در پايان سفري هفت ساله فضاپيماي «كاسيني» در آستانه ورود به مدار «كيوان» است
كاوشگر فضايي «كاسيني» در آستانه قرار گرفتن در مدار «كيوان» است تا ماموريت چهار ساله خود را براي مطالعه حلقههاي اين سياره عظيم و اقمار متعدد آن آغاز كند.
به گزارش سرويس بينالملل خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از شبكه خبري بي بي سي، كاسيني پيش از آتش كردن موتور خود براي قرار گرفتن مدار اين سياره، از شكافي در داخل حلقههاي مشهور كيوان عبور خواهد كرد.
كاسيني در ساعت 2/36 صبح روز اول ژوئيه به وقت گرينويچ - فردا- موتور اصلي خود را در حالي كه رو به جلو، يعني جهت حركت فضاپيما، گردانده شده است، آتش ميكند تا از سرعت فضاپيما كاسته شود.
فضاپيما كمتر از دو ساعت بعد در يك مدار بيضوي در اطراف كيوان قرار خواهد گرفت. ورود كاسيني به مدار كيوان به منزله پايان سفر هفت ساله اين فضاپيما در منظومه شمسي است.
كاسيني از زير به سطح حلقههاي كيوان نزديك شده و از داخل شكافي ميان حلقه اف و حلقه جي عبور خواهد كرد.
كاسيني پيش از عبور از اين حلقه، آنتن فوقالعاده قوي و حساس 4 متري خود را رو به جلو، يعني جهتي كه حركت ميكند، خواهند گرداند تا در مقابل ذراتي كه ممكن است در مسير حركت فضاپيما قرار گيرند از قطعات حساس آن محافظت كند.
كلوديو سولازو، مدير عمليات «هويگنز» (واحد فرود كاسيني) از آژانس فضايي اروپا گفت: اين شكاف ميان حلقههاي اف و جي كاملا عاري از هر گونه اجرام مزاحم است. فضاپيماهاي «وويجر» و «پايونير» قبلا از داخل آن عبور كردهاند.
وي افزود: با اين حال، براي افزايش سطح ايمني، هرگونه ذرهاي كه ممكن است در آن شكاف باشد به وسيله آنتن قوي كاسيني كنار خواهيم زد.
زماني كه كاسيني از حلقهها گذشت بايد موتور خود را به جهتي كه حركت ميكند بگرداند و آن را براي 96 دقيقه آتش كند. فشار ناشي از اين عمل سرعت فضاپيما را ميكاهد تا توسط قوه جاذبه سياره جذب شده و در مدار آن قرار گيرد.
پروفسور ديويد ساتوود، مدير علوم آژانس فضايي اروپا در اين زمينه اظهار داشت: 90 دقيقه طول ميكشد تا علايم راديويي كاسيني از كيوان به زمين برسد. اين بخش از ماموريت براي ما بسيار نفسگير خواهد بود.
كاسيني پس از آتش كردن موتور خود در نزديكترين فاصله ممكن از كيوان يعني 18 هزار كيلومتري آن قرار خواهد گرفت.
انتظار ميرود اين فضاپيما از اين فاصله نزديك عكسهاي حيرتانگيزي از سياره و حلقههاي آن تهيه كند.
اين عكسها احتمالا اواخر روز پنجشنبه به زمين خواهد رسيد.
كاسيني به هنگام گذر از مجاورت «فيبي»، يكي از اقمار غير عادي كيوان در روز 13 ژوئن، اطلاعات بسيار ارزشمندي درباره آن جمع آوري كرد. اما دانشمندان ميگويند آن بخش از ماموريت تنها پيش درآمد شاهكارهايي است كه كاسيني خلق خواهد كرد.
اين فضاپيما در ماه دسامبر، واحد فرود خود موسوم به «هويگنز» را به داخل اتمسفر غليط بزرگترين قمر كـيوان - تايتان - پرتاب خواهد كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات