فرید بدیع یکشنبه پنجم اسفند، در حاشیه سفر به شهرستان کوهسرخ در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مؤلفههای بسیار مهم برای دستیابی به رشد اقتصادی در حوزه کشاورزی و تأمین امنیت غذایی سفرههای شهروندان آموزش و ترویج کشاورزی است.
وی با تأکید بر اینکه باید از کشاورزی معیشتی گذر کنیم و به کشاورزی صنعتی روی بیاوریم، اظهار کرد: با استفاده از علوم به روز در این بخش میتوانیم به اکثر اهداف عالیهای که برای مدیریتهای جهاد کشاورزی تبیین شده دست پیدا کنیم که افزایش تولید در واحد سطح، انتقال دانش به عرصههای تولید، استفاده از شرکتهای دانشبنیان بخش کشاورزی و... از جمله آنها است.
مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا به عرصههای تولیدی، انتقال دانش داشته باشیم و کشاورزان را به آخرین تکنیکها و یافتههای علمی به کمک محققین مراکز تحقیقاتی مجهز کنیم.
وی از فعالیت هشت ایستگاه مرکز تحقیقاتی در سراسر خراسان رضوی خبر داد و گفت: با کمک محققان مراکز تحقیقاتی، کارشناسان فنی مدیریتهای جهاد کشاورزی و مدیریتهای تخصصی سازمان جهاد کشاورزی موفق شدیم بخش خصوصی را در قالب ترویج خصوصی وارد این عرصه کنیم.
بدیع همچنین از مستقر شدن ۴۶ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی در شهرستانها خبر داد و افزود: تمامی این افراد دانشآموخته بخش کشاورزی در رشتههای مختلف هستند.
وی با بیان اینکه امسال توانستیم انتقال یافتههای تحقیقاتی را به عرصههای تولیدی داشته باشیم، به استقرار و کارسپاری به ۴۶ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی اشاره کرد و گفت: تلاش میشود تمامی استان تحت پوشش این مراکز قرار گیرند.
مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: تعداد رویدادهای آموزشی ترویجی نسبت به سال ۱۴۰۲ گسترش قابل توجهی در خراسان رضوی داشته است، بطور مثال تعداد روز مزرعهها و روزهای انتقال یافتهها، هفته انتقال یافتهها و سازههای ترویجی افزایش خوبی داشته است.
وی گفت: گرچه خراسان رضوی به سمت اقلیم خشک و نیمه خشک میرود و بارندگیها شرایط مطلوبی ندارد اما موفق شدیم ۵۴۰ هزار تن گندم را تحویل مراکز خرید بدهیم که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش تولید داشتهایم. این نشان میدهد کشاورزان به سلاح علم و دانش مجهز شدند و از فرایندها و آموزشهای ترویجی استقبال خوبی دارند.
بدیع درباره برنامههایی که برای توسعه کشاورزی پایدار در دستور کار قرار دارد، افزود: برای رفتن به سمت توسعه کشاورزی پایدار ابتدا تدوین شیوه نامهها و دستورالعملها در دستور کار قرار دارد که از سوی وزارت جهاد کشاورزی به استان ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته الگوی کشت به تمامی شهرستانها ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: هر شهرستان الگوی کشت مخصوص به خود را دارد و کشاورزان در این زمینه توجیه شدند.
بدیع با اشاره به اینکه حدود ۹۸ درصد مطابق بر الگوی کشتی که از سوی وزارتخانه برایمان تدوین شده پیش رفتهایم، بیان کرد: تلاش میشود سال آینده هم بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم. در کنار این مزارع نوآوری را ایجاد کردهایم که مربوط به کشاورزان پیشرو است.
۹۰ درصد بهرهبرداران بخش کشاورزی باسوادند
وی ادامه داد: متأسفانه برای اجرای برنامههای ترویجی در سطح شهرستانها با مشکلات جدی مواجه هستیم. حدود ۴۳۷ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در خراسان رضوی داریم که حدود ۱۰ درصدشان بیسوادند، همچنین سن بالای بهرهبرداران از دیگر مشکلات است.
مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان اینکه بیش از ۵۵ درصد بهرهبرداران بخش کشاورزی بالای ۵۷ سال سن دارند، گفت: از نظر فنی و آموزش ترویجی این افراد دیرپذیر یا نپذیر هستند.
وی خردهمالکی را از دیگر مشکلات دانست و افزود: به دلیل قوانین ارث متأسفانه در برخی شهرستانها با خردهمالکی بسیار شدید مواجهیم.
بدیع با اشاره به معضل تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی که به صورت غیر مجاز از سوی عدهای سودجو انجام میشود، افزود: متأسفانه این افراد اراضی که باید در چرخه تولید باشند را با تغییر کاربری غیر مجاز خارج میکنند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید علم و فناوری به بخش کشاورزی ورود کند، گفت: علیرغم اینکه پتانسیل خراسان رضوی بسیار بالاست و بهرهبرداران بسیار خوبی با تحصیلات عالیه داریم اما آنچه تاکنون در این زمینه صورت گرفته هنوز رضایتبخش نیست.
انتهای پیام
نظرات