رييس انجمن آبخيزداري ايران: سالانه 2 ميليارد تن فرسايش خاك در ايران صورت ميگيرد
رييس انجمن آبخيزداري ايران اعلام كرد: سالانه به طور متوسط 2 ميليارد تن فرسايش خاك در ايران صورت ميگيرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران دكتر « مهدوي »، روز دوشنبه در مراسم ششمين روز هفته منابع طبيعي با عنوان منابع طبيعي و روز آبخيزداري، اظهار داشت: 27 درصد اراضي آسيا و اقيانوسيه بر اثر فرسايش، تخريب شدهاند كه بخش عمدهاي از آن غيرقابل برگشت ميباشد.
وي با اشاره به اين كه در ايران 3 تا 5 برابر بيشتر از ظرفيت مراتع از آنها از طريق چراي دام، استفاده ميشود، افزود: مطابق آمار سازمان ملل متحد 3/2 درصد اراضي جهان در معرض بياباني شدن قرار دارند و سالانه به طور متوسط 2 ميليارد تن فرسايش خاك در ايران صورت ميگيرد.
مهدوي با اشاره به بحرانهاي موجود در دنيا نظير بحران آب، غذا، افزايش جمعيت و حوادث طبيعي، خاطرنشان ساخت: بارندگي در ايران يك چهارم متوسط جهاني بوده و افت سالانه بين 2 تا 9 متر در سفرههاي آب زيرزميني زنگ خطري جدي براي مسوولان است.
وي تصريح كرد: توليد هر كيلو ماده غذايي پروتئيني، هزار كيلو آب نياز داشته كه اگر كشاورزان از وسايل و ماشينآلات پيشرفته استفاده نكنند، اين مقدار به دو هزار كيلو ميرسد و براي توليد گوشت و ساير مواد پروتئيني نيز به طور متوسط 4 هزار كيلو آب نياز است.
به گفته رييس انجمن آبخيزداري ايران با بيان اين مطلب كه جمعيت ايران هر 22 سال يكبار دو برابر ميشود، گفت: اين در حالي است كه كاهش حجم ذخاير سدها در ايران يكي از نگرانيهاي جدي كنوني بوده كه سالانه 250 ميليون متر مكعب از حجم اين مخازن از دسترس خارج شده و آلوده به گل و لاي ميشوند.
مهدوي با اظهار نگراني از حجم وسيع از بين رفتن بستر تجديد حياط پوشش گياهي و تنوع زيستي در ايران، تصريح كرد: سيل روزانه 3 ميليارد ريال به كشور خسارت وارد ميكند و خشكسالي طي دو سال اخير 28 هزار ميليارد ريال به كشور خسارت وارد كرده است.
وي تصريح كرد: رانش زمين در ايران، بسياري از روستاهاي كشور را در زير خاك مدفون كرده و بكارگيري كود، سم و آلودگيهاي مختلف، بحرانهاي زيست محيطي بسياري را ايجاد كرده است.
مهدوي، آبخيزداري را مديريت همهجانبه و بهرهبرداري بهينه و مستمر از منابع طبيعي با حداقل خسارت تعريف كرد و خاطرنشان ساخت: فعاليتهاي آبخيزداري در كشورهايي نظير فرانسه و آلمان، بيش از 120 سال قدمت دارد اما در ايران موضوع حفاظت خاك تنها طي 40 سال گذشته مطرح شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات