سمیه ذوالقدر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه چندین سال است که به لحاظ ذخایر منابع آبی، در بحران خشکسالی قرار داریم، نگهداری از آب به عنوان یک سرمایه ملی مسئولیت تمامی افراد جامعه است.
وی با اشاره به پایین آمدن ذخایر آبهای زیرزمینی بیان کرد: به شدت سطح منابع تأمین آبی کشور افت کرده و سطح مخازن ذخیره آب آشامیدنی پایین آمده است و با توجه به مصرف بیش از حد آب در روزهای پایانی سال، پویشی تحت عنوان «خانه تکانی» با رویکرد مدیریت مصرف آب راهاندازی شده است.
رئیس گروه آموزش همگانی شرکت آبفای استانقزوین در ادامه خاطرنشان کرد: در این پویش از مردم تقاضا میکنیم تا حد امکان از روشهای نوین خانه تکانی استفاده کنند و از شستشوهای غیرضروری پرهیز کنند.
وی از خانه تکانی به عنوان سنت حسنه و یک میراث ملی نام برد و گفت: برای حفظ این سنت با رعایت چند راهکار ساده میتوان، مصرف آب را کاهش داد. حیات ما به آب بستگی دارد و باید تلاش کنیم که به بهانه خانه تکانی و وسواسهای نادرست، بلای جان آب نباشیم. اگر مصرف آب با همین منوال ادامه پیدا کند، ما در روزهای پایانی سال شاهد افت فشار در شبکه خواهیم بود و این موضوع تضعیف حقوق شهروندی را در پی دارد.
ذوالقدر خاطرنشان کرد: یکیدیگر از مواردی که باید در روزهای پایانی سال به آن توجه ویژه داشته باشیم، عدم استفاده از شویندههای غلیظ و رها کردن آن در فاضلاب است چراکه فاضلاب به عنوان آبهای خاکستری مجدداً برای مصارف صنایع تصفیه استفاده میشود و وجود مواد شیمیایی میتواند این چرخه را دچار اختلال کند.
وی تصریح کرد: همچنین برای جلوگیری از مصرف بیرویه آب در ایام پیک توصیه میشود شستن پردهها و فرشها به قالیشوییها و خشکشوییها سپرده شود.
این مسئول بیان کرد: استفاده از آب به عنوان جارو برای تمیز کردن بالکن یا حیاط، باعث هدررفت بیش از اندازه آب میشود که گاهی اوقات هنگام خانه تکانیها نیز دیده میشود و از شهروندان تقاضا میکنیم که از انجام این سبک اقدامات بپرهیزند.
انتهای پیام
نظرات