محمدرضا خاتمي: تصوير ترسيم شده از حكومت حضرت علي (ع) سبب شد مردم به انقلاب اسلامي گرايش پيدا كنند حق داريم اعتراض كنيم اما حق نداريم مايوس شويم/1/
آنچه سبب شد مردم ما به انقلاب اسلامي گرايش پيدا كنند، تصوير ترسيم شده از حكومت حضرت علي (ع) بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر محمدرضا خاتمي دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در سخنراني خود در اولين نشست شوراي عمومي شاخه جوانان اين حزب، ضمن تبريك سالروز ميلاد حضرت امام علي (ع) افزود: بيشك مهمترين الگو براي انقلاب اسلامي ما، حكومت امام علي (ع) بود.
وي با بيان اين مطلب كه شايد عموم مردم از فقه و كلام، عرفان و اصول اقتصادي آگاهي نداشته باشند، وجود الگوهايي همچون حكومت حضرت علي (ع) را نمونه خوبي براي گرايش مردم به سمت انقلاب و ايجاد حكومتي همچون آن دانست.
وي گفت: بيترديد انقلاب اسلامي ما با الگوگيري از رفتار و حكومت امام علي (ع) بوجود آمد و تبيين و تعريفي كه از آن حكومت ميشد مردم را مشتاقانه به سمت پاگيري و فراگيري انقلاب سوق داد.
دبيركل جبهه مشاركت ضمن بيان اين نكته كه شايد حكومت امام علي (ع) اليالابد براي ما دست نيافتني باشد، از عدم انطباق رفتارهاي برخي بخشها با الگوي حكومتي آن حضرت اظهار تاسف كرد.
وي اين عدم انطباق با الگوي حكومتي امام علي (ع) را يك نوع خيانت به انقلاب دانست.
خاتمي در ادامه از عباس عبدي و سعيد رضوي فقيه به عنوان دو دوست و همراه بسيار عزيز ياد كرد و افزود: آنها به خاطر وفاداري به آرمانهاي خود و راهي كه انتخاب كرده بودند، هزينه خيزش كل جامعه ما را ميپردازند.
وي تصريح كرد: به اشتباه ميپندارند كه با در بند كردن چند نفر خيزش عمومي متوقف خواهد شد.
وي با بيعدالتي خواندن اين موارد، آنها را موجي مصر شدن مردم در پيمودن راهي كه انتخاب كردهاند، دانست.
دبيركل جبهه مشاركت، شاخه جوانان اين جبهه را فعالترين و متشكلترين بخش اين جبهه خواند و گفت: عليرغم تضييقاتي كه در جامعه وجود دارد، شاهد رشد و نمو شاخه جوانان جبهه مشاركت بودهايم.
خاتمي در ادامه تصريح كرد: وضعيت كشور ما خطير است و شايد خطرناك، اما اين به معني غيرطبيعي بودن وضعيت كشور نيست.
وي، مسائل و مشكلات موجود را طبيعي ارزيابي و تاكيد كرد: مسائل و مشكلات از الزامات طبيعي يك حركت است.
وي وضعيت كشور را به يك بندباز تشبيه كرد و گفت: وضعيت بند بازي كه مختارانه و با آگاهي بر روي بند مي رود نگران كننده اما ناشي از انتخاب طبيعي اوست.
دبير كل جبهه مشاركت با طبيعي خواندن مشكلات فراوان و هزينه پرداختنها گفت: مشكلات اگر چه كوچك نيستند ولي تا حدود زيادي طبيعي هستند.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اين انتظار درست و به جايي نيست كه كساني كه همه اركان قدرت را در دست دارند، به صرف چند راهپيمايي، تحصن و ... به آساني قدرت را تقديم ديگران كنند.
وي افزود: راهي را كه ملت در پيش گرفته با پذيرش تمامي خطرات بوده است و انشاالله تمامي اين زحمات به نتيجه برسد.
خاتمي با بيان اينكه مهم نيست كه يك حزب يا گروه به آرمانهايش دست يابد، گفت: مهم اين است كه ملت در راهي كه انتخاب كرده، بتواند به ايدهآلهاي اصيل خود گام به گام نزديكتر شود.
دبيركل جبهه مشاركت، گفت: آينده ايران در جهان مهمترين چيز در جبهه مشاركت است و آينده ساختار نظام و آينده احزاب و گروهها پس از آن از درجه بعدي اهميت قرار دارد. اگر دير بجنبيم ممكن است نتوانيم جايگاه خود را در دنيا بيابيم.
وي افزود: ايران، امكانات، تسهيلات و موقعيتهاي ويژهاي دارد كه بايد مورد استفاده قرار گيرد.
خاتمي با بيان اينكه شاخصهاي مثبت و منفي براي اميد يا ياس وجود دارد، اظهار عقيده كرد: به صورت بالفعل از نظر اقتصادي، فرهنگي، سياسي و تكنولوژي در جهان جايگاه مناسبي نداريم و با ناهنجاري، فقر، اعتياد، تبعيض و ... مواجهيم. با اين حال بايد از توان بالقوه خود استفاده كنيم تا با يك خيزش عظيم، عقب ماندگيهايمان را جبران كنيم. از اين لحاظ آينده اميدواركنندهاي خواهيم داشت.
خاتمي با اشاره به اينكه وضعيت جامعه در حال گذار پيشاپيش بررسي شده است، گفت: اگر بخواهيم به وضعيت مطلوب دست يابيم، حق نداريم نااميد و مايوس شويم. حق داريم اعتراض كرده، تغييراتي ايجاد كنيم. حق داريم براي استفاده از تواناييها و ظرفيتها، ملاحظه هيچ چيز را نكنيم ولي حق نداريم مايوس شويم و از عرصه سياستورزي و فعاليت اجتماعي كنارهگيري كنيم.
دبيركل جبهه مشاركت گفت: اين كشور و اين ملت باقي خواهد ماند و با مشكلات دست و پنجه نرم خواهد كرد و در اين راه نيازمند كساني است كه احساس ميكنند در قبال ملت مسووليت دارند و به ملت راه را نشان دهند و پشتوانه و پشتيبان اين كشور باشند تا با هزينه كمتر و راحتتر بتوانند از اين مشكلات عبور كنند.
خاتمي افزود: ما ممكن است با حكومت قهر كنيم و در عرصه سياستورزي معادلات خود را برهم بزنيم ولي حق نداريم معادلات خود را با مردم برهم بزنيم و براي اينكه فكر ميكنيم به بنبست رسيدهايم، گوشه عزلت بگزينيم.
وي اين امر را بزرگترين آرزوي كساني دانست كه سعي ميكنند با روشهاي خاص خود، قدرتشان را حفظ كنند و اجازه تداول قدرت و مشاركت فعال سياسي، اجتماعي و فرهنگي را كه خواست اصلي همه گروههاي فعال در عرصه جامعه است، ندهند. ما نبايد تسليم خواستهي آنان شويم.
دبيركل جبهه مشاركت ادامه داد: ما حق داريم در بسياري روشها و رفتارهايي كه با آنها موافق نيستيم، شركت نكنيم.
به اعتقاد وي، ما بخواهيم يا نخواهيم امروز يك زلزله در ايران روي داده كه نميتواند همه اركان جامعه را تكان ندهد.
وي با بيان اينكه جامعه ما در ابعاد مختلف دچار اين زلزله كه تغيير و تحول خواهي ميباشد، شده است؛ اضافه كرد: ما موظفيم براي راهبري جامعه به سوي وضعيت مطلوب فكر و روش و الگو داشته باشيم. براي اين منظور بايد اين تغيير را شناخت و بررسي كرد كه در كجا و چطور ميتوانيم بر اين تغيير تاثير بگذاريم تا اين تغييرات سمت و سوي مثبت بيابند و تغييراتي كه به ضرر جامعه است را اصلاح كنيم و يا جلوي آن را بگيريم.
خاتمي با تاكيد بر اينكه بايد به تدريج از سطحينگري دست برداريم و به روشهاي علمي تن بسپاريم، متذكر شد: جامعه بدون الگو، قانون و شاخصهاي مشخص تغيير نميكند. بنيانهاي اجتماعي قوانين خاص خود را دارند اين امري است كه همواره به آن بيتوجه بودهايم و همواره به دنبال انقلاب و بر هم زدن بنيانهاي موجود در تشكيل بنيانهاي جديدي بودهايم.
ادامه دارد...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات