• چهارشنبه / ۴ دی ۱۳۸۱ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8110-06632.11010
  • خبرنگار : 71124

زمين‌شناسان ايراني از علوم محيط زيست بي‌اطلاعند

شناخت نداشتن فارغ‌التحصيلان رشته زمين‌شناسي ايران از علوم محيط زيست، آنان را با مشكل جدي مواجه كرده است.

مهندس اردشير پورشون، فارغ‌التحصيل رشته زمين‌شناسي دانشگاه شهيد بهشتي در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب، استفاده از آخرين دستاوردهاي علمي و تعميق فعاليتهاي پژوهشي را از اصولي دانست كه همواره مدنظر پژوهشگران بوده است و به ثمر رساندن و بهره‌برداري از نتايج تحقيقاتي را از ويژگي‌هايي دانست كه بايد به آن توجه شود.

وي، تاسيس موسسات مختلف از جمله مراكز خدمات تخصصي و گروههاي پژوهشي در زمينه‌هاي مهندسي، علوم پايه، علوم انساني و پزشكي را از اقداماتي دانست كه در توسعه‌ي كشور نقش بسزايي دارند.

اين فارغ‌التحصيل رشته زمين‌شناسي، تشكيل مركز خدمات تخصصي در كنار گروه پژوهشي زمين‌شناسي را زمينه‌ساز فعاليتهاي گسترده در اين زمينه دانست و افزود: گروه پژوهشي و مركز خدمات تخصصي زمين‌شناسي از ابتداي تاسيس با هدف پويا كردن فعاليتهاي علمي زمين‌شناسي و معدني براي استفاده از فناوريهاي نوين و برتر در اين مطالعات اقدام به جذب نيروهاي كارآمد و متخصص در گرايشهاي مختلف زمين‌شناسي، سنجش از راه دور و ”GIS” كرده است و با تجهيز و راه‌اندازي آزمايشگاهها و كارگاههاي مورد نياز، ‌توان اجرايي تحقيقاتي خود را به حد مطلوب رسانده است.

مهندس مهران آرين، مدير گروه پژوهشي زمين‌شناسي نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ”ايسنا”، در رابطه با طرحهاي پژوهشي در گروه‌ زمين‌شناسي گفت: اكتشاف مقدماتي شامل مطالعات زمين‌شناسي، زمين‌شناسي صحرايي، نقشه‌برداري، مطالعه و تفسير عكسهايي هوايي، تهيه نقشه‌هاي زمين‌شناسي، مطالعات مقدماتي ژئوفيزيكي، مطالعه ساختمانهاي زمين‌شناسي و بررسيهاي ژئوشيميايي از جمله فعاليتهايي است كه درگروه زمين‌شناسي در حال انجام است.

وي، از اجراي شش طرح مطالعات سايزموتكتونيكي (خطر زمين‌لرزه ـ گسل) در چهارگوش كرمان و رفسنجان، مطالعات بيلان ـ هيدروكليماتولوژي محدوده‌ي بهبهان، دزفول - انديمشك، شوشتر و بررسي عناصر نادر خاكي در كانسارهاي آهن ايران مركزي خبر داد.

آرين، تدوين دوره‌هاي گوهرشناسي، تهيه‌ي گزارش لرزه‌خيزي، سنجش از دور (GIS)، نرم افزارهاي زمين شناسي و آمادگي كارشناسي ارشد براي زمين‌شناسي ساختماني را از برنامه‌هاي آموزشي دانست.

وي از ايجاد دو شاخه‌ي رسوب شناسي و زمين شناسي مهندسي در سال آينده خبر داد و گفت: فعاليت‌هاي گروه پژوهشي و زمين‌شناسي در حال حاضر داراي سه شاخه‌ي زمين شناسي لرزه‌يي، ساختماني تكتونيك با سايزموتكتونيك، مطالعات هيدورئولوژي و زمين‌شناسي اقتصادي و اكتشافات معدني است كه در سال آينده شاخه‌ي رسوب شناسي و زمين شناسي مهندسي به اين گروه اضافه خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha