• شنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403121812209
  • خبرنگار : 71498

سدهای تهران آب ندارند

سدهای تهران آب ندارند

اکنون تهران با خشکسالی ۵۷ ساله دست و پنجه نرم می‌کند و آخرین وضعیت سدهای تهران گویای شرایط مناسبی نیست، آنطور که اعلام شده سد کرج تنها ۷ درصد سد لار یک درصد و سدهای لتیان و ماملو ۱۲ درصد پرشدگی دارند.

به‌گزارش ایسنا، وضعیت منابع آبی تهران به مرحله‌ای بحرانی رسیده است، به طوری که حجم ذخایر سدهای کلیدی تأمین آب تهران به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر کاهش یافته است. مسئولان وزارت نیرو هشدار داده‌اند که اگر مصرف آب مدیریت نشود، پایتخت با چالش‌های جدی در تأمین آب مواجه خواهد شد.

محمد جوان‌بخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به کاهش ۴۷ درصدی بارش‌های تهران نسبت به متوسط بلندمدت، اعلام کرد که سدهای تأمین‌کننده آب شرب تهران، از جمله لار، لتیان، ماملو و کرج، با کاهش کم‌سابقه حجم ذخایر روبه‌رو هستند.

وی گفت: سد کرج تنها ۷ درصد پرشدگی دارد که در طول تاریخ بهره‌برداری این سد بی‌سابقه است. سد لار نیز با یک درصد پرشدگی و سدهای لتیان و ماملو با ۱۲ درصد پرشدگی، شرایطی مشابه سد کرج دارند.

پایتخت درگیر خشکسالی ۵۷ ساله

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، نیز با اشاره به بی‌سابقه‌ترین دوره خشکسالی در ۵۷ سال اخیر در تهران، تأکید کرد که شهروندان باید مصرف آب خود را حداقل ۲۰ درصد کاهش دهند. وی اعلام کرد که مجموع آب ذخیره‌شده در چهار سد امیرکبیر، لتیان، لار و ماملو تنها ۶ درصد ظرفیت کلی آن‌ها است.

به گفته وی سرانه مصرف آب هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز است که بسیار بالاتر از الگوی استاندارد ۱۳۰ لیتر محسوب می‌شود. او هشدار داد که ۶۰ درصد شهروندان تا دو برابر الگوی تعیین‌شده و ۵ درصد بیش از دو برابر این مقدار آب مصرف می‌کنند.

بحران جدی؛ نیازمند همکاری همگانی

مسئولان وزارت نیرو از مردم درخواست کرده‌اند که با کاهش مصرف، از اعمال محدودیت‌های ناگزیر در تأمین آب جلوگیری کنند. معاون وزیر نیرو تأکید کرد که بخشی از حجم مخازن سدها قابل استفاده نیست و این مسئله تأمین پایدار آب تهران را با محدودیت‌های جدی روبه‌رو کرده است.

با ادامه روند کاهش بارش‌ها و افزایش مصرف، شرایط آبی پایتخت در هفته‌های آینده حساس‌تر خواهد شد. در این شرایط مدیریت مصرف دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت حیاتی است که باید به‌صورت ویژه مورد توجه همه شهروندان قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۳:۱۸

چرا در بیابانهای عربستان چنین مشکلی نیست؟

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۵:۳۱

بنده هم دقیقا همین سوال رو از مسئولین محترم دارم. خشکسالی به گفته خودتون سالهاست که ادامه داره. در این مدت چه تدبیری برای مقابله با مشکل کم آبی اندیشیده شده؟ ضمن اینکه عموم کشورهای اطراف ما با کم بارشی بیشتری مواجه هستند و دارن موضوع رو مدیریت می کنن

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۳:۳۷

مشکل با باران و دعای باران حل نمیشه ، دو سر کشور آب ، آب انتقال بدید ، تنها راه حل موجود انتقال آب

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۵:۲۳

یکی از مادربزرگ‌ها می گفت خداوند هیچ وقت ملک اش را خراب نمی کند این ما انسانهای کم جنبه هستیم که با یک مویز گرمی یمان می‌شود و با یک جو سردی !

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۶:۱۱

بارون نمیاد، با مدیریت مصرف هیچ مشکلی حل نمیشه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۶:۲۵

به اداره اب زنگ زدم منطقه ۱۵ کیانشهر تهران مغازه ای طی ده روز که دیدیم اومده فعالیت میکنه شبانه روز با نصب پمپ صنعتی و بصف نیسان ها از مخازن آب دو هزار لیتری روزی ۵۰ نیسان بارگیری میکنه مدام اقدام مشکوک داره . فعالیتشون شبانه روزیه .هیچکاری نکردن

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۷:۳۶

روزایی رو ببینید که در شبانه روز فقط دو ساعت آب دارید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۷:۵۶

باید بهر واحد مصرف کننده کنتور سوا ببندن،و روزانه یه معدلی درنظر بگیرند،هرلیتری ک بیشتر مصرف کرد واحد لیتری پنج هزارتومن محاسبه شود،وقتی با سی لیتر اب میشه حمام کرد،نفر میره حمام سیصد لیتر اب میده زمین تاخودشوبشوره میگه شارژمیدم

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۹:۳۳

شماره یک ،تمام کارخانجات آب معدنی باید بسته شود و نوشابه های مضر. شماره دو از صادرات آب معدنی ها باید شدیدا جلوگیری شود . به دلیل آنکه آب مربوطه از چرخه کشور خارج می شود. سوم تمام لوله ها به علت فرسودگی از سد ها به داخل شهر ها دارای مشکل هستند.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۱۹:۴۱

لوله های انتقال آب باید ترمیم شوند ،تکنولوژی جدید می تواند مشکلات تمام لوله ها را برطرف کند،)(ترکیدگی ها الی آخر)در کمترین زمان با یک کارگروه کاربلد امین قوی . بدون تعویض لوله هاو یا شکافتن زمین ، شاید با حداقل کندن. دنیا دنیای تکنولوژی هستش ‌و.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۲۰:۵۳

عدم رعایت استاندارهای مصرف این مشکلات رو بوجود اورده

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۲۱:۰۹

اولاچرا باید بگذارید پشت سدها اینقدر خالی بشه بعد هشدار بدهید ثانیا افزایش جمعیت وافزایش بی رویه آب ودر نظر نگرفتن اب غیر شرب برای سایر احتیاجات مردم در تهران همه کوتاهی وسهل انگاری است اکنون این هشدارهای دیر هنگام کاری ا

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۸ ۲۱:۳۵

باسلام یک رستوران درفرحزاد جاهای دیگرتهران روزانه اندازه یک محله چن هزارنفری انرژی. آب مصرف می‌کنند واقعاوحشتناکه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۰۱:۱۴

تاحالا مشکل برق بود حالا آب هم اضافه شد. چرا بفکر نبودید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۵۰

به یارو میگی شیر و کم کن آب هدر نره میگه مگه مال باباته پولشو میدم .

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۱۳:۳۹

حدود ۲۰ متر سطح زمین نشست کرده بخاطر استخراج آبهای زیر زمینی.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۱۳:۴۵

چرادرسالهای گذشته نسبت به انتقال آب از دریای مازندران به تهران اقدام نگردیده است فاصله ای که ندارد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۱۵:۴۰

چرا پیش‌بینی این وضعیت نکردن ماچند سال مشکل آب داریم عربستان نه سد دارد نه رود ولی مشکل آب ندارد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۱۶:۰۴

دوستان، عربستان شبه جزیره است از سه طرف آب دارد و در محیط پست واقع شده و با چند متر حفر چاه به سفره آب می‌رسند،جغرافیا را خوب مطالعه کنید ایران اکثرا در محیط فلات و بلندی است و...مدیریت آب‌های سطحی انجام نمی‌شود.میلیاردها متر مکعب آب باران وارد فاضلاب میشه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۹ ۲۲:۱۰

حالا من یه سوال دارم از مسئولین شما تو این چند سال برای خشکسالی چکار کردید چرا به فکر نبودین چرا گذاشتید کار به اینجا کشیده بشه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۰ ۰۰:۰۴

چرا ابرهارو بارور نمیکنید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۰ ۰۷:۱۴

پایتخت را منتقل کنید کو گوش،شنوا آنقدر مشکل داریم که این توش،گمه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۰ ۰۹:۳۷

شما این افغانیها وپاکستانیا رو از تهران بیرون کنید مشکل حل میشه نزدیک 4/5میلیون اتباع توپایتخته