دكتر پورفتحالله: آمار آلودگي به ايدز از راه خون به شدت كاهش يافت رساندن اهداكنندگان مستمر به شاخص صد درصد از اولويتهاي برنامه چهارم است
رييس سازمان انتقال خون كشور اعلام كرد: طي 4 سال اخير آمار آلودگي به ايدز از طريق خون و فرآوردههاي خوني و داروهاي مشتق از پلاسما به شدت كاهش يافته است.
دكتر علياكبر پورفتحالله در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران با بيان اين كه اغلب آلودگيهاي مربوط به خون و فرآوردههاي خوني به سالهاي قبل از 1376 بازميگردد، تصريح كرد: قبل از توسعه روشهاي ويروسزدايي اين آلودگيها در كشور ما و تمام دنيا اتفاق افتاده بود، بنابراين طي چند سال اخير موارد جديدي كه از طريق خون و داروهاي مشتق از پلاسما به بيماريهاي ويروسي مبتلا شده باشند نداشتهايم.
وي تاكيد كرد كه اقدامات پيشگيرانه سازمان انتقال خون، توسعه روشهاي ويروسزدايي براي داروهاي مشتق از پلاسما و در مقابل افزايش اعتياد تزريقي و تماس جنسي موجب كاهش آمار مبتلايان به بيماريهاي ويروسي از طريق خون و فرآوردههاي خوني شده است.
دكتر پورفتحالله ادامه داد: با گذراندن مراحل قانوني «هموويژلانس» كه به ثبت عوارض و اطلاعات مرتبط با خون و عفونتهاي بعد از انتقال خون ميپردازد، ميتوان از اين روش به عنوان ابزاري جهت كنترل كيفي فرآوردههاي خوني استفاده كرد.
رييس سازمان انتقال خون كشور با اشاره به شعار سازمان انتقال خون مبني بر «اهداي خون سالم و مستمر، اهداي زندگي» خاطرنشان كرد: سازمان انتقال خون با تاكيد بر سلامت خون اهداكنندگان و ساماندهي اهداكنندگان مستمر كه 33 درصد اهداكنندگان را تشكيل ميدهند سعي در افزايش ضريب امنيت خون دارد.
دكتر پورفتحالله برنامه سازمان انتقال خون را در برنامه چهارم رسيدن به شاخص صد درصد براي اهداكنندگان مستمر عنوان و بيان كرد: با استفاده از تكنولوژي و فناوري، تمامي خونهاي دريافتي مورد آزمايش قرار ميگيرند كه در اين بين تنها دوره پنجره بيماري است كه از طريق آزمايش نيز قابل تشخيص نيست، لذا با ساماندهي اهداكنندگان ميتوانيم ضريب اين خطر را نيز به حداقل برسانيم.
به گفته وي، از ابتداي سال 82 فرآوردههاي پلاسمايي با استفاده از اهداكنندگان مستمر ارائه شده است.
دكتر پورفتحالله در پايان تصريح كرد: در ميان خونهاي دريافتي به ميزان 2 در 10 هزار نفر موارد مثبت ايدز در آزمايشهاي اوليه و غربالگري «اليزا» مشاهده كه بلافاصله نمونه مربوطه معدوم و مورد انجام آزمايشهاي تاييدي قرار ميگيرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات