شيرين عبادي در گفتوگو با دويچهوله؛ مخالف قانون منع حجاب در مدارس فرانسه هستم از اسلام بهانه نسازيم براي اينكه افكار استبدادي خودمان را توجيه كنيم
قانون منع حجاب در مدارس فرانسه بيشتر متوجه اسلام است. ضرر اين مسئله بيشتر متوجه مسلمانها ميشود. با اين قانون، برابري افراد از بين خواهد رفت. ما نبايستي با چنين قوانيني برابري افراد را از بين ببريم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) شيرين عبادي، برندهي جايزه صلح نوبل در گفتوگو با شبكهي خبري دويچه وله با بيان اين مطلب گفت: من دلم مي خواهد رنگهاي شاد بپوشم و يا دلم ميخواهد با حجاب باشم و يا بدون حجاب باشم. كسي حق ندارد به من دستور بدهد. من مخالف اين قانون هستم، مضافا اين كه آن هدفي كه به دنبالش بودهاند و اين قانون نوشته شده، يعني مبارزه با بنيادگرايي، اين قانون هدف را برآورده نميكند، بلكه درست بر ضدخودش عمل ميكند.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه شما هميشه گفتهايد كه از ورود به مباحث غيرحقوقي ميپرهيزيد و آيا تاكيد شما بر عدم تناقض دين اسلام با حقوق بشر نشان دهندهي خروج شما از حوزهي حقوق و وارد شدن به حوزهي الهيات نيست، گفت:اين بحث را از اين ديدگاه مطرح ميكنم كه برخي با مغاير دانستن اسلام و دموكراسي، اسلام و حقوق بشر، افكار استبدادي را توجيه ميكنند.يا خيليها با اين استدلال كه اسلام حقوق بشر را قبول ندارد، نقض حقوق بشر در حكومتهايشان را توجيه ميكنند.
وي ادامه داد: من اين مباحث را از اين جهت مطرح ميكنم كه اسلام بهانهي خوبي نيست براي نقض حقوق بشر. اسلام بهانهي خوبي نيست براي عدم رعايت دموكراسي؛ زيرا كه اسلام اگر درست تفسير شود، اگر درست فهميده شود تمام حقوق بنياديني كه در حقوق بشر براي انسانها به رسميت شناخته شده را قبول دارد و حتي گامي فراتر از او هم ميرود. يعني اسلام به برابري انسان، به ارزش ذاتي انسان و آزادي انسان ارزش قايل است و دموكراسي و پلوراليسم فرهنگي را تحمل ميكند. از اسلام بهانه نسازيم براي اينكه افكار استبدادي خودمان را توجيه كنيم.
شيرين عبادي همچنين در پاسخ به سوال ديگري در خصوص آنچه كه خبرنگار آنرا تهديد شدنهاي وي ميناميد، گفت: به هرحال اينها وقايعي است كه متاسفانه در ايران هست. اما آنچه كه مهم است، اين تهديدها هيچوقت در كار من موثر نبوده است. يعني باعث نشده است كه من حرفهام را عوض بكنم و يا افكارم عوض بشود و يا محتاط تر از آنچه كه هستم، بشوم.
اين استاد دانشگاه همچنين در مورد گفتوگوهايش با ژاك شيراك درخصوص بحث انتخابات در ايران، توضيح داد: ايشان از من سوال كردند كه مردم چگونه در انتخابات شركت ميكنند، آيا از انتخابات استقبال ميشود يا خير. من گفتم كه آقاي رييس جمهور لايحهاي به پارلمان دادهاند و پارلمان هم تصويب كرده است، مجلس شوراي اسلامي هم تصويب كرده است كه به موجب آن آزادي بيشتري به مردم در انتخاب نماينده داده خواهد شد و نظارت استصوابي حذف خواهد شد. اين قانون كه به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است هنوز به تاييد شوراي نگهبان نرسيده و شوراي نگهبان هنوز آن را تاييد نكرده است. تمام مطلبي كه راجع به ايران گفته شد همين بود، اين هم چيز پنهاني نيست بلكه مسئلهاي است كه هر روز در جرايد ايران مطرح مي شود و خود آقاي شيراك هم از اين قانون اطلاع داشتهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات