• یکشنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404010300994
  • خبرنگار : 51000

افزایش نظارت‌ها بر کشتار دام و طیور در سیستان و بلوچستان

افزایش نظارت‌ها بر کشتار دام و طیور در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اهمیت سلامت فرآورده های خام دامی، یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده ها در جهت حمایت از حقوق مصرف کنندگان است .

غلامرضا سرگزی در گفت وگو با ایسنا، افزود: سازمان دامپزشکی برنامه های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده های سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان می‌رسد. بدین منظور در تمام ایام سال اکیپ های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده ها نظارت می کند.

سرگزی در ادامه گفت: با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، بمنظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقاء سطح  بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، نظارت های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی تشدید می شود.

وی افزود: در این راستا دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز ( ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ ) تاکنون کارشناسان دامپزشکی بر کشتار بیش از ۲۲۶ هزار قطعه طیور، ۲۲۳۶ راس گاو، ۲۸۵ نفر شتر و ۴۴۲ راس گوسفند و بز در کشتارگاه های استان نظارت کرده تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود.

همچنین در این مدت بیش از ۴ هزار مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده ها صورت گرفت که ۳۳۲ مورد غیربهداشتی کشف شد و ۶۱ مورد نمونه برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم سازی ۶.۵ تن فرآورده غیربهداشتی گردید. در این خصوص ۴۵ متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.

سرگزی خاطر نشان کرد: از آنجایی که یکی از مخاطرات جدی بهداشتی عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام است که به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماریهای واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان عزیز تقاضا می‌شود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و در مراکز غیر مجاز عرضه می‌شود خودداری کنند تا سلامت خود و خانواده شان به خطر نیفتد.

سرگزی با اشاره به دستورالعمل های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فراورده های خام دامی گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از نگهداری لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد بیش از عمر ماندگاری فرآورده اجتناب نمایند. نظارت مستمر کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان در قالب اکیپ های ثابت و سیار، بر تولید، حمل و نقل و عرضه فراورده های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فراورده ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha