• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403121913023
  • منبع : قوه قضاییه

سرپرست شورای حل اختلاف استان تهران خبرداد

فعالیت ۳۷۰ شعبه شورای حل اختلاف در استان تهران

فعالیت ۳۷۰ شعبه شورای حل اختلاف در استان تهران

سرپرست شورای حل اختلاف استان تهران گفت: در استان تهران بیش از ۳۷۰ شعبه شورای حل اختلاف فعال هستند که ۲۰ شعبه آن به امور زندانیان اختصاص دارد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی سرپرست شورای حل اختلاف استان تهران در برنامه تلویزیونی سلام خبرنگار گفت: شورای حل اختلاف در راستای اجرای برنامه سوم توسعه به عنوان یک نهاد شبه قضایی و با مبنای قرآنی و باهدف اصلاح ذات‌البین تاسیس شد. با تصویب قانون شورای حل اختلاف مصوب سال ۱۴۰۲ بر شبه قضایی بودن شورای حل اختلاف تاکید بیشتری شد؛ که این نهاد بتواند در امر صلح و سازش فعالیت داشته باشد. شورای حل اختلاف اقدامات بسیار مهمی در زمینه صلح و سازش انجام داده است.

وی افزود: در استان تهران بیش از ۳۷۰ شعبه شورای حل اختلاف در حال فعالیت است.

 نجفی در رابطه با روند آزادی زندانیان با کمک شورای حل اختلاف بیان کرد: یکی از اقداماتی که در شورای حل اختلاف استان تهران انجام شد موضوع تخصیص ۲۰ شعبه شورای حل اختلاف به زندان‌ها بود؛ که با اهتمام و توجه خاص رئیس کل دادگستری استان تهران توانستیم ۲۰ شعبه را به زندان‌ها اختصاص دهیم؛ که ۱۵ شعبه آن در زندان‌ها مستقر هستند.۵ شعبه هم در شهر تهران واقع هستند. روسای این ۲۰ شعبه همه از روحانیون هستند. این ۲۰ شعبه کارهای فرهنگی خاصی نیز در زندان‌ها انجام می‌دهند. یکی از این اقدامات حمایت از خانواده‌های نیازمند زندانیان است.

وی گفت، مهم‌ترین کار این شعب این است که ابتدا پرونده زندانیان را بررسی می‌کند. زیرا در بین زندانیان افرادی هستند که به دلیل کلاهبرداری و یا موارد دیگر مانند قتل‌های با نقشه قبلی وارد زندان شده‌اند. پرونده این گروه از زندانیان وارد شعب شورای حل اختلاف نمی‌شود.

 نجفی افزود: این شعب با بررسی زندانیان، زندانیان که به صورت ناخاسته منجر به قتل شده‌اند و یا به دلیل مشکلات معیشتی وارد زندان شده‌اند را شناسایی می‌کنند.

سرپرست شورای حل اختلاف استان تهران گفت: بعد از شناسایی زندانیان شورای حل اختلاف در سه مرحله اقدام می‌کند. مرحله اول صحبت با خود زندانی است تا ببیند زندانی چقدر می‌تواند برای آزادی کمک کند. در موارد زندانیان توانایی بازپرداخت بخشی از بدهی خود را دارند.

 نجفی ادامه داد: در مرحله دوم شعب شورای حل اختلاف سراغ شاکیان می‌روند تا رضایت آنها را اخذ کنند و در مرحله سوم به سراغ خیرین می‌روند.

وی گفت در سال ۱۴۰۳ با کمک شورای حل اختلاف ۲ هزار ۱۴۰ زندانی از زندان‌ها آزاد شدند که ۲۶ نفر از آنها محکوم به قصاص بودند.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین کارهایی که در استان تهران انجام شده تاسیس کانون داوران حرفه‌ای است که مطابق قانون برای حل اختلاف در هر موضوعی کمک می‌کنند و به جای اینکه پرونده به مراجع قضایی برود داوران حرفه‌ای مثل دادگاه رسیدگی می‌کنند و رای صادره مثل آرا دادگاه لازم الاجرا است و معذورات رسیدگی در دادگاه را ندارد. بیشترین اهتمام شورای حل اختلاف فعالیت در زمینه تقویت نهادهای شبه قضایی از جمله ستاد صبر و نهاد میانجیگری برای هدایت مردم جهت رفع اختلافاتشان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha