• جمعه / ۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403120301506
  • خبرنگار : 71263

صندوق بین‌المللی پول:

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به ۴۱ تریلیون دلار افزایش یافت

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به ۴۱ تریلیون دلار افزایش یافت

بر اساس جدیدترین نظرسنجی سرمایه‌گذاری مستقیم هماهنگ شده صندوق بین‌المللی پول (IMF)، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان، ۱.۷۵ تریلیون دلار معادل ۴.۴ درصد افزایش یافت و به رکورد ۴۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۳ رسید.

به گزارش ایسنا، بر اساس این نظرسنجی که اطلاعات دقیقی در مورد موقعیت های سرمایه‌گذاری مستقیم میان کشورها ارائه می دهد، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI)، در بیشتر مناطق جهان افزایش یافت و آسیای مرکزی و جنوبی، اروپا و آمریکای شمالی و مرکزی، بیشترین سهم را داشتند.

سرمایه‌گذاری مستقیم میان اقتصادهای پیشرفته، ۸۸۰ میلیارد دلار معادل ۳.۶ درصد رشد کرد، در حالی که سرمایه‌گذاری اقتصادهای پیشرفته در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه، ۵۳۸ میلیارد دلار معادل ۷.۶ درصد افزایش یافت.

آمریکا با جذب پنج هزار و ۳۹۴ میلیارد دلار، در سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، در رتبه اول ایستاد و پس از این کشور، هلند با سه هزار و ۷۰۳ میلیارد دلار، دومین مقصد برتر و چین با سه هزار و ۶۵۰ میلیارد دلار، سومین مقصد برتر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بودند.

همچنین، لوکزامبورگ (دو هزار و ۸۶۴ میلیارد دلار)، انگلیس (دو هزار و ۶۱۹ میلیارد دلار)، سنگاپور (دو هزار و ۳۸۲ میلیارد دلار)، هنگ کنگ (دو هزار و ۵۲ میلیارد دلار)، ایرلند (هزار و ۴۳۶ میلیارد دلار)، آلمان (هزار و ۲۵۶ میلیارد دلار) و سوئیس (هزار و ۱۵۴ میلیارد دلار)، در فهرست ۱۰ مقصد برتر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی قرار گرفتند.

سنگاپور با افزایش ۳۰۷ میلیارد دلاری، بزرگترین رشد را در سال ۲۰۲۳ داشت و پس از آن، آمریکا با ۲۲۷ میلیارد دلار و آلمان با ۱۶۴ میلیارد دلار قرار گرفتند. در همین حال، هلند و لوکزامبورگ شدیدترین کاهش را داشتند، اما به همراه آمریکا، چین و انگلیس، در میان پنج رتبه برتر ماندند.

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، رشد قوی در بسیاری از اقتصادهای نوظهور نیز مشاهده شد. کشورهای هند، مکزیک و برزیل هر کدام شاهد افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به میزان حدود ۱۳۰ میلیارد دلار معادل حدود ۲۰ درصد بوده‌اند که بیشترین مجموع رشد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی برای این سه اقتصاد از زمان شروع نظرسنجی صندوق در سال ۲۰۰۹ بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha