• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۶:۱۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403120503441
  • خبرنگار : 71614

سامانه بارشی جدید از کجا به ایران رسید؟

سامانه بارشی جدید از کجا به ایران رسید؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تاکید بر ارتباط علم هواشناسی با احتمالات، مسیر حرکت سامانه بارشی فعال را تشریح کرد و گفت: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد.

صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر ماهیت هواشناسی به عنوان علمی مبتنی بر پیش‌بینی اظهار کرد: مبنای علم هواشناسی پیش‌بینی است بنابراین با احتمالات همراه است و به همین سبب احتمال وقوع پیش‌بینی‌ها با شدت بیشتر یا کمتر وجود دارد.

او در ادامه ضمن اشاره به میزان دقت پیش‌بینی‌ها درباره سامانه بارشی فعال در سطح کشورگفت: پیش‌بینی‌ها با احتمال بیش از ۹۰ درصد است. حال ممکن است اعداد و ارقام کمی متفاوت باشد. پیش‌تر پیش‌بینی شد که با ورود این سامانه بارشی دما در بعضی مناطق ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد که ممکن است این اعداد اندکی کاهش یا افزایش یابد. 

ضیاییان ادامه داد: مدت‌هاست سامانه بارشی فعال رصد می‌شود و بر همین اساس انتظار وقوع آن با قطعیت بالایی همراه بوده است.

او ضمن توضیح درباره مسیر حرکت این سامانه بارشی فعال ادامه داد: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد. در حقیقت رطوبت آن از دریای مدیترانه تزریق می‌شود و به ایران می‌رسد. کاهش دمای ناشی از ورود این سامانه نیز بر اثر فروریزش هوای سرد از عرض‌های بالاتر است. این سامانه از سوی دریای مدیترانه به سمت ترکیه حرکت کرد و حالا در ایران فعال است. 

ضیاییان در پایان ضمن اشاره به خروج این سامانه از شمال شرق گفت: این سامانه بارشی در نهایت اواسط هفته از شمال شرق خارج می‌شود و به سمت افغانستان و دیگر کشورهای واقع در این نواحی حرکت می‌کند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۰۸:۵۷

بیخودی شلوغ نکنید یه قطره بارون نیومد. چه برسه به برف و سرما

avatar
امروز ۱۱:۱۲

به خاطر گرمای شهرهای ایران به ویژه تهران و مازوت سوزاندن قدرت این سامانه در شهر تهران کم شده و باران کم می بارد

avatar
امروز ۱۳:۲۷

نم به زمین نیامد جایما پس کو سردی

avatar
امروز ۱۳:۴۸

چه بارشی منظورتون کدوم سامانه س اینجا که هیچی نیامد

avatar
امروز ۱۳:۵۲

فعلا هر چی پیش بینی درباره جنوب غرب کشور کردن هیچ اتفاق خاصی نیفتاده حتی دو چند روز اخیر دریغ از یک دقیقه بارندگی

avatar
امروز ۱۴:۲۸

اگر تعدادی از دریاچه های شور فلات مرکزی از دریاعمان فعال می شدند همین سیستم بارشی تا سی درصد از نظر تامین رطوبت تقویت می شد

avatar
امروز ۱۵:۲۷

ورود سامانه یک مطلبه نوع میزبانی از سامانه نیز موضوع مهمی یست که درمیزان بارش تاثیر دارد .چون ما جنگل بارانی نداریم تالابها بخش تقویتی را ایفا میکنند که متاسفانه اغلب انها یا خشک یا کوچک شدندلذا به جای رطوبت ریزگرد تحویل میدهند که باعث کاهش بارش میشود