• یکشنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403122618296
  • خبرنگار : 50643

عضوهیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی:

روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است

روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی دارای کمترین چربی اشباع است

ایسنا/آذربایجان شرقی عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهارکرد: روغن کلزا یک روغن خالص است و از ترکیبات دیگر مانند پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در آن وجود ندارد. این روغن سرشار از مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیراشباع و حدود ۲ درصد یا کمتر اسیداروسیک دارد و در مقایسه با سایر روغن‌های خوراکی کمترین چربی اشباع را دارد.

جابر سلیمانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه روغن کلزا منبع خوب چربی غیراشباع است، اظهار کرد: جایگزین کردن چربی اشباع با چربی غیراشباع به کنترل بهتر قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و افزایش ترشح انسولین کمک می‌کند که مقاومت به انسولین یکی از دلایل اصلی ابتلا به پیش‌دیابت و دیابت نوع ۲ است.

وی با اشاره به تاثیر روغن کلزا در کاهش کلسترول خون خاطرنشان کرد: در روغن کلزا مقدار فراوانی از اسیدهای چرب غیراشباع از نوع امگا ۳ و امگا ۶ وجود دارد. این برتری، روغن کلزا را به یک امتیاز برتر برای کاهش سطحِ تری گلیسیرید و کلسترول خون تبدیل کرده است. در کل از نظر تغذیه‌ای این نوع روغن گیاهی دارای ترکیبات مناسبی از چربی‌ها است. همانند روغن زیتون که حاوی اولئیک اسید (امگا ۹)است. امگا ۹ نیز نوعی اسید چرب بوده که مانند امگا ۳ و امگا ۶ برای سلامتی بسیار مفید است. 

وی با اشاره به بهبود کبد چرب با مصرف روغن این دانه روغنی ادامه داد: روغن کلزا به خاطر ترکیبات ضدالتهابی که دارد برای بهبود کبد چرب مناسب است. این روغن مقدار بسیار ناچیزی از اسید چرب اشباع شده دارد و به همین دلیل در عملکرد کبد، اختلالی ایجاد نمی‌کند. همچنین به خاطر آنتی اکسیدان‌هایی که دارد از کبد در هنگام فرایند سم‌زدایی محافظت می‌کند.

عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به نقش روغن کلزا در سلامت چشم اشاره کرد و گفت: روغن کلزا منبع عالی ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی برای سلامت پوست و چشم محسوب می‌شود.

وی ضمن اشاره به نقش روغن کلزا در سلامت مفاصل افزود: روغن کلزا دارای مقدار زیادی روغن امگا و اسیدهای چرب ضروری است که معمولا می‌توان آن‌ها را در ماهی‌ها یا محصولات دریایی پیدا کرد. خواص این روغن برای سلامت مغز بسیار مفید است و می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کند. استفاده از این روغن برای سلامت مفاصل نیز بسیار مفید است.

وی، روغن کلزا را در کاهش وزن تاثیرگذار دانست و گفت: روغن کلزا دارای کم‌ترین مقدار چربی اشباع شده در مقایسه با سایر روغن‌ها است، در نتیجه انتخابی مناسب برای کاهش وزن و لاغری محسوب می‌شود.

سلیمانی مطرح کرد: روغن کلزا به خاطر نقطه دود بالایی که دارد برای سرخ کردن انواع غذاها بسیار مفید است. نقطه دود میزان حرارتی است که روغن تحمل آن را دارد و پس از آن به اصطلاح می‌سوزد. همچنین از این روغن می‌توان در پخت و پز استفاده کرد.

وی به نبود عطر و طعم روغن کلزا اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین و جذاب‌ترین ویژگی روغن کلزا که آن را از دیگر روغن‌ها متمایز می‌کند عطر و طعم خنثی آن است، به این معنی که این روغن هیچ عطر و طعمی ندارد و باعث می‌شود مزه و رایحه حقیقی غذا حفظ شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha