مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی امروز شنبه چهارم اسفند در مراسم اهدای ویلچر به افراد دارای معلولیت که در محل اداره کل بهزیستی برگزار شد، ضمن قدردانی از قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران، اظهار کرد: احترام به افراد دارای معلولیت و تلاش برای ایجاد فرصتهایی برای آنان همواره در آموزههای دینی، ملی و برنامههای جمهوری اسلامی ایران بوده است.
فرگل صحاف افزود: تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان یکی از مهمترین اقداماتی است که در راستای حمایت حقوق افراد دارای معلولیت درحال اجراست. دولت در راستای رعایت هرچه بهتر حقوق افراد دارای معلولیت در سال ۹۶ اقدام به بازبینی و اصلاح این قانون کرد و تمامی دستگاههای دولتی و غیردولتی را به رعایت این حقوق ملزم داشت.
وی بیان کرد: مهمترین دستاورد بهزیستی در دولت این است که از تولد نوزاد دارای معلولیت یا افرادی که به نحوی در آینده امکان معلولیت آنها وجود دارد، جلوگیری کند.
وی ادامه داد: از مهم ترین دستاوردها ایجاد نظام جامع غربالگری، تشخیص و رصد بروز و شیوع انواع معلولیت ها در تمامی گروه های سنی در قالب برنامه های ملی و با مشارکت دستگاه های مختلف است که امکان پیشگیری از بروز انواع معلولیت ها و جلوگیری از تشدید آن را براساس معیارهای علمی در چارچوب توصیه های سازمان بهداشت جهانی فراهم ساخته است.
وی بیان کرد: اطلاعات افراد دارای معلولیت براساس نوع و شدت معلولیت، سطح عملکرد و نوع نیازهای افراد در بانک اطلاعاتی براساس طبقه بندی بین المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت (ICF) ثبت و خدمات لازم بر همین اساس به این گروه ها ارائه می شود.
وی مطرح کرد: با هدف توسعه کمی و کیفی خدمات مورد نیاز، افراد دارای معلولیت بویژه در مناطق کم برخوردار و محروم کشور اجرای برنامههای اجتماع محور در قالب فعالیتهای توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) در سطح ملی و استانی مورد توجه است و با اصول کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر، با شناسایی افراد معلول در مناطق روستایی و کم برخوردار توانستیم ارائه خدمت را به سراسر استان از جمله روستاهای دور افتاده انتقال دهیم.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی اظهار کرد: اجرای برنامه خدمات مالی خرد در مناطق روستایی کشور به منظور توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی افراد معلول با همکاری سازمانهای دولتی، غیردولتی و تسهیلگران محلی و آموزشی، مهارتهای شغلی بویژه در زمینه مشاغل بومی و محلی با هدف محرومیتزدایی از این مناطق و با استفاده از منابع محلی آنها درحال انجام است.
وی تشریح کرد: در کنار خدمات شهری همزمان ارائه خدمات به مناطق روستایی وجود دارد تا توسعه عدالت محوری در همه مناطق با شناسایی افراد معلول همچنین خدمت یکسان و متناسب انجام گیرد.
وی مطرح کرد: سازمان بهزیستی با هدف توانمندسازی هرچه بیشتر افراد دارای معلولیت و افزایش سطح استقلال و مشارکت اجتماعی آنها، برنامههای گستردهای را در جهت دسترسپذیری محیطهای فیزیکی برای افراد معلول به عمل میآورد که این کار با تشکیل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی در استان اقدامات دستگاههای اجرایی را رصد میکند.
صحاف بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین، کمکی برای افراد دارای معلولیت در دستیابی آنها به حداکثر سطح توانایی و استقلال حرفهای و اجتماعی است که میتواند باعث خروج افراد دارای معلولیت از انزوا و مشارکت آنها در امور فردی، اجتماعی و توسعهای جامعه شود.
وی گفت: این اقدامات شامل نیازسنجی و ارزیابی افراد جهت تعیین نوع وسایل مورد نیاز همچنین تهیه و ارائه وسایل کمک توانبخشی و آموزش استفاده از آنها توسط کارشناسان بهزیستی در سطح استان انجام میگیرد.
وی به تسهیل اشتغال افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: پس از ۱۰ سال عدم اجرای صحیح استخدام افراد دارای معلولیت، امسال آزمون ویژه این افراد برگزار شد و همه معلولان با فرصتی برابر در این آزمون استخدامی شرکت کردند تا با توجه به سطح سواد و نوع استعدادها و علایق خود در بخشهای مختلف به کار مشغول شوند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی اذعان کرد: این افراد از اوایل اسفندماه در همه دستگاههای اجرایی کشور و همچنین استان شروع به کار خواهند کرد که با پرداخت تسهیلات اشتغال و بیمه موجب تثبیت شغلی این افراد با ارائه مدارک معتبر خواهد بود.
توجه به محرومان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است
جانشین فرمانده سپاه عاشورا با بیان اینکه یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی توجه به محرومین و مستضعفان است، گفت: از ویژگی های اصلی انقلاب اسلامی این است که از ابتدای انقلاب به موضوع محرومان و مستضعفان توجه ویژهای نشان داده و در این راستا خدمات مطلوبی انجام شد.
سرهنگ الیاس گل محمدزاده بیان کرد: با وجود سازمانهای مختلف قبل از انقلاب، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران امام خمینی (ره) برای توجه بیشتر به محرومان و مستضعفان، سازمانهای مختلفی تشکیل دادند.
وی با اشاره به اینکه یکی از سازمانهای تشکیل شده جهاد سازندگی بود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی جهاد سازندگی در مناطق محروم و روستاهای دور افتاده حضور پیدا می کردند و خدمت های بسیاری به محرومین و مستضعفین انجام دادند.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی پس از انقلاب اسلامی رسالت مهم و خطیر حمایت از جامعه معلولین را برعهده دارد، گفت: سازمان بهزیستی پس از پیروزی انقلاب، بخصوص در چند دهه اخیر حوزه ماموریت های خود را گسترش دادند و اکنون در حوزه مسکن، تحصیل، توانمندسازی و عرصه های دیگر خدمت می کنند.
وی مطرح کرد: امروزه شاهد این هستیم که معلولین امیدوار و توانمند هستند و در جامعه فعالیت کرده و نقش ایفا می کنند و با حمایتهای سازمان بهزیستی و دیگر نهادها در آموزش و تحصیل فعالیت میکنند.
جانشین فرمانده سپاه عاشورا گفت: در بحث اشتغال و توانمندسازی، معلولین در دستگاه ها و سازمان ها و پست های حساس و مهم نقش ایفا می کنند، این نشان دهنده توانمندی جامعه معلولین است.
وی بیان کرد: جامعه بهزیستی و اعضای این جامعه امروزه توانمند و تولید کننده هستند و تعاملی که اکنون بین سازمان بهزیستی و سپاه عاشورا انجام گرفت باید ادامه پیدا کند تا نیاز و درخواست کسانی که نیازمند هستند مورد پیگیری قرار بگیرند.
وی مطرح کرد: مقام معظم رهبری به معلولین توجه ویژه دارند و این توجه ویژه باعث شد امروز ۶۳ ویلچر تمام برقی اتوماتیک با مبلغ ۸۵ میلیارد ریال تهیه شده و ۶۳ نفر از معلولین شدید از آنها بهرهمند شوند.
انتهای پیام
نظرات