• سه‌شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۱:۱۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403120704946
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

رونمایی از اولین رباتی که پشتک رو به جلو می‌زند/ اثرات ضدافسردگی یک داروی دیابت

رونمایی از اولین رباتی که پشتک رو به جلو می‌زند/ اثرات ضدافسردگی یک داروی دیابت

در روز سه‌شنبه هفتم اسفند میزبان اخبار گوناگونی در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا بوده‌ایم که در اینجا نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار خواهیم انداخت.

به گزارش ایسنا، امروز در حوزه‌های گوناگونی همچون علم، فناوری، هوش مصنوعی، دانش‌بنیان، پژوهش، جهاد دانشگاهی، صنفی، فرهنگی و دانشجویی به اخبار گوناگونی از ایران و سراسر جهان پرداختیم. در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار خواهیم انداخت که برای مطالعه نسخه کامل آنها می‌توانید روی تیتر آبی‌رنگ آن‌ها کلیک کنید.

برگزاری اختتامیه نهمین جشنواره رؤیای کهکشانی من

انجمن نجوم آیاز تبریز اختتامیه نهمین جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» را برگزار می‌کند. آیین اختتامیه، پنجشنبه ۹ اسفند ساعت ۱۶ در تالارنخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار می‌شود.

ثبت‌نام طرح پسا دکترای فناوری آغاز شد

ثبت نام طرح پسا دکترای فناوری برای حوزه های مرتبط با گلخانه‌های نوین و هوشمند، زیست دریا و مهندسی پزشکی آغاز شد.

اُپن‌ای‌آی با کلاهبرداران چت جی‌پی‌تی مقابله می‌کند

شرکت توسعه دهنده هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی به نام اُپن‌ای‌آی (OpenAI) مشخص کرده است که سرویس هوش مصنوعی پرچمدار آن برای استفاده‌های مخرب و نامناسب ساخته نشده است.

مسابقه‌ای برای شناسایی برنامه‌نویسان کشور و ورود آنها به بازار کار

ششمین دوره مسابقات کد نویسی مبهم ( Spaghetti contest 6 ) نهم اسفند ماه 1403 با هدف شناسایی برنامه نویسان کشور و ورود به بازار کار برگزار می شود.

صدور ۱۱۲ ابلاغیه ترک تشریفات مناقصه از سوی وزارت نفت در راستای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به پیشتازی وزارت نفت در اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تقویت زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: وزارت نفت تاکنون ۱۱۲ ابلاغیه ترک تشریفات از مجموع ۱۷۹ مورد کشوری را صادر کرده و حدود ۷۰درصد ارزش کل قراردادهای مرتبط را عملیاتی ساخته است.

تحقیقات درباره انفجار هفتمین ماموریت استارشیپ به پایان رسید

اسپیس‌ایکس تحقیقات خود را در مورد اشتباهات هفتمین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ خود که با یک انفجار مهیب به پایان رسید، به پایان رسانده است.

راه‌اندازی مرکز جامع علوم شناختی در سازمان آموزش و پرورش استثنایی

با انعقاد تفاهم نامه مشترک میان ستاد علوم شناختی معاونت علمی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی مرکز جامع علوم شناختی در زیر مجموعه سازمان آموزش و پرورش استثنایی راه‌اندازی می‌شود.

انعقاد قرارداد تولید بار اول ساخت ظروف پیستونی بین جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت مناطق نفت‌خیز

شرکت دانش‌بنیان تحت رویالتی سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب در سومین همایش پتروتک، قرارداد ساخت ظروف پیستونی تحت فشار و مقاوم در برابر ترکیبات گوگردی جهت نمونه‌گیری از مایعات گازی امضا کردند.

هدف از برگزاری رویداد ملی ایده پردازی، توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه است

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گفت:هدف اصلی ما از برگزاری اولین رویداد ملی ایده پردازی قرآن و دانشگاه، توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌هاست.

چین از اولین ربات انسان‌نمایی که پشتک رو به جلو می‌زند، رونمایی کرد

رباتی موسوم به PM01 با 24 درجه آزادی، حرکاتی نرم و پویا انجام می‌دهد و چین ویدیویی از پشتک رو به جلو این ربات منتشر کرده است.

اعلام برندگان مسابقات کمیکار در دانشگاه صنعتی شریف

چهاردهمین دوره مسابقات کمیکار با هدف شناسایی استعدادهای دانش آموزان و دانشجویان علاقه‌مند به مهندسی شیمی در دانشگاه شریف برگزار شد.

پیش‌بینی فروش ۱۲۰۰ همتی شرکت‌های دانش‌بنیان تا پایان سال

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن تاکید بر اهمیت نقش شرکت‌های بزرگ در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور اعلام کرد که پیش‌بینی می‌شود فروش شرکت‌های دانش‌بنیان تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۲۰۰ همت برسد.

بانک سنگاپور هوش مصنوعی را جایگزین ۴۰۰۰ کارمند می‌کند

گروه بانک دی‌بی‌اس سنگاپور قصد دارد که طی سه سال آینده حدود ۴۰۰۰ نفر از کارکنان قراردادی و موقت خود را کاهش دهد زیرا هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای در حال بر عهده گرفتن نقش‌هایی است که توسط انسان‌ها انجام می‌شود.

احتمال برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین صفر شد

وقت آن رسیده که نفس راحتی بکشیم. سیارکی که زمانی بیشترین خطر برخورد با زمین در تاریخ را از آن خود کرده بود، اکنون صفر درصد احتمال دارد که به سیاره ما برخورد کند. احتمال برخورد سیارک 2024 YR4 به زمین به لطف داده‌های جدید جمع‌آوری شده در روز یکشنبه ۲۳ فوریه به صفر کاهش یافت.

ضرورت «مدل اقتصادی پایدار» برای توسعه هوش مصنوعی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور تأکید کرد: توسعه هوش مصنوعی می‌بایست بر مبنای یک مدل اقتصادی پایدار محقق می‌شود و باید مسیر توسعه را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که سرمایه‌گذاری در این حوزه برای بخش خصوصی جذاب باشد.

صادرات شربت‌های مکمل ایرانی به ارزش ۲۰۰ هزار دلار به روسیه

مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان از صادرات محموله‌ای از خانواده مکمل‌های دارویی به روسیه خبر داد.

اثرات ضدافسردگی یک داروی دیابت

دیابت نوع ۲ یکی از بیماری‌های شایع در میان سالمندان است که نیاز به مدیریت دارویی مستمر دارد. در کنار تأثیر این بیماری بر سلامت جسمی، ارتباط آن با مشکلات روانی، از جمله افسردگی، مورد توجه پژوهشگران قرار دارد. در پژوهشی جدید، دانشمندان بررسی کرده‌اند که آیا برخی داروهای دیابت می‌توانند بر کاهش خطر افسردگی تأثیر داشته باشند.

شکارچی کهکشان‌ها به هدف بعدی خود نزدیک می‌شود

اخترشناسان کشف کرده‌اند که یک کهکشان غیر عادی در واقع یک کهکشان بیضوی در قامت یک شکارچی کیهانی است که سابقه جذب کهکشان‌های کوچکتر از خود را در کارنامه دارد و هم اکنون در حال نزدیک شدن به هدف بعدی خود است.

لزوم بازنگری جدی در روش‌های درمانی «سرطان پروستات»

سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان است و نقش عوامل ژنتیکی در بروز و پیشرفت آن همواره مورد توجه محققان بوده است. بررسی‌های پیشین نشان داده‌اند که برخی جهش‌های ژنتیکی می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.

نیروی ۱۰ فیل در یک پروتون قرار دارد

دانشمندان برای کشف نیروهای درون یک پروتون از یک روش محاسباتی جدید استفاده کردند و دریافتند که نیرویی به قدرت ۱۰ فیل درون یک پروتون فشرده شده است.

تولید MDF از اکالیپتوس و صادرات به ۱۸ کشور جهان

با توسعه جنگل‌های اکالیپتوس، یکی از شرکت های دانش بنیان اقدام به تولید MDF از این نوع درختان کرده و به گفته مدیر عامل این شرکت این محصول هم اکنون وارد بازار ۱۸ کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی شده است.

اتاق نوآوری و فناوری پتروشیمی در دانشگاه شریف راه‌اندازی می‌شود

با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان شرکت دانش‌بنیان پتروشیمی کارون و دانشگاه صنعتی شریف، اتاق نوآوری و فناوری پتروشیمی با هدف حمایت از شکل‌گیری زیست بوم استارت آپی در حوزه نوآوری‌های مرتبط با پتروشیمی و صنعت تولید پلی‌یورتان و زنجیره ارزش آن در این دانشگاه ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha