• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۰:۳۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403120503662
  • خبرنگار : 80001

/روایت اقتصاد ایران در ۵ اسفندماه/

فایوجی با سرعت فانتوم به خانه ایرانی‌ها می‌آید

فایوجی با سرعت فانتوم به خانه ایرانی‌ها می‌آید

لابه‌لای اخبار امروز گروه اقتصادی ایسنا برنامه سازمان بورس برای افزایش راندمان این بازار در سال جدید، فایوجی (۵G) شدن اینترنت با سرعت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه و تامین کالاهای اساسی شب عید امیدوارکننده بود؛ البته قبل از آنکه چشممان به خبر مصرف وحشتناک روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین در استان تهران بیفتد!

به گزارش ایسنا، احتمالا به زودی اینترنت ۵G مهمان خانواده‌های ایرانی می‌شود؛ موضوعی که دو سه سالی است درباره آن صحبت می شود و تا کنون به نتیجه نرسیده است. اما وزیر ارتباطات امروز وعده داده که فرآیند واگذاری باند فرکانسی جدید ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم تلفن همراه آغاز شده و آماده سازی شرایط مرتبط با آن به مراحل پایانی رسیده است. فناوری نسل پنجم اینترنت (۵G) به‌طور چشمگیری از نسل چهارم (۴G) سریع‌تر است. در حالی‌ که سرعت ۴G به حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه می‌رسد، ۵G می‌تواند داده‌ها را با سرعتی بین ۱ تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه منتقل کند. این افزایش سرعت به ما این امکان را می‌دهد که ویدیوهای باکیفیت بالا را به‌سرعت بارگذاری کرده و فایل‌های حجیم را به فضای ابری در کم‌ترین زمان آپلود کرد. امیدواریم این وعده مسئولان که در سالهای اخیر در پیچ و خم اداری قرار گرفته در سال جدید شکل اجرایی به خود بگیرد.

حالا که صحبت از سال جدید شد به برنامه سازمان بورس برای رشد بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ بپردازیم. در حال حاضر حدود ۷۵۰ شرکت در بورس حضور دارند که برنامه آن است تا این عدد در سال آینده به ۱۰۰۰ شرکت برسد. آنطور که حجت‌اله صیدی ـ رییس سازمان بورس اعلام کرده این سازمان در سال جدید افزایش نقدشوندگی بازار، بهبود بازده شرکت‌ها و مدیریت ریسک را در دستور کار دارد. صیدی البته از ایجاد شفافیت، کارایی، صیانت از حقوق سهامداران برای برآورد ریسک و بازده سرمایه نیز سخن گفته است.

سری هم به حوزه تولید و تجارت بزنیم. وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده در ماه رمضان و عید نوروز تمهیدات لازم برای تامین کالاها به اندازه کافی پیش‌بینی شده و مردم با قیمت مناسب به کالاهای مورد نیاز خود دسترسی خواهند داشت. غلامرضا نوری قزلجه بیان کرده است: از یک ماه گذشته ستاد مرتبط، در وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفته و تمهیدات لازم برای آماده سازی ذخایر راهبردی کشور صورت گرفته است که در وضعیت خوبی قرار دارد.

از کالاهای اساسی که بگذریم، ناترازی در همه زمینه‌ها از جمله انرژی روی اعصاب است! آنقدر مصرف گاز و بنزین بالا رفته که به عنوان کشورهای پیشرو در تولید انرژی با مشکل مواجه شده‌ایم. چند وقت پیش بود که رئیس جمهور اعلام کرد برای خرید بنزین ۸ میلیارد دلار پول می‌دهیم. در حوزه برق هم مصرف ما به اندازه کل قاره اروپا است. امروز نیز مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی استان تهران از مصرف روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین در این استان خبر داد و آن را رقمی وحشتناک توصیف کرد. به گفته فریدون یاسمی معادل ۱۵ استان کشور در استان تهران مصرف بنزین داریم.

خبر دیگر بسته اقتصادی امروز پرداخت ۵۴۲ هزار فقره وام فرزندآوری توسط بانک‌ها است که طی ۱۱ ماهه امسال پرداخت شده است. براساس داده‌های بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه، ۵۴۲ هزار و ۵۷۵  فقره وام قرض‌الحسنه فرزندآوری به ارزش ۴۴ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان پرداخت کرده است. با این حال ۳۹۴ هزار و ۴۸۸  نفر دیگر در صف دریافت تسهیلات فرزندآوری هستند.

بررسی راهکارهای کمک به دهک‌های پایین، موضوع گفت‌وگوی ایسنا با مجیدرضا حریری ـ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین است. به گفته او تامین کمک‌های نقدی به همه مردم اثر تورمی دارد و اثر معیشتی را از بین می برد؛ بنابراین لازم است برای دهک‌های مختلف طرح های حمایتی مالی و غیرمالی مختلفی داشته باشیم. حریری پیشنهاد داد به جای اینکه نفری ۴۰۰ هزار تومان به مردم بدهیم باید نفری ۴۰۰ هزار تومان کارت اعتباری به آنها بدهیم که بتوانند در ماه از خدمات مختلف استفاده کنند. چند دهک اول را باید هم حمایت مالی کنیم و هم حمایت های غیرمالی. برای دهک های میانی نیز باید طرح های حمایتی غیرمالی مختلفی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha