حسن فرهودی نیا، پنجم اسفندماه در نشست خبری اظهار کرد: کارآموزان فعلی وکالت در استان ۶۹۳ نفر هستند که ۴۲۸ نفر آنها آقا و ما بقیه خانم هستند، کارآموزان قبولی ۴۹۸ نفر هستند که تا چندماه آینده کار خود را شروع میکنند.
وی ادامه داد: ۲۰۹۱ وکلیل پایه یک دادگستری در استان، آقا بوده و مابقی خانم هستند.
وی افزود: طی یک سال گذشته به ۶۲۲ نفر وکالت تسخیری(پروندههای کیفری) و به ۱۱۰ نفر وکالت معاضدتی(پرونده مدنی) داده شده است.
فرهودی نیا با بیان اینکه ۲۴۰۰ مورد مشاوره حقوقی رایگان در کانون وکلا و اتاقهای مشاوره در استان انجام شده است، گفت: امسال ۵۰۰ نفر کارآموز در استان پذیرش شدهاست.
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در طول سه سال اخیر بالای هزار نفر کارآموز در استان جذب شده که ۴۰۰ نفر آنها پرونده گرفته، ۴۰۰ نفر در حال کارآموزی بوده و ۵۰۰ نفر در حال ثبت نام هستند که توسط کمیسیون آموزش و کمیسیون کارآموزی اختبار اداره میشود.
وی افزود: علاقمندان در این کانون دوره آموزشی دیده و در پایان دوره در اختبار کتبی و شفاهی شرکت میکنند و قبول شدگان طی تشریفاتی پرونده وکالت دریافت میکنند.
وی ادامه داد: در کمیسیون کارآموزی ۵۰ نفر عضو هئیت علمی فعالیت میکنند که عمدتا وکیل هستند.
فرهودی نیا با بیان اینکه کانون یک ریال از بودجه عمومی استفاده نمیکند، گفت: وکیلها هر سال در زمان تمدید پروانه مبلغ قابل توجهی به عنوان هزینه دادگستری به حساب قوه قضاییه واریز میکنند اما برای کانون ریالی نمیماند.
وی ادامه داد: با کمیته امداد، بهزیستی و زندانهای استان تفاهم نامه منعقد شده و هرفردی از آنجا به ما معرفی میشود بدون هیچ تحقیقی وکیل در اختیار آنها گذاشته میشود.
احمد یوسف زاده، نائب رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی در ادامه افزود: تعداد اعضای کانون وکلای دادگستری استان در سه سال اخیر به اندازه هفتاد سال گذشته پذیرش داشته است.
وی ادامه داد: کل اعضای کانون با کارآموزان و وکلا ۳۷۰۰ نفر است که ۵۰۰ نفر هم پذیرش خواهد شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه به بهانهی اشتغال زایی سراب اشتغال زایی را به جوانان نشان دادیم، گفت: جوانی که تا دیروز لیسانس بود و هیچ خرجی نداشت امروز در کسوت وکالت هزینههای تمدید پروانه، سهم دادگستری، هزینه منشی و اجاره دفتر را متحمل شده است.
یوسف زاده خاطرنشان کرد: یک سوم وکلای با سابقه استان از معضل بیکاری رنج میبرند.یک دوم کارآموزان وکالت که در هر سال باید پنج پرونده را بر عهده بگیرند طی شش ماهه گذشته حتی یک مورد پرونده هم نداشتهاند.
وی با بیان اینکه در هر دوره ۱۰ درصد پذیرفته شدگان انصراف میدهند، یادآور شد: پذیرش وکیل در کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی قبلا بین ۷۰ الی ۱۰۰ نفر بود که اکنون پنج برابر شده است.
یوسف زاده ادامه داد: یکی از معضلات در نهاد وکالت بحث تخریب رسانهای وکیل در فیلمها و رسانههاست.
وی با اشاره به اینکه وکلا در جامعه در معرض خطر هستند، گفت: طی چند سال اخیر تهدیدهای جانی و حیثیتی افزایش یافته اما خوشبختانه این مورد در استان ما به ندرت دیده میشود.
نائب رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی افزود: هر وکیل هر سال موظف است سه پرونده معاضدتی را بر عهده بگیرد.
وی عنوان کرد: در طول یک سال گذشته در استان ۱۰ وکیل تعلیق موقت و دائم شده است.
انتهای پیام
نظرات