رييس انجمن تغذيه ايران: شرايط مناسب نگهداري از آجيل مانع حمله قارچها به آن ميشود
رييس انجمن تغذيه اعلام كرد: نگهداري آجيل و خشكبار در شرايط مناسب مانع از حمله قارچها به اين مواد ميشود.
دكتر سيدضياءالدين مظهري در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، استفاده از خشكبار را نيازمند تمهيدات خاصي دانست و گفت: آجيل و خشكبار در واقع مواد غذايي مناسبي هستند اما به شرطي كه به اندازه و مقدار معيني مصرف شود.
به گفته وي، اگر اين مواد فراتر از مقدار نياز بدن و به صورت عادت مصرف شود، به علت اينكه جزء منابع غني كالري است يكي از دلايل چاقي محسوب ميشوند.
دكتر مظهري هر 100 گرم آجيل را حاوي 600 كيلو كالري دانست و اظهار كرد: به علت وجود كالري فراوان در اين منبع غذايي چاقي به عنوان امالامراض و تبعات ناشي از آن ايجاد ميشود و در افرادي كه داراي فشار خون هستند، به علت شور بودن آجيلها، نه تنها موجب افزايش چربي خون بلكه فشار خون بالا را نيز در پي خواهد داشت.
وي با اشاره به استفاده از رنگهاي غيرمجاز در برخي آجيلها خاطرنشان كرد: اين رنگ كه ميتواند منشاء فلزات سنگين باشد براي كودكان در حال رشد آسيب فراواني در پي دارد بويژه اگر اين رنگها حاوي سرب، جيوه و فلزات سنگين باشد اين مواد ضمن ايجاد مسموميت تدريجي در روند فعل و انفعالات عصبي آنها تاثير ميگذارد.
رييس انجمن تغذيه با اشاره به اصول صحيح نگهداري از آجيل و خشكبار اذعان كرد: اگر اين آجيلها در شرايط صحيحي نگهداري نشوند مورد حمله قارچ «سايلوگ كلابوس» قرار گرفته و سم خطرناك «آفلاتوكسين» را ايجاد ميكند كه اين سم در حد معيني كشنده بوده و در مقدار كم سرطان كبد ايجاد ميكند.
به گفته وي، برخي اوقات كه فندقها مورد مصرف قرار ميگيرند داراي مزهاي بد بوده كه ذائقه را تغيير ميدهد، در اين حالت اين فندق مورد تهاجم اين قارچ قرار گرفته و نبايد از آن استفاده شود.
دكتر مظهري با اشاره به مدت زمان نگهداري از آجيلها افزود: آجيلهايي كه از رنگهاي غيرمجاز تهيه شده و يا در شرايطي نامناسبي نگهداري ميشوند، بعد از گذشت مدت زماني لاربهاي موجود در آنها رشد كرده و تخم انگلها در اثر مرور زمان تبديل به كرم شده و به پرندههاي سفيدي تبديل ميشود كه گاهي اوقات ديده ميشود در ميان آجيلها وجود دارد كه اين عامل نشان دهنده كهنه بودن اين آجيلهاست.
رييس انجمن تغذيه ادامه داد: مصرف آجيل و خشكبار بايد جانبخش و نه جانستان باشد بنابراين اگر بتوانيم قسمتي از انرژي روزانه خود بويژه كودكان را از اين منبع تامين كنيم بسيار مؤثر است.
دكتر مظهري در مورد تشخيص بهترين نوع آجيل گفت: متاسفانه ما از نظر چشمي قادر به تشخيص بهترين نوع آجيل نيستيم و اين بستگي به تجربيات افراد داشته كه كدام فروشنده مواد فاسد نميفروشد كه البته اين وظيفه بر عهده معاونت نظارت بر مواد غذايي و دارويي است كه با نمونهبرداري تصادفي از اين مواد مانع از گسترش آن در اقصي نقاط كشور شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات