به گزارش ایسنا، امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
افشای مذاکرات سری ایران و شوروی- ۱۳۵۳
به دنبال مذاکرات سری اقتصادی بین ایران و شوروی اعلام شد: «توافقهای مهمی بین دو کشور روی داده است و به موجب آن ظرفیت نهائی ذوب آهن ایران به هشت میلیون تن افزایش خواهد یافت.
همچنین ایران برای تشکیل یک مجتمع بزرگ کاغذ به دولت شوروی اعتبار داد.
اولین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا- ۱۳۷۷
در هفتم اسفند ۱۳۷۷، یکی از بزرگترین آرمانهای دیرین ملت مسلمان ایران تحقق یافت و با برگزاری انتخاباتی پرشور، نهاد و پایگاه مردمی شوراهای اسلامی شهر و روستا، در عرصه حکومتی، جلوه عملی پیدا کرد.
تشکیل بیش از ۳۳ هزار شورای شهری و روستایی در سراسر ایران اسلامی، گامی در جهت ورود و همکاری علنی تمام مردم در عرصه تصمیمگیریهای کشوری بود که به لحاظ کثرت جمعیت منتخبان انتخاباتی و نیز خاستگاه اجتماعی و فرهنگی شوراها، این عرصه را از دیگر عرصهها متمایز و برجسته ساخت.
تمرکززدایی، منطقهگرایی، توزیع قدرت، کاهش تصدی دولت در امور مملکتی، نهادینه کردن مشارکت مردم در عرصه تصمیمگیریها، تقویت نهادهای مدنی، استفاده هرچه بیشتر از استعدادها و قابلیتهای توده مردم و بالاخره اجرای کامل اصل هفتم قانون اساسی، مبنی بر تشکیل شوراهای شهر و روستا و... برای تصمیمگیری در امور کشور، از جمله اهداف و مطالبات مردمی بود که با تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا، بنیانی محکم یافت.
در تقویم خورشیدی مناسبتهای دیگری چون میرزا رضاخان افشار والی کرمان به وزارت طرق و شوارع منصوب شد در سال ۱۳۱۰، محمد ساعد نخست وزیر علی اصغر حکمت وزیر مشاور، دکتر سجادی وزیر دادگستری، عباسقلی گلشائیان وزیر دارائی، سپهبد یزدان پناه وزیر جنگ، ابراهیم زند وزیر کشور، دکتر زنگنه وزیر فرهنگ، دکتر عباس لقمان ادهم وزیر بهداری، دکتر محمد نخعی وزیر کار، سید جلال تهرانی وزیر پست و تلگراف، دکتر تقی نصر وزیر اقتصاد ملی، امیر اسدالله علم وزیر کشاورزی، حسین علاء وزیر امور خارجه را به عنوان کابینهاش به مجلس شورای ملی معرفی کرد در سال ۱۳۲۸، درگذشت علامه "علی اکبر دهخدا" نویسنده لغتنامه بزرگ دهخدا در سال ۱۳۳۴، قرارداد تأسیس دانشگاه بوعلی سینا در همدان با فرانسویها امضاء و مبادله شد در سال ۱۳۵۱، در ساعت ۱۸/۳۰، تظاهراتی در تهران از سوی عده ای حدود ۲۰۰ نفر در یکی از خیابان های هاشم آباد برپا شد در سال ۱۳۵۶، در پایان امروز شعارهایی به حمایت از وقایع شهر تبریز از سوی عده ناشناس، بر روی در برخی منازل و تالار ششم بهمن شهر سنندج نوشته شد در سال ۱۳۵۶، رحلت فقیه وارسته و عالم فاضل آیت اللَّه "میرزا هاشم آملی در سال ۱۳۷۱ ثبت شده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری
مرگ خلیفه ستمکار اموی- ۱۰۵
یزید بن عبدالملک بن مروان پس از عمربن عبدالعزیز در سال ۱۰۱ هجری به خلافت رسید. یزید بن عبدالملک شخصی عیاش و باده گسار بود و به امور کشور اسلامی توجهی نداشت.
چون از بستگان حجاج ثقفی بود، از این خاندان خونخوار، بر سر کارها گمارد. وی در اواخر عمر تلاش داشت ثابت کند عیش و نوش بدون نیش و تلخی وجود دارد ولی با گذشت چند روز، معشوقهاش مُرد و آن زندگی مستانه تبدیل به سوگ شد و چند روزی بعد از او، مرد.
در تقویم قمری دو مناسبت دیگر از جمله وفات "ابن فصیح" از فقهای حنفی مذهب در سال ۷۵۵ و رحلت فقیه و متکلم بزرگوار آیت اللَّه سید مهدی روحانی در سال ۱۴۲۱ ثبت است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
کودتا در سوریه و سقوط شیشکلی - ۱۹۵۴
در اثر استبداد و خودکامگی ادیب شیشکلی، رئیس جمهور وقت سوریه، جنگ مسلحانه آزادی خواهان این کشور در کوهستانهای سوریه علیه دولت شیشکلی آغاز شد.
این پیکار با قیامهای گذشته مردم سوریه، تفاوتهای ریشهای و عمیق داشت زیرا در این نبرد، گروههای میهنپرست اعم از کارگر، کشاورز، دانشجو و حتی دانشآموزان نیز همکاری و حضوری فعال داشتند.
قیام سال ۱۹۵۴ مردم سوریه، سرانجام با وحدت مردم و ارتش در ۲۵ فوریه همین سال به پیروزی رسید و در پی آن، هاشم اتاسی رهبر حزب خلق سوریه به ریاست جمهوری این کشور برگزیده شد و دولت شیشکلی، سقوط کرد.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون انحلال پیمان ورشو توسط کشورهای عضو در سال ۱۹۹۱ و روز ملی کویت به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات