• یکشنبه / ۸ آذر ۱۳۸۳ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8309-03101

رييس جمهور پس از مراسم استقبال از رييس جمهور ونزوئلا: نظرات آقاي چاوز را در مخالفت با يكجانبه‌گرايي، سلطه و زور و دخالت در امور كشورها تاييد مي‌كنم

رييس جمهور پس از مراسم استقبال از رييس جمهور ونزوئلا:
نظرات آقاي چاوز را در مخالفت با يكجانبه‌گرايي، سلطه و زور و دخالت در امور كشورها تاييد مي‌كنم

رييس‌جمهور كشورمان نقش هوگو چاوز در استحكام پايه‌هاي اوپك و در دفاع از منافع توليدكنندگان در عين توجه به منافع مصرف‌كنندگان را مورد تاكيد قرار داده و خاطرنشان كرد كه امروز اوپك در بهترين موقعيت تاريخي قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي پيش از ظهر روز يك‌شنبه پس از مراسم استقبال رسمي از رييس‌جمهور ونزوئلا با خير مقدم به وي در جمع خبرنگاران يادآور شد كه اين چهارمين سفر چاوز به ايران است كه البته بعضي از اين سفرها به عنوان عضو فعال اوپك و نيز براي تقويت روابط دوجانبه صورت گرفته است.

وي هم‌چنين افزود: وجود آقاي چاوز فقط براي جمهوري بوليواري ونزوئلا غنيمت نيست بلكه براي همه‌ي كشورهاي جهان سوم و همه‌ي كشورهايي كه در مسير توسعه و پيشرفت قرار دارند مغتنم است و به همين دليل ملت بزرگ ونزوئلا قدردان وجود ايشان هستند و از ايشان حمايت مي‌كنند و در نتيجه همه‌ي توطئه‌ها و ترفندهاي برابرشان شكست خواهد خورد.

رييس‌جمهور در ادامه‌ي سخنان خود بار ديگر با خير مقدم به رييس‌جمهور ونزوئلا و هيات همراه وي، دو سفر گذشته‌ي خود به ونزوئلا را يادآور شد و ابراز اميدواري كرد كه تا پايان دوره‌ي مسووليتش باز هم توفيق ديدار چاوز و ملت ونزوئلا را داشته باشد.

خاتمي خاطرنشان كرد: با توجه به موقعيت فوق‌العاده حساس ونزوئلا در آمريكا و موقعيت حساس ايران در خاورميانه اين دو كشور مي‌توانند مكمل همديگر بوده و با تسريع مسير توسعه اين راه را طي كنند. اين دو كشور استعدادها و اهداف مشتركي دارند و بر همين اساس همكاريهاي بين دو كشور بايد از حد روابط تجاري فراتر رفته و به همكاري‌هاي توسعه‌اي تبديل شود، مخصوصا حضور بخش‌هاي خصوصي بايد در اين كشورها بيشتر شود.

وي با اشاره به لزوم آغاز يك حركت مهم در روابط بين دو كشور خاطرنشان كرد كه كشاورزي يكي از مهمترين راههاي تقويت اقتصاد ملي و امنيت ملي است. هم‌چنين تاسيس كارخانه‌ي توليد تراكتور و كمباين در ونزوئلا گامي به سوي توسعه‌ي بيشتر و پيشرفت بيشتر اقتصاد ونزوئلا به خصوص در عرصه‌ي كشاورزي بوده است. اين پروژه مي‌تواند به ساير پروژه‌هاي صنعتي توسعه پيدا كند.

رييس‌جمهور هم‌چنين ابراز اميدواري كرد كه آبياري مدرن و قطره‌اي به عنوان برنامه‌ي توسعه‌ا‌ي در آنجا به نتيجه برسد و ادامه داد: با توجه به نقشي كه وسايل و مواد اوليه‌ي ساختماني در توسعه‌ي كشورهاي ما دارد ايجاد كارخانه‌هاي توليد سيمان مي‌تواند براي ما مهم باشد. ما از فعاليت بخش خصوصي و ديگر بخش‌هاي ونزوئلا در ايران استقبال مي‌كنيم.

وي با تاكيد بر اين كه بايد قوي شويم، گفت: قوت ما به پيشرفت علمي و اقتصادي كشورهايمان بستگي دارد و اين در حالي است كه هر دو كشور استعداد‌هاي فراواني براي توسعه‌ي دارند كه همكاري بين آن‌ها مي‌تواند اين پيشرفت را سريعتر و كم‌هزينه‌تر كند. همچنين در عرصه‌هاي بين‌المللي همكاريها و همفكريهاي خوبي داريم.

خاتمي تاكيد كرد: نظرات آقاي چاوز را در مخالفت با يكجانبه‌گرايي، سلطه و زور و دخالت در امور كشورها كه از اهداف مشترك ما نيز هست تاييد مي‌كنم، مطمئنا در مذاكراتي كه خواهيم داشت همه‌ي اين مسائل مورد بحث قرار خواهد گرفت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha