مجتهدزاده: با خواست اروپا براي تعليق دائم غنيسازي، بايد فورا مذاكرات جاري متوقف شود
مجتهدزاده با اشاره به انتشار پيش نويس قطعنامهي كشورهاي اروپايي در شوراي حكام ماه گفت: پيشنهاد ميكنم چنين مذاكرات يكطرفهاي تا زمان اعتمادسازي از جانب اروپاييها فورا متوقف شود.
پيروز مجتهدزاده، رييس موسسهي يوروسويك لندن در گفتوگو با خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در ادامه درباره درخواست اروپا از ايران براي تعليق دائمي و هميشگي در پيش نويس قطعنامهي پيشنهادياش گفت: تا جايي كه من ميدانم، مذاكره كنندگان طي توافق پاريس، تعليق دايم را نپذيرفتند و حداقل آن قدر كه به ما گفته شد، سخن از اين بود كه اروپا پذيرفته ايران غني سازي را تا مذاكرات و قراردادهاي بعدي متوقف سازد و به هيچ وجه اشارهاي به توقف دايم نشده بود.
وي با اشاره به پيش نويس ياد شده ادامه داد: امروز همين پيش نويس سند عدم اعتماد ما به اروپاست و اينكه ديگر حتي به اندازهي سرسوزني نميتوانيم به اروپا اعتماد كنيم؛ متاسفانه مذاكره كنندگان ما متوجه شدند كه ما نه تنها اعتمادسازي را تا انتها انجام داديم، بلكه اعتماد سازي مضاعف را نيز پذيرفته و عملي ساختيم و همهي اين اقدامات در حالي بودند كه اروپا نه به توافق تهران و نه به توافق پاريس اعتنايي نكرد.
رييس موسسهي يوروسويك لندن هم چنين با تاكيد بر اينكه ديگر اروپا بايد اعتمادسازي نمايد، ادامه داد: من بارها گفتهام كه اروپا قابل اعتماد نيست؛ در توافقات اخير نيز ما تضمينهاي عيني داده و ضمني گرفتيم، در واقع اين پيش نويس سند خيانت دوبارهي اروپاييها به تعهداتشان است، پيشنهاد ميكنم فورا مذاكرات جاري متوقف شود و تا زمان اعتمادسازي از جانب اروپا راهاندازي نشود.
مجتهدزاده در ادامه گفت: عليرغم تمامي اقداماتي كه براي اعتمادسازي انجام داديم، بازرسيهاي گوناگون، گزارشات مختلف، تعريفات و تمجيدات جداگانه و امثال آن، باز هم اتحاديهي اروپا و آمريكا اعلام كردند كه معالوصف به شما اعتماد نداريم و براي جلب نظر ما غنيسازي را متوقف نماييد، كه ما چنين كرديم، اين همان اعتمادسازي مضاعف است.
وي با اشاره به توافقنامهي پاريس، ادامه داد: اين بار اتحاديهي اروپا نه مانند دفعات قبل شفاهي كه كتبي و در متن توافقنامه، توافق كرد كه ايران تعليق را تا مذاكرات و توافقات بعدي ادامه دهد؛ در اين توافق مطلقا سخني از تعليق دايم به ميان نيامده است و اين ديگر سندي معتبر و كتبي است. توجه داشته باشيد كه دو هفته از توافقي چنين رسمي نگذشته كه اين چنين از آن عدول ميكند و دايم امري مخالف آن را طلب ميكنند؛ از همين مساله كه براي چندين بار تكرار ميشود، ميتوان نتيجه گرفت كه ما حتي به اندازهي ارزني هم نميتوانيم به اروپا اعتماد كنيم.
رييس موسسهي يوروسويك لندن هم چنين افزود: دقت نماييد كه پروندهي هستهيي ما كه ديپلماتهايمان را از آن ميترسانند، امروز كاملا روشن و سفيد است و كل آن عبارتست از سلسله گزارشهايي كه ما را از تهمتهاي بسيار مبرا ميسازد، البته صرفنظر از كلماتي ابهام آميز كه براي خوراك تبليغاتي اسراييل و آمريكا در آن گنجانده شده است.
وي ادامه داد: پروندهاي از اين پاكتر را شما حتي تصورش را هم نميتوانيد بكنيد؛ ولي آنها توانستند با تاكتيكهاي خاصشان دستگاه ديپلماسي ما را مرعوب اين مساله سازند كه امكان ارجاع اين پرونده به شوراي امنيت وجود دارد؛ كه مطلقا اين گونه نيست، اين پرونده به هيچ وجه نميتواند به شوراي امنيت ارجاع شود و به فرض اگر هم آمريكا با تباني چنين كند، با باز شدن پرونده در شوراي امنيت، آمريكا آبروي خود را بر باد رفته خواهد ديد، چرا كه محتواي اصلي پروندهي ايران از بيگناهي ايران حكايت دارد و در شوراي امنيت هم مطلقا همگان نوكر و وسيلههاي آمريكا نيستند.
