• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404011004447
  • خبرنگار : 50534

آبیاری و سمپاشی بی‌موقع عامل اصلی ریزش شکوفه‌های بهاری

آبیاری و سمپاشی بی‌موقع عامل اصلی ریزش شکوفه‌های بهاری

ایسنا/زنجان کارشناس گیاه‌شناسی با اشاره به حساسیت دوره شکوفه‌دهی درختان میوه، گفت: اولین آبیاری بهاری باید پیش از شروع شکوفه‌دهی انجام شود.  

طاهر پیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در صورت تأخیر در آبیاری اولیه، باغ‌داران باید تا ریزش ۹۰ درصدی شکوفه‌ها صبر کنند. هرگونه عملیات آبیاری یا سمپاشی در حین دوره شکوفه‌دهی موجب ریزش گسترده گل‌ها خواهد شد.  

وی افزود: در بخش تغذیه درختان، توصیه شده است همراه با اولین آبیاری بهاری از کود فسفر ۸۰ درصد استفاده شود. در مرحله بعد، ترکیبی از کود سه بیست، آهن و اسید هیومیک برای تقویت درختان ضروری است.

پیری اضافه کرد: پس از ریزش شکوفه‌ها، نوبت به تغذیه تکمیلی می‌رسد که شامل کودهای حاوی منگنز، منیزیوم، روی، آهن، نیترات کلسیم و سولوپتاس می‌شود.  

او تأکید کرد: رعایت دقیق زمان‌بندی آبیاری و تغذیه در فصل بهار، نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از ریزش شکوفه‌ها و افزایش محصولدهی درختان دارد.

کارشناس گیاه‌شناسی همچنین به باغداران توصیه کرد: برای پیشگیری از خسارات ناشی از سرمازدگی، پیش از شروع فصل بهار نسبت به هرس مناسب شاخه‌ها و استفاده از کودهای تقویتی اقدام کنند. در صورت پیش‌بینی سرمازدگی، آبیاری سبک شبانه و استفاده از وسایل گرمایشی در باغ، می‌تواند از آسیب به شکوفه‌ها جلوگیری کند.  

به گزارش ایسنا؛ بسیاری از باغ‌داران به دلیل عدم آگاهی از این برنامه زمان‌بندی، هر ساله با مشکل ریزش شکوفه‌ها مواجه می‌شوند که خسارات قابل توجهی به همراه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha