کوروش سبزعلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وقوع سه مورد انفجار گاز در یک هفته در اهواز اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۲ حادثه انفجار گاز شهری در اهواز رخ داده است که در این حوادث دو نفر کشته و ۲۴ نفر مصدوم شدهاند.
وی افزود: هر چند حوادث انفجار گاز در اهواز نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است اما این حوادث علاوه بر صدمات جانی منجر به وارد شدن خسارت و تخریب واحدهای مسکونی زیادی شدهاند.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: علت عمده انفجار گاز در واحد مسکونی، رعایت نکردن نکات ایمنی توسط مردم است. در واقع سهلانگاری و رعایت نکردن استانداردها هنگام استفاده از وسایل گازسوز موجب وقوع انفجار در واحدهای مسکونی میشود.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از حوادث انفجار گاز حتما باید از لولهها و اتصالات گاز باکیفیت استفاده و همچنین باید لولهها و اتصالات به طور منظم بررسی شوند.
سبزعلی گفت: گاهی مشاهده میشود برخی افراد برای نصب بخاری از چهار متر شیلنگ استفاده میکنند در حالی که بیش از حد بودن طول شیلنگ، روشن گذاشتن گاز هنگام خروج از منزل، فرسوده بودن شیلنگها و نشتی و سرویس نشدن به موقع آبگرمکنها از عوامل وقوع این حوادث هستند.
وی عنوان کرد: نشت گاز یکی از خطرهای جدی در منازل و ساختمانها است که میتواند منجر به وقوع حوادث جدی شود. برای جلوگیری از خطر نشت گاز، باید اقدامات ایمنی لازم انجام شود. این اقدامات شامل نصب لولههای گاز باکیفیت، نصب سیستم ایمنی مانند شیر ایمنی و دتکتور گاز، بررسی دورهای لولههای گاز، استفاده نکردن از لولههای آسیبدیده، استفاده از کارشناسان مجرب، استفاده نکردن از آتش در نزدیکی لولههای گاز و آموزش به افراد خانواده است.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: با انجام اقداماتی مانند استفاده از لولهها و اتصالات گاز باکیفیت، خودداری از استفاده از لولهها و اتصالات آسیبدیده و استفاده از وسایل گازسوز رایج میتوان از خطر نشت گاز و حوادث ناشی از آن جلوگیری کرد.
وی افزود: همچنین با نصب و نگهداری صحیح تجهیزات گاز، استفاده مطمئن از سیستمهای احتراق و خاموش کردن گاز در صورت استفاده نکردن از آن، میتوان خانه و محیط زندگی خود را ایمنتر و از وقوع حوادث جدی جلوگیری کرد.
انتهای پیام
نظرات