پاول پس از كنفرانس شرم الشيخ، به نفع روابط بينالمللي نيست كه دشمني ايران و آمريكا دائمي باشد
رويتر به نقل از كالين پاول تمايل واشنگتن را براي احتمال انجام مذاكرات مستقيم با ايران ابراز كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اين خبرگزاري انگليسي ادامه داد: كالين پاول، وزير امور خارجهي آمريكا كه دوشنبه شب در كنفرانس بينالمللي عراق به هنگام صرف شام با كمال خرازي، همتاي ايراني خود ديدار و صحبت كرد گفت كه آمريكا ميتواند به موقع خود مذاكراتي مستقيم داشته باشد و در صورتي كه تهران به نگرانيهايش پاسخ دهد، در روابطش با تهران بازنگري كند.
بر اساس اين گزارش وي در پاسخ به اين سوال كه آيا احتمال دارد آمريكا روزي روابطش را با ايران از سربگيرد گفت: “به موقع خود”.
وزير امور خارجهي آمريكا هم چنين گفت: به نفع روابط بينالمللي نيست كه خصومت و دشمني دايمي ميان دو كشور وجود داشته باشد.
رويتر گزارش داد: لحن آرام شدهي پاول پس از اين مطرح شد كه ايران روز دوشنبه به خواستههاي بينالمللي براي تعليق فعاليتهاي غني سازي اورانيوم پاسخ داد.
اين گزارش ميافزايد: در حالي كه ديپلماتها و تحليلگران سياسي به زودي انتظار پيشرفتي را ندارند، احتمالا پاول اميدش را براي آغاز نزديكي با كشوري كه واشنگتن را شيطان بزرگ ميداند مطرح كرده است.
به گزارش ياد شده، برخي ديپلماتهاي اروپايي اذعان كردهاند كه مذاكرات اروپا براي متقاعد كردن ايران به رها كردن فعاليت حساس هستهيياش تنها با مشاركت واشنگتن موفق خواهد شد.
رويتر ادامه داد: در سالهاي اخير آمريكا و ايران مذاكراتي در سطح پايين در خصوص عراق و افغانستان داشتهاند.
اين گزارش ميافزايد، پاول با ذكر اين مذاكرات رسمي ميان ايران و آمريكا را پيش بيني نميكند، گفت: به موقع خود ممكن است چنين امري صورت گيرد.
وي ادامه داد: اما پيش از اينكه بتوانيد به سادگي از نه تنها يك تاريخ 25 ساله بلكه رفتار كنوني بگذريد، شرايط بايد آماده باشد.
رويتر با اشاره به ديدار پاول و خرازي به هنگام صرف شام در كنفرانس شرمالشيخ افزود: به گفته هر دو طرف، وزراي خارجهي ايران و آمريكا مكالمهي كوتاهي به زبان انگليسي با يكديگر داشتهاند كه مسايل ديپلماتيك از جملمه مسالهي هستهيي را در بر نداشته است.
رويتر در گزارشي ديگر به نقل از پاول نوشت: ما به طور اتفاقي و به تحريك فكر ميكنم ميزبانان مصري در كنار يكديگر نشستيم و گفتوگوهاي مودبانهاي هنگام شام با يكديگر داشتهايم.
به نوشتهي خبرگزاري ياد شده پاول و خرازي در سال 2001 نيز با يكديگر دست داده بودند.
اين گزارش حاكي است واشنگتن و تهران كوشيدند تا ديپلماسي شام را بياهميت جلوه دهند.
در پايان اين مطلب به نقل از پاول آمده است: دليلي براي بينزاكت بودن وجود ندارد؛ حتي اگر گاهي با شرايط مخالف باشيم.
روزنامهي عرب نيوز نيز با اشاره به ديدار خرازي و پاول به نقل از وزير امور خارجهي كشورمان نوشت: درست است كه ما پشت يك ميز نشستيم، اما در خصوص عراق و مسايل سياسي صحبتي نكرديم و در خصوص هيچ چيزي مذاكره نداشتيم.
وي هم چنين گفت: ما معتقد نيستيم آمريكاييها حاضر باشند به گفتوگويي صادقانه با ما وارد شوند؛ زيرا مذاكرات ميان كشورها بايد بر اساس احترام دوجانبه باشد و اينطور نيست.
خرازي هم چنين متعهد شد كه كشورش در انتخابات عراق دخالتي نخواهد كرد و گفت: ايران در موضوعات داخلي عراق دخالت نميكند و اين مساله به عراقيها بستگي دارد كه سيستم سياسيشان را انتخاب كنند.
وي از سوي ديگر اتهامات پاول را در خصوص اينكه ايران موشكهايش را براي حمل كلاهك هستهيي سازگار ميكند ”مضحك” خواند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات