جابر سلیمانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه روغن کلزا منبع خوب چربی غیراشباع است، اظهار کرد: جایگزین کردن چربی اشباع با چربی غیراشباع به کنترل بهتر قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و افزایش ترشح انسولین کمک میکند که مقاومت به انسولین یکی از دلایل اصلی ابتلا به پیشدیابت و دیابت نوع ۲ است.
وی با اشاره به تاثیر روغن کلزا در کاهش کلسترول خون خاطرنشان کرد: در روغن کلزا مقدار فراوانی از اسیدهای چرب غیراشباع از نوع امگا ۳ و امگا ۶ وجود دارد. این برتری، روغن کلزا را به یک امتیاز برتر برای کاهش سطحِ تری گلیسیرید و کلسترول خون تبدیل کرده است. در کل از نظر تغذیهای این نوع روغن گیاهی دارای ترکیبات مناسبی از چربیها است. همانند روغن زیتون که حاوی اولئیک اسید (امگا ۹)است. امگا ۹ نیز نوعی اسید چرب بوده که مانند امگا ۳ و امگا ۶ برای سلامتی بسیار مفید است.
وی با اشاره به بهبود کبد چرب با مصرف روغن این دانه روغنی ادامه داد: روغن کلزا به خاطر ترکیبات ضدالتهابی که دارد برای بهبود کبد چرب مناسب است. این روغن مقدار بسیار ناچیزی از اسید چرب اشباع شده دارد و به همین دلیل در عملکرد کبد، اختلالی ایجاد نمیکند. همچنین به خاطر آنتی اکسیدانهایی که دارد از کبد در هنگام فرایند سمزدایی محافظت میکند.
عضوهیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به نقش روغن کلزا در سلامت چشم اشاره کرد و گفت: روغن کلزا منبع عالی ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی برای سلامت پوست و چشم محسوب میشود.
وی ضمن اشاره به نقش روغن کلزا در سلامت مفاصل افزود: روغن کلزا دارای مقدار زیادی روغن امگا و اسیدهای چرب ضروری است که معمولا میتوان آنها را در ماهیها یا محصولات دریایی پیدا کرد. خواص این روغن برای سلامت مغز بسیار مفید است و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کند. استفاده از این روغن برای سلامت مفاصل نیز بسیار مفید است.
وی، روغن کلزا را در کاهش وزن تاثیرگذار دانست و گفت: روغن کلزا دارای کمترین مقدار چربی اشباع شده در مقایسه با سایر روغنها است، در نتیجه انتخابی مناسب برای کاهش وزن و لاغری محسوب میشود.
سلیمانی مطرح کرد: روغن کلزا به خاطر نقطه دود بالایی که دارد برای سرخ کردن انواع غذاها بسیار مفید است. نقطه دود میزان حرارتی است که روغن تحمل آن را دارد و پس از آن به اصطلاح میسوزد. همچنین از این روغن میتوان در پخت و پز استفاده کرد.
وی به نبود عطر و طعم روغن کلزا اشاره کرد و گفت: مهمترین و جذابترین ویژگی روغن کلزا که آن را از دیگر روغنها متمایز میکند عطر و طعم خنثی آن است، به این معنی که این روغن هیچ عطر و طعمی ندارد و باعث میشود مزه و رایحه حقیقی غذا حفظ شود.
انتهای پیام
نظرات