مديركل محيط زيست بوشهر: لايروبي و خاكبرداري محيط زيست خليج فارس را به شدت تهديد ميكند
مديركل محيط زيست بوشهر با اشاره به بيشترين تهديد محيط زيست خليج فارس از ناحيه نفتكشها و خطوط انتقال نفت گفت:
مهندس محمودي در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران افزود: خالي كردن آبتوازن كشتيهاي نفتكش، رهاسازي فاضلابهاي خانگي و صنعتي كه بدون تصفيه وارد خليج فارس ميشوند و ورود پسابهاي پالايشگاهها، نيروگاهها،آبشيرينكنها و كارخانجات شناورهاي صيادي از ديگر عوامل آلودگي خليج فارس محسوب ميشوند.
مديركل محيط زيست بوشهر از نبود جايگاههاي دفن و دفع زباله كه بدون رعايت ضوابط و استانداردهاي زيست محيطي با انتشار در محيط، موجب آلودگي آب رودخانهها و ورود به خليج فارس ميشوند، به عنوان يكي ديگر از عوامل آلودگي آب خليج فارس ياد كرد و افزود: همچنين لايروبيهاي بيمورد اسكلهها، وجود تأسيسات صنعتي نظير پلها، اسكلهها، موجشكنها و سكوهاي نفتي، صيد بيرويه و آلودگي هوا ناشي از سكوهاي نفتي و پالايشگاههاي نفت مستقر در سواحل خليج فارس، آلودگي خليج فارس را موجب شدهاند.
وي افزود: ساخت و سازهاي حاشيه سواحل، اسكلهسازي بدون رعايت ضوابط زيست محيطي و خاكريزي و استحصال زمين از دريا از ديگر عوامل عمده آلودگي و تخريب سواحل خليج فارس به شمار ميآيد.
محمودي با اشاره به اين كه بر اساس ماده 104 قانون برنامه 5 ساله سوم (قانون جرايم زيست محيطي) سازمان حفاظت محيط زيست ميتواند با آن دسته از اسكلهسازيهايي كه به وسيله خاكبرداري و خاكريزي در دريا انجام ميشود، برخورد كند، گفت: به عنوان مثال در حال حاضر اداره كل محيط زيست بوشهر مكاتباتي با منطقهي ويژه پارس جنوبي (عسلويه) انجام داده است.
وي با اشاره به اهميت حفظ اكوسيستم و ذخاير خليج فارس تاكيد كرد: اين خليج درياي بسته است و براي حفظ محيط زيست آن بايد تمام بخشها كوشش كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات