حسین برزگر امروز ۱۲ فروردین در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی، خشکسالی های متناوب اخیر و تغییرات اقلیمی یکی از راهکارهای اساسی، استفاده بهینه از منابع آب، مدیریت مصرف آب و مدیریت توام تولید و آبیاری در بخش کشاورزی است.
برزگر با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین آبیاری یکی از روش های اصلی و کاربردی مدیریت آب در مزارع است، افزود: افزایش راندمان و بهرهوری مصرف آب در مزرعه، فراهم نمودن بسترهای لازم برای توسعه امنیت غذایی و پایداری تولیدات محصولات کشاورزی، افزایش سطح رفاه و معیشت خانوارهای روستایی و حفاظت کمی و کیفی منابع آب و خاک از مهم ترین مزایای اجرای سامانه های نوین آبیاری در سطح استان است.
وی گفت: با توجه به شرایط کنونی اجرای سامانههای نوین آبیاری با راندمان بالاتر و مصرف آب کمتر ضروری بوده و در سالیان اخیر استفاده کشاورزان از این سامانه ها به شدت افزایش یافته است
برزگر ضمن تاکید بر ارتقاء سامانه های نوین آبیاری و توسعه فناوری های نوین در این بخش، تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای پایلوت در خصوص آبیاری هوشمند در سطح کشور است.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰۰ هکتار از اراضی استان با کمک اعتبارات دولتی و سرمایه گذار بخش خصوصی به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است.
وی به راندمان آبیاری در استان اشاره کرد و گفت: راندمان آبیاری در استان ۵۹ درصد است که از میانگین کشوری بالاتر است
برزگر به اهمیت مشارکت کشاورزان و بهره برداران در اجرای این طرح ها اشاره و تصریح کرد: مدل سرمایهگذاری مشارکتی که در استان شکل گرفته است، موجب جذب سرمایه گذاری در بعضی از طرحها شد و بعنوان مدل در کشور معرفی و در این خصوص استان در دو سال اخیر رتبه اول استفاده از ظرفیت سرمایه گذار بخش خصوصی در اجرای طرحهای آب و خاک را کسب کرده است.
برزگر افزود: چهارمحال و بختیاری بر اساس درصد تجهیز سطح مزارع به سامانه های نوین آبیاری از استان های پیشرو و برتر در کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین آبیاری از اولویتهای اصلی سازمان است، خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای لازم برای توسعه این طرحها در سال سرمایهگذاری برای تولید در سطح استان انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات