غلامرضا سالاری هفتم اسفندماه در هجدهمین کنفرانس ملی و دوازدهمین کنفرانس بینالمللی یادگیری و یاددهی الکترونیکی ایران در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه امروز در دنیایی زندگی میکنیم که دانش مهمترین سرمایه و یادگیری کلید پیشرفت است، اظهار کرد: در این مسیر فناوریهای نوین، فناوریهای آموزشی و سیستمهای یادگیری الکترونیک نه تنها فرصتهای بی نظیری برای آموزش عادلانه و فراگیر فراهم نموده، بلکه راه را برای تحول ساختارهای سنتی هموار کردند.
وی با اشاره به اینکه در عصر تحول دیجیتال و هوش مصنوعی شاهد تغییراتی بنیادین در اداره سازمانها و صنایع هستیم، ادامه داد: شرکتها و صنایع موفق آنهایی هستند که از این فناوریها نه به عنوان یک ابزار لوکس بلکه بهعنوان یک ضرورت برای بقا و رشد استفاده میکنند. تحول دیجیتال در آموزش سازمانی به معنای استفاده از ابزارهای نوین و پلتفرمهای هوشمند و تحلیل دادهها برای بهینهسازی فرایندهای آموزشی است.
سالاری بیان کرد: در مس سرچشمه که دانش و مهارت نیروی انسانی نقش کلیدی را دارد، میتوان با شبیهسازی مبتنی بر هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و یادگیری ماشینی آموزشهای فناوری را به سطحی بالاتر ارتقا داد.
معاون استاندار کرمان با بیان اینکه متاسفانه ما در حوزه هوش مصنوعی آنچه که لیاقت و حق این حوزه بوده، پیشرفت نکردیم، افزود: با ظرفیت بسیار بالای علمی و عملی در حوزه هوش مصنوعی با همکاری شرکتهای فناور و دانش بنیان و صنایع مس میتوانیم قطب هوش مصنوعی در کشور باشیم. یعنی صنعت مس شروعکننده و پایلوتی برای هوش مصنوعی در کل کشور باشد چون در استان کرمان ما با وجود صنایع، توان و پتانسیل نیروی انسانی که داریم میتوانیم این استان را پایلوت هوش مصنوعی کنیم.
به گزارش ایسنا، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان نیز در این مراسم با بیان این مطلب که باید هوشمندسازی در معادن را پیش ببریم، اظهار کرد: مرکز کارگاهی جوار سرچشمه در سطح صنایع ملی مس حرف نخست را میزند و هم کارگاهها و هم اساتید خوبی دارد.
افشین شهرکی از راهاندازی کنسیرسوم مهارت در استان کرمان یاد کرد و افزود: هدف این کنسرسیوم، آموزش و توانافزایی نیروهای در خط تولید است که در این زمینه از ابزار هوش مصنوعی نیز میتوان بهره گرفت.
وی همچنین از میزبانی مجتمع مس سرچشمه از پنج رشته مسابقات ملی مهارت کارگران در سال آینده خبر داد.
معاون بهرهبرداری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه حجم عملیات خاکی مجتمع مس سرچشمه روزانه ۳۷۰ هزار تن است، اظهار کرد: وقتی صحبت از ۳۷۰ تا ۴۰۰ هزار تن استخراج و فرآوری میکنیم، قاعدتاً از این صحبت میکنیم که با ۳۶۰ دستگاه دامپتراک و بارکننده مواجه هستیم که کار دشواری است و قطعاً هوش مصنوعی، دیسپاچینگ و مانیتورینگ میتواند در این زمینه به ما کمک کند.
علی فاضلی افزود: اگر توسط هوش مصنوعی به دیتا تبدیل شود تا بتوانیم راندمان مجموعه را بالا ببریم و عیار کنسانتره را کنترل کنیم، از علم روز استفاده خواهیم کرد.
وی با طرح این مطلب که «تحقیقات و پژوهش خون تازه در رگ تولید است»، بیان کرد: برنامه تولید امسال مجتمع مس سرچشمه تولید ۱۹۰ هزار تن کاتد است، قطعاً بهکارگیری دانش و ابزارهای هوش مصنوعی به بهرهوری بیشتر کمک خواهد کرد.
معاون بهرهبرداری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در ادامه به انجام ۱۰۰ پروژه تحقیقاتی در این مجتمع اشاره و بیان کرد: الزام ما این است که با دانش روز پیش برویم. با حجم بسیار بزرگ مستندات کارخانه در ۲۰ سال گذشته مواجه هستیم که با هوش مصنوعی میتوان راه بهتری برای پیشبرد کار پیدا کرد.
رئیس انجمن یادگیری و یاددهی الکترونیکی ایران نیز در این کنفرانس گفت: از مجموعه مس تشکر میکنم که کار بزرگی را انجام داد. در ۱۸ سالی که این کنفرانس علمی برگزار میشود برای نخستینبار است که آنرا در صنعت برگزار میکنیم.
دکتر سید علیاکبر صفوی افزود: بیشاز ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این تعداد ۷۰ مقاله پذیرش شد و طی ۶ جلسه موازی این مقالات ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات