ابراهيم حسن بيگي، نويسنده : بازآفريني غير هنري داستانهاي قرآني خواننده ندارد
برخي از نويسندگان با سودجويي و با بازآفريني داستانهاي قرآني به شاكله اصلي اين داستانها آسيب رساندهاند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، ابراهيم حسن بيگي نويسنده معاصر با اعلام اين مطلب افزود: داستانهايي كه بر پايه بازآفريني قصهها و مضامين قرآني نوشته ميشود، از آن جا كه به روح آن صدمه ميزند، هرگز خوانندهاي ندارد.
وي افزود: مشكل جدي ما با اين قصهها به حوزه شكل و ساختار داستاني آنها باز ميگردد. نويسندگان ما هنوز زبان لازم را براي انتقال مفاهيم اين كتاب آسماني پيدا نكردهاند. از طرفي ناشران نيز براي عرضه اين كتابها در فرم و شكل، سرمايه گذاري لازم را انجام نميدهند.
حسن بيگي با اشاره به قالبهاي مختلف ادبي، رمان را مناسب ترين قالب براي انتقال مفاهيم قرآني ذكر كرد و گفت: به دليل عرصه وسيع تر، رمان مي تواند قصههاي مذهبي را در اين قالب به راحتي عرضه كند اما نويسنده بايد با رعايت مرز واقعيت و خيال، واقعگرايي اثرش دا بالا ببرد.
وي افزود: مي توان بسياري از حوادث قرآني را با زمان و شرايط روز عجين كرد و به زباني مدرن آنها را بازآفريني كرد .
به گفته حسن بيگي اغراق و غلور در بازسازي شخصيتها، خواننده را از مطالعه چنين آثاري گريزان ميكند و نويسنده تنها با تسلط كافي به زبان داستان مفاهيم مذهبي مي تواند از افتادن در چنين ورطهاي خلاصي يابد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات