• سه‌شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403120704678
  • خبرنگار : 71402

افشاگری ویکی‌لیکس: ناتو و آمریکا از خطرات ورود اوکراین به ناتو آگاه بودند

افشاگری ویکی‌لیکس: ناتو و آمریکا از خطرات ورود اوکراین به ناتو آگاه بودند

وب‌سایت «ویکی‌لیکس» در گزارشی فاش کرد که مقام‌های آمریکایی و اروپایی مدت‌ها از خطر بالای درگیری ناشی از تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو آگاه بودند.

به گزارش ایسنا، این رسانه افشاگر با استناد به مجموعه‌ای از اسناد به‌دست‌آمده توضیح داد که واشنگتن چگونه به دنبال راه‌هایی برای غلبه بر مخالفت برخی کشورها با این ایده بود، آن هم با وجود هشدارهای دیپلمات‌های غربی.

بر اساس ویدیویی ۲۴ دقیقه‌ای که ویکی‌لیکس در پلتفرم ایکس منتشر کرده، مسکو بارها به دیپلمات‌ها هشدار داده بود که پیوستن اوکراین به بلوک تحت رهبری آمریکا می‌تواند جنگ داخلی ایجاد کرده یا کل این منطقه را بی‌ثبات کند و روسیه را مجبور به تصمیم‌گیری‌ کند که «نمی‌خواهد با آن روبه‌رو شود.»

این سازمان همچنین به سندی از فوریه ۲۰۰۸ اشاره کرد که در آن «ویلیام برنز» سفیر وقت آمریکا در مسکو، هشدار داده بود که روسیه گسترش ناتو را یک تهدید امنیتی می‌داند.

او نوشت: «روسیه نه‌تنها احساس می‌کند محاصره شده و تلاش‌ها برای تضعیف نفوذش در منطقه را می‌بیند، بلکه از پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی و کنترل‌نشده‌ای که می‌توانند منافع امنیتی روسیه را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهند، نگران است.»

یک سند دیگر نشان می‌دهد که برخی متحدان ناتو در اروپا هم در آن زمان این نگرانی را داشتند.

یک سند از سال ۲۰۰۵ که مربوط به دیدار «دنیل فرید» معاون وقت وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا، با چند مقام ارشد فرانسوی است، نشان می‌دهد که پاریس نگران این بود که مسیر اوکراین به سمت ناتو منجر به یک درگیری مسلحانه در اروپا شود.

این سند با نقل قول از «موریس گوردو-مونتاین» مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور فرانسه، تأکید می‌کند: «اگر یک عامل بالقوه برای جنگ در اروپا باقی مانده باشد، آن اوکراین است.» او هشدار داد که آمریکا و متحدانش در حال ورود به «حوزه اصلی منافع» روسیه هستند، که می‌تواند واکنش شدیدی را برانگیزد.

دنیل فرید در آن زمان اذعان کرد که اوکراین بر سر عضویت در ناتو اجماع ملی ندارد، اما نگرانی‌ها درباره اختلافات داخلی خشونت‌آمیز یا واکنش مسکو را نادیده گرفت.

طبق سندی از سپتامبر ۲۰۰۹ که توسط «جان بیریل» سفیر وقت آمریکا در مسکو ثبت شده است، با وجود این هشدارهای مکرر، واشنگتن همچنان برای ورود اوکراین به ناتو تلاش می‌کرد و قصد داشت «ادغام غربی و گسترش ناتو را عامدانه، اما بی‌سروصدا دنبال کند» و هم‌زمان «محکم» با روسیه مخالفت نماید.

به گزارش راشا تودی، روسیه همواره تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو و احتمال استقرار زیرساخت‌های نظامی این بلوک در کشور همسایه خود را یکی از دلایل اصلی این درگیری عنوان کرده است. مسکو همچنین بارها این وضعیت را به عنوان یک «جنگ نیابتی» علیه روسیه توصیف کرده که از سوی غرب و از طریق اوکراین به پیش می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha