/ در محضر استادان/ دكتر عباس شفيعي ويروس شناس پايهگذار توليد واكسنهاي فلج اطفال، سرخجه و اوريون در موسسه رازي
دكتر عباس شفيعي استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، از ويروس شناسان برجسته كشور است كه طي سالها فعاليت خود خدمات ارزندهاي را به كشور ارائه داده است.
به گزارش گروه پزشكي ايسنا، دكتر عباس شفيعي در سال 1314 در شهر اصفهان ديده به جهان گشود و پس از طي تحصيلات دوره ابتدايي و متوسط در سال 1334 به دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران راه يافت.
وي پس از انجام خدمت نظام وظيفه در سال 1338 در تابستان 1340 به استخدام موسسه تحقيقات و سرم سازي رازي درآمد و از آن زمان تاكنون در اين موسسه فعاليت مي كند.
دامنه فعاليت استاد در طول خدمت در زمينه بيماريهاي ويروسي دام و انسان و واكسنهاي ويروسي دام و انسان شامل فعاليت در زمينه بيماريهاي ويروس دام و واكسنهاي ويروس دام از سال 1340 تا 1347، خدمت در زمينههاي تشخيص بيماريهاي ويروسي دام همانند بت برفكي ، آبله گوسفندي، بزي و طاعون گاوي، فعاليت در زمينههاي توليد واكسنهاي ويروسي دام همانند واكسنهاي آبله گوسفندي و بزي، طاعون گاوي و تب برفكي بوده است.
لازم به ذكر است دكتر شفيعي از آموزشهاي حين خدمت در زمينههاي بيماريهاي ويروسي دام بهره برده كه شامل همكاري با كارشناسان NEAHI، (Near East Animal Health Institute) وابسته به FAO در زمينه ويروس شناسي دامپزشكي به مدت پنج سال، گذراندن دورههاي ويروس شناسي مقدماتي و پيشرفته كه از سوي NEAHI در تهران و قاهره برگزار شده بود، كارآموزي در موسسه پربرايت انگلستان به مدت يكسال (بورس FAO) بوده است.
فعاليتهاي ارزنده دكتر شفيعي در زمينه ويروس شناسي پزشكي و واكسنهاي ويروسي مصرف پزشكي از سال 1347 تاكنون شامل همكاري در زمينه پايهگذاري توليد واكسن سرخك در موسسه رازي (سال 1347)، پايهگذاري توليد واكسن فلج اطفال در موسسه رازي سال 1352، پايهگذاري توليد واكسن سرخجه و اوريون در موسسه رازي سال 1364، همكاري با بخش عفوني بيمارستانها در تشخيص عفونتهاي ويروسي به ويژه آنسفاليتهاي ويروسي است.
همچنين، آموزشهاي حين خدمت در زمينهي ويروس شناسي پزشكي و واكسنهاي ويروسي مصرف پزشكي از سال 1347 تاكنون، كارآموزي در زمينه توليد واكسن فلج اطفال در موسسه پوليوميليت و آنسفاليت مسكو در سال 1351، كارآموزي در زمينه كنترل واكسن فلج اطفال در موسسه پوليوميليت ژاپن در توكيو در سال 1351، كارآموزي در زمينه كنترل كيفي واكسنهاي سرخك، سرخجه و اوريون در انستيتو كتيازاتو ژاپن، كارآموزي در زمينه ژنتيك و ماركرهاي ويروسي فلج اطفال درNIBSC انگلستان (National Institute for Biological standardingations and contorol)، گذراندن دوره ايمونولوژي و واكسنولوژي سازمان جهاني بهداشت در لوزان سوئيس، طي كردن دوره كنترل كيفي واكسنهاي مورد مصرف در طرح گسترش ايمنسازي EPI و در شهر نايروبي كنيا كه از طرف سازمان جهاني بهداشت (WHO) برگزار شده بود، است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات