احمد قابل: علي (ع) اولويت را در مقام مراعات حق مردم و حكومت از سوي حاكميت ميداند فريده ماشيني: بيتوجهي به مسائل زنان، تبعات و پيامدهاي زيادي دارد
*احمد قابل گفت: عدالت علي (ع) در نگاه متعادلي است كه به دنيا دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، احمد قابل كه در پنجمين اردوي ساليانهي شاخهي جوانان جبههي مشاركت ايران اسلامي، با موضوع «عدل علي (ع)» سخن ميگفت، افزود: علي (ع) از حق برابر مردم و حاكم سخن به ميان آورده است و اولويت را در مقام مراعات حق مردم از سوي حاكميت ميداند.
وي حضرت علي (ع) را خورشيد عدالت خواند و گفت: انسان بدون نگاه عادل، نميتواند عادل باشد.
قابل ابراز عقيده كرد كه دين دربارهي حكومت دو عامل را با عناوين عدالت به عنوان هدف و مشورت به عنوان روش مطرح ميكند.
*بيتوجهي به مسائل زنان در كشور، تبعات و پيامدهاي زيادي را ايجاد خواهد كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) فريده ماشيني كه در كارگاه اجتماعي “جنبش زنان“ در پنجمين اردوي ساليانهي شاخهي جوانان جبههي مشاركت سخن ميگفت، با اشاره به اينكه برخوردهاي انفعالي با تبعيض اتفاق ميافتد، اظهار داشت: طبق تحقيقات، تعداد قابل توجهي از دختران جوان از جنسيت خود ناراضياند و اين عدم رضايت از جنس، بدون ايجاد پيامد جدي، عبور نخواهد كرد.
وي پيامد ديگر بيتوجهي نسبت به مسائل زنان را بالارفتن سن ازدواج و آمار طلاق در كشور مطرح كرد و گفت: خواستهي اول زنان، طبق تحقيقات انجامشده، اشتغال و ازدواج، ششمين خواستهي آنهاست.
ماشيني با اشاره به اينكه موضوع زنان در كشور ما از پيچيدگي خاصي برخوردار است، به كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان اشاره كرد و گفت: ما در كنوانسيون حقوق كودك، اعلاميهي جهاني حقوق بشر و ميثاق بينالمللي، همان موادي را داريم كه در كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان است ، پس قبل از اينكه اعلام بكنيم به كنوانسيون رفع تبعيض پيوستهايم، زيرا به ديگر كنوانسيونها و اعلاميهها پيوستهايم.
وي با بيان اينكه در نشستهاي مختلف، مسالهي جوانان و زنان مسائلي درخور توجه براي جنبش اصلاحات است، گفت: اگر جنبش اصلاحات قدري بيشتر به مسائل اجتماعي توجه ميكرد، شايد پايگاه آن قويتر از حال ميشد.
ماشيني گفت: نكتهي ديگر وضعيتي است كه خود زنان در مواجهه با مسايلشان دارند. ما به اندازهي تاريخ، حاكميت فرهنگ و ساختار مردسالار در كشورمان داريم و هيچ شكي در اين نيست كه اين فرهنگ تا حد ممكن زنها را چنان تحت فشار قرار داده كه خود آنها هم در پذيرش مسائلي كه به حقوقشان مربوط ميشود، انكار نشان ميدهند.
وي يكي از گروههاي جدي را كه مانع از گزارش خشونت ميشوند، خود زنان عنوان كرد و افزود: موقعيتي كه زنان از جهت استقلال اقتصادي و حقوقي دارند، بيترديد زمينه را به گونهاي فراهم ميكند كه زنها گاهي علاقهاي به احقاق حقوق خود نشان نميدهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات