر بودهاند و در حل حاضر نيز نسبت به موضوعي جز حبز بعث و شركت اعضاي اين حزب در روند سياسي ندارند بهر حال ما معتقديم كه حزب بعث و اعضاي آن دو مقولهي جدا از هم است و اعضايي كه در اين حزب مرتكب جنايتهاي ضد انساني نشدهاند ميتوانند در انتخابات آيندهي عراق شركت كنند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر وجود برخي اختلافات ميان احزاب اهل تسنن و نيز شيعهي عراق در زمينهي انتخابات و احتمال به تعويق افتادن آن گفت: قبل از هر چيز بايد بگويم ما به برگزاري اين انتخابات در زمان مقرر آن به چند دليل ملزم و تعهد داريم؛ برگزاري اين انتخابات در نص صريح قانون اساسي موقت عراق ذكر شده است؛ سازمان ملل بر برگزاري اين انتخابات در زمان تعيين شده تاكيد و اصرار دارد؛ دولت موقت عراق با تمام امكانات خود خواهان برگزاري اين انتخابات است؛ بنابراين در اصل برگزاري يا به تعويق افتادن آن با برگزاري اين انتخابات توافق و تاكيد داريم.
وي افزود: ما با بسياري از احزاب و گروههاي عراقي ديدارهايي را داشتهايم و خوشبختانه تمام اين احزاب و گروهها با برگزاري انتخابات عراق در زمان مقرر توافق و بر آن اصرار دارند.
جعفري گفت: اما دربارهي اختلافات اهل تسنن و شيعيان بايد بگويم چنين اختلافاتي كه عنوان ميشود وجود ندارد و همانطوري كه ميدانيد دولت عراق از شخصيتهاي سني، شيعه و كرد تشكيل شده است.
وي تاكيد كرد: احزاب شيعه و سني، كرد و ديگر ملتها در انتخابات شركت خواهند كرد و حضور آنها در روند سياسي عراق بر اساس آراي مردم انجام خواهد گرفت، نه بر اساس ديدگاههاي قومي.
معاون رييس جمهور عراق اظهار داشت، در حال حاضر درصدد آن هستيم كه بستري بوجود آوريم كه تمام اختلافات موجود نيز پيش از انتخابات از ميان برداشته شود و تا هيچ كس نتواند از اين آب گلآلود ماهي بگيرد.
جعفري تاكيد كرد: به دليل اهميت اين انتخابات ما از همين جا از تمام طوايف و احزاب عراق در راس آنها احزاب اهل تسنن عراق ميخواهيم كه با شركت در اين انتخابات از حقوق خود استفاده كنند و ما هم چنان بر موضع خود جهت برگزاري اين انتخابات در زمان مقرر خود پابرجا هستيم.
وي درباره روابط ايران و عراق و انتقاد اخير برخي از مسوولان عراق به ايران و نيز تاثير اين انتخابات در به تاخير افتادن سفر اياد علاوي به تهران گفت: سياست ما در روابط با ايران كه در قبال تمام كشورهاي منطقه و جهان دنبال ميشود بر اساس استراتژي رعايت منافع ملي مشترك و استفاده از تجارب مشترك يكديگر است؛ مشروط بر آنكه به ضرر منافع ملي هيچ يك از دو طرف نباشد. بنابراين اين سياست در قبال كشورهاي منطقه نيز دنبال ميكنيم به اين ترتيب كه در امور داخلي اين كشورها دخالت نميكنيم و انتظار نداريم كه دخالتي از اين كشورها در امور خود نيز ببينيم.
وي افزود: بايد بين استراتژي مشخص عراق و اظهارات زودگذر برخي از مقامات مسوول عراقي تفاوت قايل شد و به هر حال كنفرانس وزيران كشور كشورهاي هم جوار امروز با شفافيت كامل اين گونه موضوعها را به بررسي خواهد گذاشت و مطمئنا اگر كسي در اين زمينه ملاحظاتي را دارد در جمع وزيران كشورهاي همجوار ملاحظات خود را مطرح خواهد ساخت.
جعفري تاكيد كرد: به اعتقاد من اين گونه مسايل بايد از چارچوب رسانههاي خبري جهان خارج شود و رسما در چارچوب مسوولين دولتي مطرح شود كه اين كنفرانس بهترين زمان ممكن براي مطرح كردن اين موضوعها را فراهم ساخته است.
وي دربارهي ديدار اياد علاوي، نخست وزير عراق از ايران هيچكدام از مسوولين عراق موضعي از پيش تعيين شده براي عدم ديدار از ايران يا هر يك از كشورهاي منطقه ندارند و اين ديدار نيز اگر به تعويق افتاده است براي اين است كه فرصت مناسب براي آن مهيا سازد؛ زيرا اين فرصت براي جمهوري اسلامي ايران و نيز عراق بسيار مهم است.
جعفري تاكيد كرد: به اميد خدا در سريعتري وقت ممكن اين فرصت ايجاد خواهد شد و علاوي و نيز قاضي عجيل الياور، رييس جمهور عراق ديداري از ايران خواهند داشت.
جعفري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر آنكه به رغم برگزاري اين گونه كنفرانسها هنوز هم موضعگيري سياسي برخي از كشورهاي همجوار مطابق خواستههاي دولت عراق نيست به خصوص در زمينهي ضبط مناطق مرزي و انتقاد از عمليات نظامي در عراق گفت: برخي از كشورهاي همجوار موضعگيري سياسي ثابتي در برابر عراق اتخاذ ميكنند و ما ميبينيم كه رسانههاي خبري اين كشورها موضعگيري متفاوتي نسبت به موضع سياسي دولت اتخاذ ميكنيم كه به اعتقاد ما اين ناشي از برخي سوءتفاهماست.
بهگزارش ايسنا، وي تاكيد كرد: مثلا درباره موضوع فلوجه، بايد ميان مردم اين منطقه و گروههاي تروريستي در اين شهر تفاوت قائل شوند؛ زيرا جنگ فعلي ما در فلوجه با گروههاي تروريستي است؛ نه مردم و ما پس از به كار بردن تمام راهكارها دست به چنين اقداماتي دست زديم.
جعفري افزود: انتظار داريم كه كشورهاي هم جوار با فهم بيشتري به مسايل جاري در عراق نگاه كنند.
معاون رييس جمهور عراق دربارهي اتهامات مقامات عراقي مبني بر دخالت ايران در امور عراق گفت: دربارهي اتهامات ايران اين چيزي است كه ما بارها از سوي شخصيتهاي سياسي مختلف عراقي شنيدهايم و ما نيز اين موضوع را با مقامات مسوول ايراني به گفتوگو گذاشتهايم.
جعفري گفت: مقامات مسوول ايراني از ما خواستهاند كه در قبال اين اتهامات وارده بايد مدرك و اسناد موثق به آن ارايه دهيم و از سويي مقامات مسوول ايراني بارها نگراني خود را نسبت به اوضاع جاري در عراق و ضرورت برقراري ثبات و امنيت در اين كشور اعلام داشتهاند.
معاون رييس جمهور عراق تصريح كرد: به اعتقاد من اين كنفرانس بهترين زمان مناسب براي بررسي اين گونه اتهامات است و اگر دليل و مدركي وجود داشته باشد، در اين كنفرانس ارايه داده شود.
جعفري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر ديدگاه عراق نسبت به اين كنفرانس گفت: با توجه به آنكه امنيت يك كشور را نميتوان از امنيت ديگر كشورهاي منطقه جدا ساخت، اين كنفرانس براي ما بسيار مهم است به خصوص آنكه ما شاهد نقضهاي امنيتي بسياري در عراق هستيم و براي ما خيلي مهم است كه امنيت كشورمان را در سطح ديگر كشورهاي منطقه كه از لحاظ امنيتي به خودكفايي رسيدند برسانيم؛ بنابراين ميتوانيم از اين گونه كنفرانسها در زمينهي اينگونه تجربهها استفاده كنيم.
وي تاكيد كرد: از سوي ديگر آنطوري كه ميدانيم بارها كشورهاي هم جوار به عدم نظارت دقيق مرزهاي خود با عراق متهم شدهاند؛ بنابراين اين كنفرانس بهترين فرصت مناسب براي بررسي اين گونه مشكلات و رفع آنها در سطوح امنيتي است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات