• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۲:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120503717
  • خبرنگار : 30147

مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی:

آموزش و پژوهش، کلید موفقیت در کشاورزی است

آموزش و پژوهش، کلید موفقیت در کشاورزی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی؛ آموزش و پژوهش را، کلید موفقیت در کشاورزی دانست.

فرید بدیع امروز، یکشنبه پنجم اسفند در همایش تجلیل از قهرمانان تولید در بخش کشاورزی شهرستان کوهسرخ، با بیان اینکه کشاورزان گنجینه‌های خداوند در زمین هستند، افزود: امسال مشخصات ۳۷۱۷ نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی از تمامی شهرستان‌های خراسان رضوی در سامانه‌ای که برای انتخاب کشاورزان نمونه طراحی شد بارگذاری شده است.

وی اظهار کرد: از این تعداد ۹۱۶ نفر توانستند به مرحله پایانی برسند که در نهایت ۹۴ نفر به عنوان نمونه استانی و ۸ نفر به عنوان کشاورز نمونه در سطح ملی انتخاب و معرفی شدند. همچنین امسال ۱۸ درصد این ۹۴ نفر را بانوان تشکیل می‌دادند.

مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از افزایش تعداد بانوان نمونه در بخش کشاورزی نسبت به سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: این نشان می‌دهد زنان روستایی به درستی فعل خواستند را صرف کردند، امیدواریم تعداد بانوان در سال آینده افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه به لحاظ تحصیلات از ۹۴ نفر ۱۰ درصدشان زیر دیپلم، ۳۰ درصد دیپلم، ۵۷ درصد فوق دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس و سه درصد دارای مدرک دکترا بودند، اظهار کرد: تعداد تحصیل کردگان در بین نمونه‌های بخش کشاورزی رشد چشمگیری دارد.

بدیع بیان کرد: خوشبختانه علم و دانش به خوبی وارد عرصه‌های تولیدی می‌شود و این اتفاق بسیار فرخنده است، بهره‌برداران به خوبی آگاه شدند که اگر بخواهند با کشاورزان سایر استان‌ها و کشورها رقابت کنند باید خود را به روز و مجهز به علم و دانش کنند.

وی ادامه داد: گرچه ۱۰ سال قبل میزان سطح زیر کشت گندم بیش از ۳۰۰ هزار هکتار بود اما امسال علیرغم اینکه سطح زیر کشت به ۱۱۵ هزار هکتار رسیده  به همان میزان سال ۱۳۹۰ برداشت شده است.

مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بدون شک تمامی کشاورزان می‌توانستند زمین‌های خود را بفروشند و وارد کارهای کاذب شوند اما علیرغم تمامی مشکلات در این مسیر ایستادند و کشور را حداقل در تولید گندم خودکفا کردند.

ابر چالش بخش کشاورزی کوهسرخ

حجت صفرنژاد مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ در این همایش گفت: بالغ‌بر ۹۵ درصد درآمد مردم شهرستان کوهسرخ از کشاورزی و دامداری ارتزاق می‌کنند.

وی میزان سطح زیر کشت محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دیم و آبی را بالغ‌بر ۲۲ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان ۷۵۰۰ هکتار اراضی آبی و ۱۴ هزار و ۵۰۰هکتار اراضی دیم است.

مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ با بیان اینکه مجموعه تولیدات بخش کشاورزی بیش از ۱۲ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی است، خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای ۱۴۵ هزار رأس دام سبک، ۱۷۰۰ رأس دام سنگین و ۱۴ واحد مرغداری با جوجه ریزی بیش از ۱۷۰ هزار قطعه در سطح شهرستان است.

آموزش و پژوهش؛ کلید موفقیت در کشاورزی

وی با اشاره به اینکه شهرستان کوهسرخ دارای رتبه دوم تولید پیله تر ابریشم به میزان ۶۰ تن در خراسان رضوی است، افزود: کوهسرخ در تولیدات زنبورعسل ۸۹۰۰ کلنی دارد.

صفرنژاد ادامه داد: شهرستان کوهسرخ همچنین در محصولات ریواس، بادام دیم، آنغوزه، پیله تر و محصولات جالیزی توانسته رتبه اول تا سوم استان را به خود اختصاص دهد.

صفرنژاد با اشاره به مهم‌ترین اقدامات جهاد کشاورزی کوهسرخ اظهار کرد: اجرای طرح افزایش نفوذ دانش در بین بهره‌برداران بخش کشاورزی از مهم‌ترین اقدامات بوده به طوری که از ابتدای سال جاری برای بالغ‌بر ۳۰۰۰ نفر آموزش به صورت چهره به چهره و برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی، روز مزرعه و بازدیدهای آموزشی برگزار شده است.

وی گفت: در صورت حمایت و تخصیص اعتبارات در بخش آموزش و ترویج قدم مثبتی در افزایش بهره‌وری شاهد خواهیم بود. همچنین تغییر الگوی کشت یکی دیگر از اقدامات مهم انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود در شهرستان کوهسرخ در تولید محصولات باغی و گیاهان دارویی تلاش‌هایی برای توسعه باغات پسته، انگور، گل محمدی و زعفران انجام شده است. امسال تولید زعفران در شهرستان با توجه به نزولات جوی افزایش چشمگیری داشت.

وی میزان سطح زیر کشت زعفران را ۱۷۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: امیدواریم سطح زیر کشت زعفران در سال آینده با توجه به اقدامات صورت گرفته به ۲۰۰۰ هکتار افزایش یابد.

صفرنژاد در ادامه به مهم‌ترین مشکلات بخش کشاورزی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: خاموشی چاه‌های کشاورزی، ناترازی انرژی و کمبود آب به ابر چالش بخش کشاورزی تبدیل شده است. امیدواریم با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و اجرای روش‌های نوین آبیاری با این مشکلات مقابله کنیم و در بهره‌وری کشاورزی اقدامات مؤثری را داشته باشیم.

وی گفت: با تلاش‌های صورت گرفته امسال بالغ‌بر ۴ میلیارد تومان برای بخش مکانیزاسیون، خرید تراکتور و ... به شهرستان تخصیص یافت.

کوهسرخ محروم از بازارچه فصلی

حجت‌الاسلام محمود رضایی امام جمعه کوهسرخ در ادامه گفت: شهرستان کوهسرخ از گذشته در دام سبک و سنگین ظرفیت‌های بسیاری داشته به طوری که ۱۱۰ هزار رأس دام سبک داشته‌ایم که ۸۰ هزار رأس آن پلاک‌کوبی شده است.

آموزش و پژوهش؛ کلید موفقیت در کشاورزی

وی از لبنیات، نان، انواع سردرختی‌ها، مواد پروتئینی و... به عنوان محصولات مختلف این شهرستان نام برد که به لحاظ کیفیت و ارگانیک بودن از شهرهای اطراف برای تهیه آنها به این شهرستان می‌آیند.

حجت‌الاسلام رضایی با بیان اینکه شهرستان کوهسرخ علیرغم داشتن محصولات مختلف باکیفیت اما از داشتن بازارچه فصلی محروم است، افزود: با توجه به اینکه شهرستان به لحاظ آب و هوایی که دارد همه‌ساله میزبان بسیاری از مسافران و گردشگران است، می‌طلبد نسبت به راه‌اندازی بازارچه فصلی پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

وی با ابزار خرسندی از اینکه برای احیاء بزرگ‌ترین بادامستان کشور در کوهسرخ قدم‌های خوبی برداشته شده است، اظهار کرد: کوهسرخ با داشتن ۲۲۰۰ کیلومتر مساحت و زمین‌های کشاورزی قابل توجه نیاز دارد که به بخش کشاورزی شهرستان توجه بیشتری شود.

امام جمعه کوهسرخ همچنین بر رفع ناترازی های برق با نصب پنل‌های خورشیدی تأکید کرد و افزود: باید کشاورزان را به کشت گیاهان کم آب طلب در منطقه تشویق کرد.

همه باید در راستای امنیت غذایی کشور تلاش کنند

حجت‌الاسلام اسماعیل مروجی نسب نماینده ولی‌فقیه در ادارات جهاد کشاورزی منطقه ترشیز در ادامه با تقدیر از تلاش‌های کشاورزان در تولید محصولات مختلف، گفت: هر کشور و حکومتی در ابتدای شکل‌گیری نیازمند برنامه‌ریزی در مسائل اقتصادی است. اگر برنامه‌ریزی نباشد و مسئولان و کارگزاران حکومت برای مسائل اقتصادی برنامه‌ریزی نداشته باشند باید به سایر کشورها وابسته بود.

آموزش و پژوهش؛ کلید موفقیت در کشاورزی

وی یکی از رسالت‌های مهم و حیاتی وزارت جهاد کشاورزی را امنیت غذایی دانست و افزود: اگر قرار باشد کشور ۸۵ میلیون نفری روی پا خودش بایستد و در تمامی عرصه‌ها توانمندی داشته باشد باید در امنیت غذایی برنامه‌ریزی داشت.

نماینده ولی‌فقیه در اداره جهاد کشاورزی کوهسرخ با تأکید بر اینکه همه باید در راستای امنیت غذایی کشور تلاش کنند، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی باید مایحتاج مورد نیاز مردم را تأمین کند.

وی با بیان اینکه کارشناسان باید نسبت به بالا بردن سطح آگاهی بهره‌برداران بخش کشاورزی بیش از این اقدام کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود آب و برق به جای افزایش سطح زیر کشت باید بهره‌وری بخش کشاورزی را بالا برد.

مروجی نسب تصریح کرد: علیرغم همه مشکلات پیش روی کشاورزان اما با تلاش‌های صورت گرفته در امنیت غذایی موفق بوده‌ایم به طوری که سال گذشته در تولید گندم خودکفا شدیم.

وی اولین رسالت مدیران جهاد کشاورزی را برنامه‌ریزی در جهت حفظ امنیت غذایی برای کشور دانست و گفت: باید بیش از این در راستای رفع مشکلات کشاورزان تلاش شود.

کشاورزی در منطقه ترشیز ترکیبی است

جواد زاده اکبر مدیر اجرایی نظام صنف کشاورزی شهرستان‌های کاشمر و کوهسرخ در ادامه با تأکید بر اینکه بدون علم، تحقیقات، تجربیات و مشاوره گرفتن از کارشناسان جهاد کشاورزی هیچ اقدامی را به درستی نمی‌توان انجام داد، افزود: با توجه به هزینه‌هایی که کشاورزان برای تولید محصولات دارند باید از تجربیات کارشناسان به درستی استفاده شود.

آموزش و پژوهش؛ کلید موفقیت در کشاورزی

وی با بیان اینکه کشاورزی سنتی دیگر جوابگو نیست، اظهار کرد: کشاورزی در منطقه ترشیز ترکیبی است، علاوه بر دامداری، باغدار و زراعتکار هم هستند.

مدیر اجرایی نظام صنف کشاورزی شهرستان‌های کاشمر و کوهسرخ با اشاره به اینکه خرده مالکی موجب شده در صدور پروانه‌های کشاورزی با مشکلات جدی مواجه باشیم، افزود: علیرغم سختی کاری که کشاورزی دارند اما جزو مشاغل سخت محسوب نمی‌شود، به دلیل سموم و ابزاری که در این بخش استفاده می‌شود ضروری است که کشاورزی جزو مشاغل سخت قرار بگیرد.

وی در ادامه با توجه به خاموشی چاه موتورها مجهز شدن چاه‌ها به پنل‌های خورشیدی را ضروری دانست و گفت: اقداماتی در این زمینه انجام شده اما سرعت کم است.

در پایان ۳۰ نفر از کشاورزان نمونه شهرستان و دو نمونه استانی نیز تجلیل شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha