به گزارش ایسنا شینا انصاری در نشست وزرای محیط زیست کشورهای عضو بریکس، بریکس را بستری مهم برای تعاملات جنوب-جنوب دانست که تقریباً نیمی از جمعیت جهان را نمایندگی میکند و اظهار کرد: امروزه جهان با چالشهای زیستمحیطی گستردهای مواجه است. تغییرات اقلیمی، بیابانزایی، بحران آب و آلودگیهای زیستمحیطی تهدیداتی هستند که زندگی نسلهای آینده را به خطر میاندازند. برای مقابله با این بحرانها، همگرایی بینالمللی و مسئولیتپذیری مشترک ضروری است.
وی با اشاره به شرایط انسانی و حقوق بشری، بر لزوم مقابله با فجایع زیستمحیطی و انسانی تأکید کرد و وقایع اخیر در غزه را نمونهای از چالشهای جهانی دانست که نیازمند توجه فوری هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ایران در ادامه سیاستهای کشور را در راستای دستور کار ۲۰۳۰ توسعه پایدار سازمان ملل معرفی کرد و اقدامات کلیدی دولت را افزایش تابآوری اقلیمی با اجرای برنامههای ملی برای کاهش آسیبهای ناشی از تغییرات آبوهوایی، حفاظت از تنوع زیستی با توسعه و تقویت مناطق حفاظتشده برای جلوگیری از انقراض گونهها، مدیریت پایدار منابع آبی با اجرای فناوریهای نوین برای کاهش هدررفت آب و افزایش بهرهوری، مدیریت پسماند و کاهش آلودگی صنعتی از طریق توسعه زیرساختهای بازیافت و کنترل آلایندههای صنعتی، کاهش آلودگی هوا و کنترل ریزگردها با اجرای برنامههای مقابله با گردوغبار و توسعه فضای سبز شهری ذکر کرد.
انصاری همچنین از برنامههای ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر سخن گفت و تأکید کرد که کشور در مسیر توسعه پایدار گام برمیدارد.
معاون رئیسجمهوری در بخشی دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیتهای ایران در زمینه محیط زیست و انرژی، پیشنهادهایی برای همکاری با کشورهای عضو بریکس ارائه کرد که مدیریت پایدار منابع آبی از طریق به اشتراکگذاری فناوریهای بهینهسازی مصرف آب و مقابله با کمآبی، مقابله با بیابانزایی با اجرای پروژههای مشترک برای تثبیت خاک و احیای اراضی بیابانی، استفاده از فناوریهای پاک از طریق توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش انتشار کربن در بخش صنعت و حملونقل و تدوین و اجرای سیاستهای زیستمحیطی با تبادل تجارب موفق در زمینه مقررات و استانداردهای زیستمحیطی از جمله موارد مطرح شده بود.
انصاری در پایان سخنان خود تأکید کرد: جهان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اقدام جمعی برای حفاظت از کره زمین است. سیاستگذاری هوشمندانه، همگرایی منطقهای و اجرای راهکارهای عملی سه رکن اساسی برای توسعه پایدار هستند. ایران در کنار سایر کشورهای عضو بریکس متعهد است که برای ساختن جهانی سبزتر، سالمتر و پایدارتر نقشآفرینی کند.
انتهای پیام
نظرات