• شنبه / ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403122517421
  • خبرنگار : 50105

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؛ کدام عضله‌ساز است؟

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؛ کدام عضله‌ساز است؟

ایسنا/خراسان رضوی بسیاری از افراد معتقدند که برای دریافت پروتئین کافی باید گوشت، لبنیات یا تخم‌مرغ مصرف کنند اما نتایج نظرسنجی از ۲۲۰۳ نفر در مورد پروتئین حیوانی و غذای گیاهی موارد متفاوتی را برجسته کرد.

بر اساس نتایج نظرسنجی کنونی که در ماه ژانویه ۲۰۲۵ انجام شد، زنان و شرکت‌کنندگان نسل زد (Z) مخالف این ایده هستند که برای تغذیه کافی، محصولات حیوانی مورد نیاز است و محقق این تحقیق، روکسان بکر اظهار کرد: این نتایج همچنین نشان می‌دهد که برخی از مصرف‌کنندگان هنوز در تلاش هستند تا دریابند که چگونه غذاهای گیاهی می‌توانند با منابع پروتئینی سنتی مطابقت داشته باشند.

پروتئین گیاهی جایگزینی برای پروتئین حیوانی است؟

افراد با رژیم غذایی حیوانی ممکن است در زمان ترک این رژیم، نگران کیفیت پروتئین دریافتی از مواد غذایی گیاهی باشند و یکی از نگرانی‌های کلیدی این است که آیا پروتئین‌های گیاهی از نظر آمینو اسیدهای ضروری مناسب هستند یا خیر. پروتئین‌های گیاهی اغلب با مزایای سلامتی مانند فیبر بالا و کاهش سطح چربی‌های ناسالم مرتبط هستند. آنها همچنین حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که ممکن است محصولات حیوانی فاقد آنها باشند، اما سوال در مورد اسیدهای آمینه ضروری کافی، همچنان باقی مانده است.

ارزش پروتئین گیاهی در مقابل پروتئین حیوانی

نتایج کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی‌شده و کنترل‌شده در مورد پروتئین گیاهی نشان داد که پروتئین گیاهی به اندازه پروتئین حیوانی برای عضله‌سازی در زمانی که مقادیر پروتئین برابر است، موثر و سرشار از مواد مغذی و فیبر است. نتایج تحقیقی نشان داد، مردانی که از یک برنامه غذایی گیاهی یا یک برنامه غذایی بدون استثنا در مصرف مواد غذایی پیروی کردند، هنگامی که رژیم ‌غذایی با تمرینات مقاومتی همراه بود، دستاوردهای مشابهی در توده عضلانی داشتند. مقادیر پروتئین مشابه، بدون توجه به منبع پروتئین، نتایج قابل مقایسه‌ای را ایجاد کرد.

پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی؛ کدام عضله‌ساز است؟

پروتئین گیاهی و حمایت بهتر از پیری

عادات تغذیه‌ای میانسالی می‌تواند زمینه را برای کیفیت زندگی چندین دهه بعد فراهم کند. نتایج تحقیقات محققان دانشگاه هاروارد نشان داد که مصرف بیشتر پروتئین گیاهی در میانسالی ممکن است از پیری سالم در زنان حمایت کند. یافته‌ها منتشرشده در سایت ارث نشان می‌دهد که پروتئین حیوانی ممکن است فواید اندکی برای توانایی در حرکت داشته باشد، اما پروتئین گیاهی با بهبود سلامت کلی همسو است. حداقل نیاز روزانه برای یک بزرگسال ۰.۸ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن -حدود ۵۶ گرم برای یک مرد ۷۰ کیلوگرمی و ۴۶ گرم برای یک زن ۵۸ کیلوگرمی- است. افرادی که ورزش شدید می‌کنند ممکن است تا دو گرم در کیلوگرم نیاز به پروتئین داشته باشند، به‌خصوص اگر در حال انجام تمرینات قدرتی هستند.

حفظ عضلات با افزایش سن

با افزایش سن، مصرف پروتئین کافی برای حفظ توده عضلانی مهم است تا بتوانیم از ناتوانی جلوگیری کنیم. افراد مسن ممکن است به مرور زمان توده عضلانی خود را از دست بدهند، بنابراین تغذیه بدن با پروتئین کافی عاقلانه است. بسیاری از گزینه‌های گیاهی به‌طور طبیعی فاقد چربی حیوانی هستند که می‌توانند در دراز مدت به سلامت قلب کمک کند. این غذاها همچنین با کاهش سطح کلسترول مرتبط هستند. لوبیا، عدس، نخود و آجیل برای بسیاری ازافرادی که می‌خواهند بدون تکیه بر محصولات حیوانی، مواد مغذی عضله‌ساز مصرف کنند، مناسب است.

نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha