آرامگاه شيخ صدوق در فهرست آثار ملي ثبت اختصاصي نشده است
آرمگاه شيخ صدوق محدث بزرگ شيعه واقع در امتداد خيابان ابن بابويه شهر ري در فهرست آثار ملي ثبت اختصاصي نشده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، ساختمان بقعه ابن بابويه (شيخ صدوق) از آثار دوره قاجار است كه به دليل شخصيت والاي مذهبي شيخ صدوق از بدو شكلگيري آرامگاه، كانون گردهمايي مردمي بوده كه از اكناف و اطراف به زيارت اين عالم مذهبي ميآمدهاند. اين بنا بر روي صفحهاي 8 ضلعي به ارتفاع يك متر از سطح اصلي گورستان بنا شده و پلان كلي بنا به صورت 8 ضلعي نامنظم است كه ورودي اصلي آن در ضلع شرقي و روبروي سر در اصلي گورستان واقع شده است.
در همين ارتباط مهندس اسكندر مختاري معاون حفظ و احياي اداره كل ميراث فرهنگي استان تهران در گفتوگو با خبرنگار هنري ايسنا، پيرامون عدم ثبت اختصاصي آرامگاه شيخصدوق در فهرست آثار ملي تصريح كرد: آثار قبرستان ابنبابويه جداگانه ثبت نشدهاند، منتهي قبرستان ابنبابويه كه آرامگاه شيخصدوق در داخل آن واقع شده به ثبت آثار ملي رسيده است.
گفتني است اين بقعه داراي تزئينات آئينهكاري به رنگهاي مختلف، طرحهاي هندسي و اسليمي در قسمتهاي رواق و حرم اصلي است كه كتيبه ايوان اصلي بنا نيز به خط نستعليق و شامل آياتي از سورههاي كوثر و عصر است كه دورادور قسمت فوقاني ايوان به زمينه آبي قابل مشاهده ميباشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات