فرزاد محمدی امروز هفتم اسفند در افتتاحیه چهارمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی استان که در سالن آمفیتئاتر اتاق بازرگانی لرستان برگزار شد، بیان کرد: تاکنون چهار بار نمایشگاه توانمندیهای لرستان برگزار شده که دو مورد آنها با رویکرد صادراتی بوده است. این چهارمین نمایشگاه است که با دو هیات تجاری از کشورهای عراق و تاجیکستان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه اهدافی که برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده درون استانی، بروناستانی و بینالمللی است، تصریح کرد: برگزاری این نمایشگاه فرصتی برای معرفی، فروش و عرضه مستقیم کالا به مردم، ارتقای فرهنگ کارآفرینی و ایجاد شبکه ارتباطی از طریق آشنایی واحدهای تجاری با یکدیگر است و هدف غایی ما از این نمایشگاه افزایش صادرات استان است.
محمدی گسترش بازار فروش، تبادلات دانش و تجربه و پیوند صنایع استان با استانهای بزرگ کشور را از دیگر اهداف این نمایشگاه برشمرد و با بیان اینکه راه رسیدن به بازارهای جهانی استراتژی مدیریت پول است، گفت: در تلاشیم با حضور سرمایهگذاران خارجی اهداف بینالمللی از جمله توسعه گردشگری استان با جهانی شدن دره کهن خرمآباد، افزایش سهم صادراتی واحدها، ورود به بازارهای جهانی و مبادله فناوری و نوآوری جهانی تحقق پیدا کند.
وی ادامه داد: ۷۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند که اکثر واحدهای شرکت کننده در این نمایشگاه در حوزه شیمیایی فعالیت دارند و مابقی در حوزه تولید و فناوری محصولات فلزی، غذایی، سلولوزی، صنایع دستی، دارویی و بهداشتی، معدن، سنگ و برق هستند.
او افزود: کانترهای ارائه خدمات همچون صندوق ضمانت سرمایهگذاری، بیمهای و بانکی و صندوق پژوهش نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
محمدی در ادامه با بیان اینکه از مجموع ۶۸ واحد صادراتی که در استان حضور دارند ۲۲ واحد در این نمایشگاه شرکت کردند، از ۳۰ شرکت دانشبنیان استان ۱۲ شرکت نیز در این رویداد حضور دارند، گفت: در بحث صادرات توسعه زیرساختی، فناوری، بازار و شبکهسازی و توسعه صنعتی نیاز است.
وی اضافه کرد: در بحث توسعه زیرساخت صنعتی ۲۰ شهرک صنعتی در استان داریم که دو مورد از آنها مناطق ویژه اقتصادی هستند و در سالهای اخیر مساحت منطقه ویژه ازنا از ۱۷۲ به ۴۶۳ هکتار افزایش یافت و حوزه عمل این منطقه از تولیدی به خدماتی و تجاری در حال نهایی شدن است. همچنین تامین زیرساختهای اولیه این منطقه در ۲۹۱ هکتار عرصه با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان را انجام دادیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان از راهاندازی سامانه سوخت صادراتی در مجموعه گمرک منطقه ویژه اقتصادی ازنا خبر داد و گفت: جذب اولین سرمایهگذاری موفق خارجی در این منطقه را شاهد بودیم که کارخانه تولید فروسیلیس منگنز با مشارکت سرمایهگذار چینی به بهرهبرداری رسید. همچنین زیرساختهای اولیه منطقه ویژه اقتصادی بروجرد نیز در حال انجام است.
محمدی با بیان اینکه برای توسعه صادرات و داشتن سهم بیشتر بازار باید از تولید منبع محور به تولید دانش و دانایی محور حرکت کنیم، تصریح کرد: برای این موضوع فنبازار ایجاد شده و ۱۰ واحد مستعد دانشبنیان در استان شناسایی شده که چهار مورد آنها دانشبنیان شدند و بیش از ۱۱ رویداد استارتآپی برگزار کردهایم.
وی از شناسایی ۶۰ نیاز خبر داد و با بیان اینکه ۱۰ فناوری و تکنولوژی لرستان رفع نیاز شدند، گفت: در زیرساختهای اصلی توسعه صادرات دو کنسرسیوم فرش و عسل ثبت شده و دو تعاونی از جمله تعاونی شبکه فراگیر خوشه آبزیان و تعاونی زیرمجموعه خوشه پلاستیک در این نمایشگاه حضور دارند، برندیک باید رخ دهد تا در توسعه صادرات نقش داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات