نرجس خواصی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اولین قدم برای رفع این مشکل رعایت بهداشت دندان و دهان است، حتما بعد از وعده افطار و سحر مسواک و نخ دندان فراموش نشود.
وی ضمن تاکید بر برطرف کردن دندان خراب، ادامه داد: غذاهای تخمیری اعم قندهای ساده و نوشابههای قنددار، زولییا و بامیه زیاد مصرف نکنید، چراکه این مواد خوراکی باعث افزایش بوی بدن دهان میشوند از طرفی مصرف گوشت فراوان و غذاهای حیوانی (چربی زیاد) نیز عامل دیگر این مشکل است.
خواصی عنوان کرد: یبوست و نفخ و سایر مشکلات گوارشی از دیدگاه طب ایرانی نیز در این دسته افراد با این مشکل بیشتر دیده میشود. لذا توصیه میکنم از غذاهای مثل تره، پیاز، سیر که نفاخ هستند و باعث بدبویی دهان میشود حتیالامکان پرهیز کنید.
مختصص طب سنتی تصریح کرد: انجیر، خرما و پرتقال (اگر نفاخ است با گلپر مصرف کنید) و سیب را حتما در وعده روزانه خود قرار دهید، موز یا انبه و آناناس نیز هر از چند گاهی استفاده کنید چراکه این میوهها برای خوشبویی دهان و گوارش مفید هستند.
او خاطرنشان کرد: ترجیحا آنهایی که دستگاه گوارش شان سرد است در ماه رمضان از مصرف میوههای مرطوب که برایشان نفخآور است، احتیاط به خرج دهند، مثلا در فصل تابستان نیز آلبالو، طالبی و هندوانه برای دستگاه گوارش خوب است اگر سرد مزاجها پس از خوردن هندوانه اذیت میشوند آن را با فاصله از غذا یا با سکنجیین مصرف کنند.
به گزارش ایسنا، برای رفع بوی بد دهان، استفاده از گیاهان و میوههایی مانند جعفری، نعنا، رازیانه، میخک، چای سبز و آب لیمو مؤثر است. همچنین پرهیز از مصرف سیر، پیاز خام، غذاهای پرچرب، شیرینیها، قهوه و الکل توصیه میشود. رعایت بهداشت دهان و دندان، نوشیدن آب کافی و تمیز کردن زبان نیز از نکات کلیدی برای جلوگیری از بوی بد دهان هستند.
انتهای پیام
نظرات