مجتهد زاده با اشاره به اينكه در صورت شكست مذاكرات، شكست فاحش اروپا در مبارزات ژئوپلتيكي با آمريكا بر ملا خواهد شد، گفت: چنانچه مذاكرات به شكست بينجامد و پرونده به شوراي امنيت نيز ارجاع شود، در نهايت اتحاديهي اروپا در مبارزهي ژئوپلتيكي با آمريكا شكست خورده، چرا كه ديگر حرفي براي گفتن نخواهد داشت؛ چرا كه زمانيكه آمريكا ايران را به عنوان محور شيطاني معرفي كرد، اروپا چالشي را برابر آمريكا مطرح ساخت و گفت بايد با تفاهم و همكاري ايران برخورد شود.
وي افزود: پس از اين چالش لفظي، اروپا طي بلوفي جهاني، استراتژي ديالوگ سازنده را مطرح كرد و سالهاي گذشته را با اين بلوف با ما همراه بود. امروز چنانچه اين مذاكرات با شكست مواجه شود، اتحاديهي اروپا با بزرگترين چالش بينالمللياش از زمان وجود، مواجه خواهد شد.
رييس موسسهي يوروسويك لندن با تاكيد مجدد بر اين كه اين پيش نويس سند خيانت اروپا به ماست، اظهار داشت: امروز با مشاهدهي اينكه اتحاديهي اروپا با گذشت كمتر از دو هفته از انتشار توافقنامهاش با ايران، بر خلاف نص صريح آن مسايلي را مطرح ميكند، تعجبي نميكنم؛ به هر حال پيشنهاد ميكنم تا اين مذاكرات به طور كامل متوقف شود و تعليق غني سازي نيز متوقف گردد تا اروپاييان قدمي در جهت اعتماد سازي بردارند.
مجتهدزاده دربارهي خواستهي ديگر اروپا از ايران در خصوص تصويب بدون تاخير پروتكل الحاقي گفت: اروپا توجه ندارد كه با اين اصرار بيموردش، دو كار زيان بخش را انجام ميدهد؛ نخست اينكه ايران پروتكل را امضا كرده و به اجرا گذاشته و مو به مو آن را اجرا ميكند و نيز توجه دارد كه اين مساله مسالهاي دايمي نيست و سلسله اقداماتي در دورهاي محدود تا عادي شدن وضعيت پرونده است، به اين ترتيب وقتي دولت كاملا مسايل پروتكل را اجرا ميكند و در اين اجرا هيچگونه تعللي هم ندارد، اصرار اروپا بر تصويب هر چه زودتر آن چه معنايي ميتواند داشته باشد؟
رييس موسسهي يوروسويك لندن در ادامه گفت: مسالهي مهم اين است كه ايران مو به مو پروتكل را اجرا كرده و ميكند و از آنجايي كه اروپا مي داند دولت در تصويب پروتكل با مشكلاتي مواجهه است و از سويي نيز تصويب فوري آن نتيجهيي در بر نخواهد داشت، اين عمل آنها دخالتي علني در امور داخلي كشور ايران به حساب ميآيد.
وي هم چنين افزود: در اين خصوص اروپا سخت سرزنش ميشود، چرا كه رفتاري ارباب و رعيتي با ايران انجام ميدهد و اين طرز رفتار آنها يادآور عصر استعمار است.
مجتهد زاده دربارهي توافق پاريس و تاثير آن بر نشست پيش روي شوراي حكام ادامه داد: اصولا زماني توافقي شكست ميخورد كه يكي از طرفهاي توافق، تعهداتش را اجرا نكند، يا آنها را زير پا بگذارد كه اين طرف قابل سرزنش است؛ تا به امروز كه ايران به واقع خلافي را مرتكب نشده است و بايد ببينيم كه ضد و نقيض گوييهاي اروپا تا چه زماني كش خواهد يافت؟
وي هم چنين افزود: مطمئنام كه اتحاديهي اروپا به واسطهي وحشت و ضعف شديدي كه در مقابل آمريكا و اسراييل دارد، در اين زمينه نخواهد توانست رفتاري سالم را از خود نمايش دهد و با توجه به اين پيش نويس هم شك ندارم كه زشتكاريهاي آنان هم چنان ادامه خواهد يافت.
رييس موسسهي يوروسويك لندن هم چنين افزود: چنانچه اين توافق از بين برود، بنده هيچ تاسفي براي آن نميخورم و هيچ اشكي نيز براي آن نخواهد ريخت هر چند كه خيلي متاسف ميشوم كه فشارها و ظلمهاي بيمورد بر ما ادامه خواهد يافت؛ ولي اگر اروپا بخواهد موفقيت مذاكرات را به پذيرش تعليق دايم از جانب ايران منوط نمايد، بهتر است كه چنين مذاكراتي شكست بخورد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات