بختیار خلیقی امروز (۶ اسفند) در جلسه هم اندیشی مدیران کل صمت کردستان و کرمانشاه در راستای رفع مشکلات پیش روی صنایع اظهار کرد: امروز کردستان به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است و این نهضت با ایجاد زنجیرههای ارزش در حوزههای مختلف ادامه دارد.
خلیقی به آخرین وضعیت آماری مجوزهای صادره استان کردستان اشاره و عنوان کرد: تاکنون برای ۲ هزار و ۶۴۹ طرح صنعتی با اشتغالزایی ۴۳ هزار و ۳۱۸ نفر و میزان سرمایهگذاری ۹۴۹ هزار و ۵۱۹ میلیارد ریال مجوز صادر شده است.
وی به آمار مجوزهای صادره برای واحدهای صنعتی نیز اشاره کرد و افزود: در این حوزه نیز برای یک هزار و ۸۵ صنعتی با اشتغالزایی ۱۷ هزار و ۹۲۳ نفر و سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار و ۷۵ میلیارد ریال مجوز صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین به تعداد پروانههای بهرهبرداری معدنی در استان کردستان اشاره و عنوان کرد: ۳۸۰ پروانه بهره برداری معدنی صادر شده که برای ۱۵۱ مورد آنها پروانه اکتشاف صادر و ۱۹ مورد نیز منجر به صدور گواهی کشف شدهاند که میزان اشتغال آنها در صورت بهره برداری کامل ۴ هزار و ۷۵۰ نفر است.
خلیقی، تعداد واحدهای صنفی دارای پروانه کسب را ۸۴ هزار و ۵۵ مورد عنوان کرد و گفت: ۲۱۰ هزار و ۱۳۸ نفر در حوزه تجارت و ۹۰ هزار نفر نیز به عنوان بافنده فرش دستباف ساماندهی شدهاند.
وی یادآور شد: مهمترین واحدهای تولیدی استان پتروشیمی کردستان، لاستیک بارز، سیمان کردستان، معدن طلای زرکوه، تراکتورسازی، آرانوش خاورمیانه، کیمیا معادن سپاهان، کاشی کسری، صنایع فولاد صبانور و توتون آپادانا هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان به مهمترین محصولات تولیدی استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: شمش طلا، پلی اتیلین سبک، لاستیک خودرو، سرامیک، کنسانتره آهن، انواع لوازم خانگی، انواع لامپ ال ای دی و چراغ سیگارت، سیمان، تراکتور، نوشیدنی گازدار، لبنیات، آرد، آب معدنی، کیک و کلوچه، بیسکویت و پروفیل upvc است.
خلیقی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: ایجاد اشتغال مستقیم برای حداقل ۶ هزار و ۱۰۰ نفر، ایجاد اشتغال غیر مستقیم برای ۱۰ هزار نفر در سطح استان، جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی به خصوص ذخایر سنگ آهن، ایجاد ارزش افزوده بالاتر برای تولیدات صنعتی و معدنی استان، جذب سرمایهگذاری خارجی، ارتقاء تولید ناخالصی داخلی استان از نتایج حاصل از اجرای طرحهای مهم و پیشران در استان است.
وی به وضعیت آماری مجوزهای معدنی اشاره کرد و افزود: پروانههای بهرهبرداری موجود ۳۸۰ فقره، پروانههای اکتشاف ۱۵۱ فقره و گواهی کشف ۱۹ فقره است که اشتغال اسمی آنها ۵ هزار و ۵۴۰ نفر و اشتغال واقعی ۴ هزار و ۷۵۰ نفر است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین یادآور شد: تعداد معادن فعال در استان ۲۰۹ مورد، معادن در حال تجهیز ۱۷ مورد و معادن غیرفعال ۱۵۴ مورد است که ذخیره قطعی معادن فعال ۷۹۰ میلیون تن برآورد شده و سالیانه ۲۴ میلیون تن استخراج انواع مواد معدنی در آنها صورت می گیرد.
خلیقی همچنین به سیمای کلی مبادلات تجارت خارجی استان اشاره کرد و گفت: در مجموع یک هزار و ۲۸۴ تن کالا به ارزش ۶۸۳ میلیون دلار از گمرکات کردستان صادرات داشته ایم که ۹۶۰ هزار تن آن به ارزش ۴۱۰ میلیون دلار مربوط به گمرکات کردستان و ۳۲۴ هزار تن نیز به ارزش ۲۷۳ میلیون دلار مربوط به صادرات سایر گمرکات بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه ترانزیت نیز ۳ هزار و ۲۴ تن کالا به ارزش ۳ هزار و ۶۷۹ میلیون دلار ثبت شده که حجم کل مبادلات تجارت خارجی را به ۴ هزار و ۳۴۶ تن به ارزش ۴ هزار و ۵۱۹ میلیون دلار رسانده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش پایانی سخنان خود به عملکرد بازارچههای موقت غیر رسمی در ۱۰ ماهه سال جاری اشاره و اظهار کرد: سیرانبند بانه با ۱.۳۹ میلیون دلار، خانم شیخان مریوان با ۱۶.۸۴ میلیون دلار و مله خورد سروآباد با ۳.۳۷ میلیون دلار، جمع کل مبادلات این بازارچهها را به ۲۱.۶ میلیون دلار رساندند.
انتهای پیام
نظرات