به گزارش ایسنا به نقل از آن ملل، به همین دلیل دسترسی به جدول وزن و نکات خرید نبشی به شما کمک می کند در بین وزن و قیمتهای متفاوت در بازار، مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.
نبشی چیست؟
نبشی، پروفیلی است که سطح مقطع آن به شکل حرف L انگلیسی است. برای معرفی نبشی، اسم و سایز آن (اندازه بال) اعلام میشود. مثلا وقتی می گوییم نبشی 4 منظور نبشی با اندازه بال 4 سانتیمتر یا 40 میلیمتر است.
البته برای دقیق تر معرفی کردن نبشی میتوان آن را با شناسه نبشی که حرف L انگلیسی است به علاوه سایز بال ها و ضخامت آن (هر دو به میلیمتر) نیز اعلام کرد. به طور مثال:
L 40*40*2 : یعنی نبشی 4 ضخامت 2 میلیمتر
L40*40*4: یعنی نبشی 4 ضخامت 4 میلیمتر
عوامل تاثیرگذار بر قیمت نبشی
مهمترین عاملی که روی خرید و فروش نبشی تاثیر می گذارد، قیمت آن است. این قیمت نیز با توجه به عوامل زیر تعیین میشود:
1- روش ساخت نبشی: پرسی یا فابریک
نبشی ها به دو صورت فابریک (در کارخانه و مستقیما از شمش فولادی) و پرسی (با پرسکاری ورق فولادی در کارگاه ها) تولید می شوند. روش تولید این مقطع فولادی تأثیر مستقیمی بر کیفیت و قیمت آن دارد. نبشی فابریک به دلیل فرآیند تولید پیچیده تر و تخصصی تر نسبت به نبشی پرسی، قیمت بالاتری دارد.
2- جنس نبشی: فولادی، آلومینیومی، استیل
انواع نبشی پرکاربرد در صنایع مختلف، به ویژه ساختمان سازی، عبارتند از: نبشی فولادی به خصوص آلیاژهای ST33، ST37 و ST44 - نبشی آلومینیومی - نبشی استنلس استیل. هر کدام از این آلیاژها قیمت متفاوتی دارند، ولی نبشی استنلس استیل که ضدزنگ است، گران تر از انواع دیگر می باشد.
3- وزن نبشی: سبک یا سنگین
نبشی ها در بازار معمولا در دو نوع سبک و سنگین وجود دارند؛ مثلا نبشی 4 سبک، نبشی 4 سنگین. مسلما هرچه وزن نبشی بیشتر شود، قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند.
نکته: به دلیل اهمیت بالای وزن نبشی در قیمت گذاری آن، دلیل سبک و سنگین بودن نبشی ها را در ادامه کامل توضیح می دهیم.
4- عوامل جانبی
قیمت روز انواع نبشی به شدت تحت تأثیر نوسانات بازار فولاد نیز می باشد. علاوه بر این، تغییر در عواملی مانند نرخ دلار، هزینه مواد اولیه، حمل و نقل و سایر هزینه های تولید، مستقیماً بر قیمت نهایی نبشی تأثیر می گذارد.
نبشی سبک و سنگین چه تفاوتی دارند؟
بیایید برای بررسی تفاوت نبشی سبک و سنگین، یک سایز نبشی را به عنوان نمونه در نظر بگیریم. مثلا نبشی سایز 4 که کاربرد و محبوبیت بیشتری دارد را بررسی می کنیم:
منظور از نبشی ۴ سنگین، نبشیای است که وزن آن تقریباً برابر با مقدار جدول اشتال نبشی (یک جدول بینالمللی) باشد. در مقابل، نبشی ۴ سبک، وزنی کمتر از مقدار درج شده در جدول اشتال دارد. این تفاوت وزن معمولا در حدود 1 کیلوگرم است.
همچنین یکی دیگر از دلایل وجود نبشی 4 در دو نوع سبک و سنگین در بازار، به ضخامت این نبشی اشاره دارد. به این معنی که نبشی 4 میتواند در چند ضخامت متفاوت تولید شود، هر چه ضخامت بیشتر باشد، وزن نبشی نیز بیشتر میشود.
با وجود این تنوع وزن نبشی، اما محاسبه وزن آن کار ساده ای است.
روش محاسبه وزن نبشی
اگر مایل باشید خودتان وزن نبشی 4 را محاسبه کنید، میتوانید از این فرمول استفاده کنید. این فرمول وزن استاندارد منطبق با جدول اشتال نبشی را به شما می دهد.
1000 / [چگالی × طول شاخه (m) × ضخامت (mm) × طول بال × 2] = وزن نبشی بال مساوی
نکته: چگالی فولاد 8 در نظر گرفته میشود.
با توجه به این فرمول، به طور مثال وزن نبشی 4 در ضخامت های مختلف به صورت جدول زیر خواهد بود:
اما در بازار نبشی 4 (و به طور معمول همه سایزها) دو نوع سبک و سنگین دارد که نشان دهنده نزدیک بودن یا نبودن وزن آن به وزن استاندارد (جدول بالا) است.
جدول وزن نبشی 4 سبک و سنگین کارخانه ها
وزن نبشی 4 کارخانه های تولیدکننده با توجه به ضخامت آن ها از حدود 8 کیلوگرم تا 15 کیلوگرم متغییر است و با توجه به سبک یا سنگین بودن نیز این بازه حدود 1 کیوگرم تغییر می کند. به طور مثال وزن نبشی 4 ضخامت 2 میلیمتر با توجه به سبک یا سنگین بودن از زیر 8 کیلوگرم تا 9 کیلوگرم تغییر می کند.
این وزن ها را در جدول زیر مشاهده می کنید.
نکات خرید نبشی
حین و بعد از خرید نبشی حتما این نکات را در نظر بگیرید:
1- حتما به تفاوت وزن نبشی ها در بازار دقت کنید. همانطور که توضیح دادیم دلیل این تفاوت میتواند تفاوت در ضخامت نبشی یا تولید نیشی در وزنی متفاوت از وزن اشتال باشد. هر چه وزن نبشی بیشتر شود، قیمت آن نیز بیشتر میشود.
2- خرید نبشی از کارخانه به صورت شاخه ای امکان پذیر نیست، چون کارخانه ها فقط در تناژ بالا و به صورت بندیل فروش دارند، اما خرید از شرکت های فروش آهن آلات، مانند شرکت آهن ملل، به دلیل تنوع بالای موجودی، هم به صورت شاخه ای و هم بندیل امکان پذیر است.
3- اگر نبشی با تناژ بالا و بندیل شده (بستهبندی شده در کارخانه) خریدید، باید بدانید روی هر بندیل پلاکی قرار دارد که اطلاعات نبشی ها روی آن درج شده است. حتما اطلاعات پلاک بندیل را با اطلاعات فاکتور مطابقت دهید. اما اگر نبشی شاخه ای خریدید، تنها میتوانید اطلاعات فاکتور را صحت سنجی کنید.
4- در خرید نبشی به صورت بندیل، علاوه بر پلاک بندیل، گواهی نامه فنی نیز ممکن است تحویل مشتری داده شود. لازم است مشتری اطلاعات درج شده در فاکتور و برگه باسکول را با اطلاعات پلاک بندیل و گواهی نامه فنی مقایسه کند تا مغایرتی نداشته باشد.
5- زمان خرید نبشی، علاوه بر هزینه محصول، باید به هزینه حمل و نقل و بارگیری و باسکول نیز توجه کنید؛ زیرا هزینه فاکتور، فقط شامل قیمت محصول میشود.
سخن آخر
قیمت نبشی در بازار با توجه به تنوع وزنی که دارد، بسیار متفاوت بیان میشود. در این مقاله دو جدول وزن نبشی 4 آورده شده است؛ یکی وزن منطبق با جدول اشتال و دیگری وزن نبشی 4 کارخانههای تولیدکننده. با توجه به این دو جدول و نکات خریدی که بیان شده میتوانید به راحتی برای خرید این محصول اقدام کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات