/مذاكرات تهران/پرسشوپاسخ كنفرانس مطبوعاتي(5) روحاني: اجراي پروتكل نبايد حقوق حاكميت ملي ايران را خدشهدار كند استرا: توافق ايجاد شده وضعيت را بهبود خواهد داد
در كنفرانس مطبوعاتي مشترك سه وزير امور خارجه اروپايي و دكتر حسن روحاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان ايران، سوالات خبرنگاران داخلي و خارجي پاسخ داده شد.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي ايسنا، حسن روحاني، دبيرشوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به اين سوال كه ايران براي امضاي پروتكل الحاقي چه تضميني را از اين كشورهاي اروپايي گرفته و چه پيش شرطهايي را مطرح كرده است، گفت: طرفين با يكديگر توافق كردند و در بيانيه صادر شده نيز ملاحظات ايران از جمله حفظ امنيت ملي، منافع ملي و حيثيت ملي كشورمان مطرح شده است و اين پروتكل بايد به نحوي اجرا شود كه حقوق حقه حاكميت ملي ايران خدشهدار نشود.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان همچنين در اين باره كه آيا ايران از هماكنون آماده اجراي كامل پروتكل الحاقي است، توضيح داد: پروتكل الحاقي را عملا ماههاست كه به صورت داوطلبانه دنبال ميكنيم تا مسايل را حل و فصل كنيم، براي حل باقي مسايل نيز اين روند را ادامه ميدهيم و براي الحاق به اين پروتكل بايد مسير قانونياش طي شود و مجلس دربارهي آن تصميمگيري نمايد.
از سوي ديگر جك استرا، وزير امور خارجه انگليس نيز در پاسخ به اين سوال كه آيا وزراي امور خارجه سه كشور اروپايي از جانب تمام كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به ايران آمدهاند و آيا اگر مواضع جديدي از سوي آمريكا براي ايران ايجاد شود، اين كشورها چه خواهند كرد، تاكيد كرد: هر يك از ما به نمايندگي از كشورهاي مستقل اتحاديهي اروپا به ايران آمدهايم و اين در حالي است كه اعضاي ديگر اروپا اشتراكات زيادي را با يكديگر دارند.
همچنين يوشكا فيشر، وزير امور خارجهي آلمان نيز در ادامه سخنان استرا گفت: ما ارتباط تنگاتنگي را درباره موضوع ايران با اروپا و آمريكا داشتيم، توافق ايجاد شده بين طرفين مهم است و به بهبود وضعيت خواهد انجاميد.
روحاني نيز در ادامه سخنان فيشر گفت: علت اين كه امروز مباحث مهمي را داشتيم، آن بود كه تنش مربوط به مسايل هستهيي ايران در كوتاهترين زمان در آژانس حل و فصل شده و خاتمه يابد.
جك استرا در پاسخ به سوال ديگري مبني بر آن كه كشورش كه از جمله توليد كنندگان زبالههاي هستهيي است چرا اصرار دارد ايران از فعاليت صلحآميز هستهيياش در زمينه غنيسازي اورانيوم دست بردارد، گفت: اين مشكل دوجانبهاي است كه ما در زمينه زبالههاي هستهيي با ايرلند هم داشتهايم و ديگر در حال حاضر صحبتي از آن نيست.
وي افزود: همان طور كه در بيانيه هم آمده است، ما فقط دنبال معلق كردن موقت غنيسازي اورانيوم هستيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات