• شنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403121812623
  • خبرنگار : 50444

مدیرکل اوقاف خراسان شمالی مطرح کرد

ضرورت توجه به نیازهای نسل جدید و ارائه مفاهیم قرآنی به شیوه مدرن و کاربردی

ضرورت توجه به نیازهای نسل جدید و ارائه مفاهیم قرآنی به شیوه مدرن و کاربردی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی گفت: استفاده از روش‌های نوین و خلاقانه برای جذابیت بیشتر، توجه به نیازهای نسل جدید و ارائه مفاهیم قرآنی در قالب‌های مدرن می‌تواند در استقبال پرشورتر مردم از نمایشگاه‌های مرتبط با قرآن مؤثر باشد. 

حجت الاسلام عظیم آسوده در حاشیه بازدید از نمایشگاه قرآن کریم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موفقیت نمایشگاه قرآن در میزان تأثیرگذاری آن بر نگرش و رفتار مردم در ارتباط با قرآن است، گفت: اگر این نمایشگاه بتواند پل ارتباطی میان قرآن و زندگی واقعی مردم باشد، رسالت خود را به‌درستی انجام داده است.

وی ادامه داد: قرآن کریم دستورالعمل جامعی برای زندگی انسان ارائه می‌دهد و در تمام ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و سیاسی راهکارهای مناسبی دارد.

وی افزود: تمسک به قرآن، انسان را از گرفتار شدن در وسوسه‌های شیطان و گمراهی نجات می‌دهد و منشأ همبستگی و اتحاد میان انسان‌ها است و در واقع قرآن به انسان‌ها یاد می‌دهد که چگونه با توکل به خدا و عمل صالح، از مشکلات عبور کنند.

وی بیان کرد: میزان بهره‌گیری عموم مردم از آموزه‌های دینی و قرآنی در حل مشکلات، به عوامل مختلفی از جمله سطح آگاهی دینی، میزان تدبر در قرآن، فرهنگ عمومی، تأثیر رسانه‌ها و شرایط اجتماعی-اقتصادی بستگی دارد.

حجت الاسلام آسوده اظهار کرد: در جوامعی که دین و قرآن در سبک زندگی نهادینه شده است، مردم بیشتر به آموزه‌های دینی رجوع می‌کنند، اما در برخی فرهنگ‌ها، برای حل مشکلات بیشتر به روش‌های غیر دینی یا صرفاً مادی تکیه می‌شود.

وی افزود: اگر آموزش‌های دینی به شیوه‌ای عمیق و کاربردی ارائه شود، مردم بهتر می‌توانند از قرآن در زندگی خود استفاده کنند؛ اما اگر دین صرفاً به صورت کلیشه‌ای و محدود به برخی مناسک معرفی شود، بهره‌گیری از آن کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه برپایی نمایشگاه قرآن کریم می‌تواند تأثیر بسزایی در گسترش فرهنگ قرآنی و انس بیشتر مردم با این کتاب آسمانی داشته باشد، گفت: این نمایشگاه‌ها اگر به صورت جذاب، تعاملی و متناسب با نیازهای مختلف جامعه برگزار شود، می‌تواند آگاهی مردم را افزایش داده و زمینه تدبر و عمل به آموزه‌های قرآنی را فراهم کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی افزود: اگر این نمایشگاه‌ها همراه با فناوری‌های نوین مثل نمایش سه‌بعدی، اپلیکیشن‌های قرآنی، فیلم‌های مستند، خوشنویسی زنده، آثار هنری قرآنی باشد، می‌تواند تأثیر بیشتری بر مخاطبان مخصوصاً بر نسل جوان داشته باشد.

وی عنوان کرد: استفاده از روش‌های نوین و خلاقانه برای جذابیت بیشتر، توجه به نیازهای نسل جدید و ارائه مفاهیم قرآنی در قالب‌های مدرن، برگزاری مسابقات قرآنی، تلاوت‌های زنده و جلسات پرسش و پاسخ، دعوت از متخصصان دینی و قرآنی برای سخنرانی و ارائه راهکارهای عملی هم باید لحاظ شود.

حجت الاسلام آسوده گفت: برای جذب کودکان و نوجوانان به نمایشگاه قرآن کریم، باید فضای نمایشگاه را تعاملی، جذاب، آموزشی و متناسب با روحیه کنجکاو و خلاق آن‌ها طراحی کرد.

وی افزود: توزیع کتاب‌های داستان قرآنی، دفترچه‌های رنگ‌آمیزی، اپلیکیشن‌های آموزشی، اهدای مدال‌ها و لوح‌های افتخار قرآنی به برگزیدگان مسابقات، بازسازی صحنه‌های قرآنی به صورت ماکت یا محیط تعاملی (مثلاً غار حرا یا کشتی نوح)، ایجاد اتاق تجربه شنیداری که کودکان با بستن چشم‌ها، به تلاوت‌های زیبا و داستان‌های صوتی گوش دهند، از دیگر برنامه‌هاست.

وی اظهار کرد: برای برگزاری نمایشگاه قرآن کریم با کیفیتی بالاتر و تأثیرگذاری بیشتر، باید از روش‌های نوین، محتوای جذاب و برنامه‌های تعاملی استفاده کرد.

پانزدهمین نمایشگاه قرآن کریم خراسان شمالی در قالب ۴۵ غرفه، در دو نوبت صبح و شب از ساعت ۹ الی ۱۲ و ۱۹ تا ۲۲ از دهم تا نوزدهم اسفندماه در مصلای امام خمینی(ره) بجنورد میزبان عموم مردم خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha